به گزارش ايرنا به نقل از رويترز، اين معافيت كه به دستور «مايك پمپئو» وزير امور خارجه آمريكا صورت گرفته، همچنين شامل ساخت خطوط ريلي از چابهار ايران به افغانستان و واردات فراورده هاي نفتي و مواد غذايي از تهران است.
موافقتنامه راهبردي تأسيس بندر بينالمللي چابهار در خردادماه 1395 و پس از اجراي برجام به امضاي سران ايران، هند و افغانستان رسيده بود.
«نيكي هيلي» نماينده آمريكا در سازمان ملل متحد پيش تر در سفر به هند و در ديدار با «نارندرا مودي» نخست وزير اين كشور، گفته بود كه واشنگتن مانع طرح توسعه چابهار كه با همكاري دهلي نو در جريان است، نخواهد شد.
وي در تلاش براي توجيه علت عقب نشيني كاخ سفيد از مواضع گذشته، گفته بود كه بندر چابهار براي كمك به وضع افغانستان ضروري است.
صدور معافيت براي پروژه توسعه اين بندر در شرايطي است كه آمريكا پيش از اين، هشت كشور خريدار نفت ايران از جمله هند را نيز از تحريم ها معاف كرده بود.
به گفته رسانه هاي هندي، تهران و دهلي نو هم اكنون جزييات ساز وكاري را نهايي ميكنند كه به دولت هند اجازه ميدهد تمام پول نفت را با روپيه و از طريق بانكي در اين كشور پرداخت كند.
چين، ژاپن، كره جنوبي، تايوان، يونان، ايتاليا و تركيه هم به عنوان ديگر كشورهاي معاف شده از تحريم ها همچنان به خريد نفت از ايران ادامه خواهند داد.
ترامپ با حربه تروريسم اقتصادي، وضع تحريم هاي يكجانبه غيرقانوني و فشار به جامعه جهاني، به دنبال ايجاد جنگ رواني و القاي انزواي ايران است؛ اما تجربه ماه هاي اخير و همراهي نكردن جهان با آمريكا نشان داده است كه اين كشور به اهداف خود دست نخواهد يافت.
شبس**9386**1917
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۱
تهران- ايرنا- وزارت امور خارجه آمريكا روز سه شنبه اعلام كرد كه واشنگتن، پروژه توسعه بندر چابهار ايران را از تحريمها معاف كرده است.