این سیاستمدار برجسته پاكستانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در اسلام آباد با تشریح تاثیر قتل خاشقچی در تحولات سیاسی عربستان سعودی گفت: وی پس از ترك كشورش و ابراز مخالفت ها و حملات لفظی به «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی، در تیررس ماموران امنیتی این كشور بود و آنها برای قتلش به دنبال فرصت بودند.
مشهدی با تشریح تاثیر این قتل هولناك بر افكار عمومی جهان، اضافه كرد: جامعه جهانی در نخستین واكنش نسبت به این قتل انزجار آور، انگشت اتهام را به سوی مقامات ارشد عربستان سعودی نشانه رفت.
این سیاستمدار پاكستانی با بیان اینكه خاشقچی منتقد سرسخت سیاست های «محمد بن سلمان» بود، گفت: كسی به دروغ های بزرگ دولت عربستان مبنی بر اینكه بن سلمان در این قتل دخالتی نداشته است، اهمیتی نمی دهد.
عضو پیشین مجلس سنای پاكستان با اشاره به ادامه محكومیت این جنایت عربستان، افزود: با گذشت یك ماه هنوز جسد خاشقچی پیدا نشده است و به گفته مقامات تركیه ماموران امنیتی اعزامی عربستان این جسد را با اسید، از بین برده اند.
وی با بیان اینكه این قتل نمی توانست بدون كسب اجازه از سوی مقامات ارشد عربستان صورت گیرد، گفت: مقامات عربستان می گویند این قتل از سوی ماموران خودسر صورت گرفته است.
مشهدی گفت: خاشقچی به دلیل حضورش در ساختار قدرت در عربستان اطلاعات محرمانه بسیاری در مورد خاندان آل سعود خبر داشت، به همین دلیل آل سعود از وی به شدت می ترسید.
وی با تشریح ساختار قدرت در عربستان سعودی گفت: نظام سیاسی در عربستان به گونه ای تعریف شده است كه هر نوع اقدام در خارج یا در داخل كشور باید با دستور مستقیم یا مشورت با شخص اول مملكت یعنی شاه سعودی صورت گیرد.
این سیاستمدار پاكستانی با بیان اینكه هر نوع مخالفت با احكام شاه عربستان، مجازات های سختی در پی دارد، گفت: در نظام پادشاهی عربستان كسی یارای مخالفت با آل سعود را ندارد، به همین دلیل كوچكترین صدای اعتراضی در این كشور با بی رحمی سركوب می شود.
وی از سكوت سازمان های دفاع از حقوق بشر جهانی در برابر این قتل ظالمانه انتقاد كرد و گفت: آمریكا و غرب به بهانه های مختلف ایران را متهم به نقض حقوق بشر می كنند و واكنش تند نشان می دهند، ولی اكنون می بینیم كه آنها از متحد خود به صورت بی شرمانه دفاع می كنند.
سناتور سابق پاكستانی در ادامه گفت: قتل دردناك روزنامه نگار عربستانی واكنش جهانی را در پی داشت، ولی آمریكایی ها به ویژه شخص ترامپ به دلیل دلارهای عربستان، سعی می كند از این واقعیت بگریزد.
این سیاستمدار پاكستانی خاطرنشان كرد: همانطور كه ترامپ به آن اشاره كرد جان انسانهای بیگناه در برابر میلیاردها دلار درآمد از عربستان سعودی هیچ ارزشی ندارد.
مشهدی در پایان سخنانش گفت: حقوق بشر و عدالت زمانی برای غرب معنا می یابد كه منافع آنها نادیده گرفته نشود، در غیر این صورت كشورهایی مانند عربستان می توانند حقوق بشر و عدالت را زیر پا بگذارند.
به گزارش ایرنا ، خاشقچی 60 ساله، بعد از انتخاب بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان، این كشور را ترك كرد و به آمریكا رفت و در روزهای منتهی به قتل، قصد ازدواج با یك تبعه تركیه را داشت.
وی روز 2 اكتبر (10 مهر) برای طی مراحل ثبت ازدواج با خدیجه چنگیز نامزد تركیه ای خود، به ساختمان كنسولگری عربستان مراجعه كرد، اما پس از ورود به كنسولگری ناپدید شد.
نامزد وی پس از اطمینان از خارج نشدن خاشقچی از ساختمان كنسولگری، پلیس و مقام های عالی تركیه را در جریان رویداد قرار داد ولی مقام های آل سعود منكر اطلاع از وضعیت خاشقچی شدند.
حكومت آل سعود پس از18روز انكار، در پی فشار بین المللی با صدور بیانیه ای به قتل او در ساختمان كنسولگری عربستان در استانبول اعتراف و اعلام كرد كه در ارتباط با پرونده قتل او، 18 نفر از جمله 15 مامور تیم ترور اعزامی از ریاض دستگیر شده اند.
همه مدارك و شواهد نشان می دهد كه 15 مامور از نزدیكان محمد بن سلمان ولیعهد عربستان كه از طرف او به استانبول اعزام شده بودند، عامل قتل خاشقچی هستند و بر این اساس، دولت تركیه خواستار استرداد این افراد برای محاكمه در استانبول است؛ درخواستی كه از سوی مقامات سعودی رد شد.
با این حال تلاش ریاض و واشنگتن به صورت بی وقفه برای فاش نشدن جزییات این جنایت ادامه دارد.
آساق**6125**1049
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۰
اسلام آباد - ایرنا -«سیدطاهر مشهدی» نماینده پیشین مجلس سنای پاكستان گفت: قتل بیرحمانه «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد عربستانی در كنسولگری این كشور در استانبول، به دلیل مخالفت سرسختانه وی با خاندان آل سعود بود.