تهران- ایرنا- 'الیوت انگل' كه به ‌زودی به‌ عنوان رئیس كمیته امور خارجه مجلس نمایندگان آمریكا انتخاب می‌شود، گفت، حزب دمكرات بعد از پیروزی در انتخابات درصدد تحت فشار قرار دادن نمایندگان كنگره برای افزایش حضور نظامی آمریكا در عراق و سوریه است.

به گزارش شبكه اخباری وان امریكن، با پیروزی دمكرات‌ها در انتخابات مجلس نمایندگان آمریكا، این حزب به دنبال معامله با جمهوریخواهان برای تغییر سیاست خارجه دولت دونالد ترامپ و سخت‌تر كردن روابط آمریكا با كشورهای روسیه، عربستان سعودی و كره شمالی است.
انگل افزود ، حزب دمكرات بعد از پیروزی در این انتخابات درصدد تحت فشار قرار دادن نمایندگان كنگره برای حضور نظامی بیشتر آمریكا در كشورهای عراق و سوریه است اما در دیگر حوزه‌های مهم مانند چین و ایران به نظر نمی‌ رسد كه دمكرات‌ها توانایی تغییر سیاست خارجه دولت ترامپ را داشته باشند.
با توجه به آنكه دمكرات‌ها توانسته‌اند برای اولین بار از سال 2011 تا كنون بیشترین كرسی مجلس نمایندگان آمریكا را به دست آورند، این حزب به دنبال تغییر قوانین و نقش تاثیرانگیز آن در تنظیم سیاست‌های هزینه گذاری و قانونگذاری است.

** روسیه
انگل در مصاحبه با رویترز گفت، من فكر نمی‌كنم ما با این پیروزی به دنبال تنش و چالش با دولت ترامپ باشیم اما من فكر می‌كنم ما باید سیاست‌گذاری‌های كلان كشور را مورد بررسی قرار دهیم.
یكی از برنامه‌های جدی دمكرات‌ها بعد از پیروزی در انتخابات، بررسی روابط میان آمریكا و روسیه از جمله تحقیق در مورد روابط تجاری ممكن و تضاد منافع میان ترامپ و روسیه است.
بر اساس چشم انداز دمكرات‌ها، این حزب با كنترل مجلس نمایندگان آمریكا فشار دولت ترامپ علیه روسیه برای دخالت‌های این كشور در انتخابات آمریكا و فعالیت‌های دیگر مانند حمله به اوكراین و درگیری در جنگ داخلی سوریه را افزایش خواهد داد.

**عربستان
در همین حال با توجه به قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار سعودی در كنسولگری عربستان در استانبول تركیه و ادامه جنگ یمن نگاه نمایندگان حزب دمكرات به عربستان متفاوت و ناامیدكننده است.
دمكرات‌ها با پیروزی در این انتخابات با وضع قوانین جدید درصدد مسدود كردن فروش تسلیحات نظامی آمریكا به ریاض هستند و با تحت فشار قرار دادن كنگره به دنبال عدم سوخت‌گیری جنگنده‌های آمریكا و حمایت از عربستان در جنگ یمن هستند.
علیرغم آنكه انگل عربستان را همچنان به‌ عنوان اهرم فشاری بر كنترل ایران در منطقه خاورمیانه می‌داند اما وی گفت، واشنگتن باید تجدید نظری نسبت به حمایت از ریاض داشته باشد. اگر سعودها حمایت آمریكا را می‌خواهند باید به برخی از نگرانی‌های این كشور توجه كنند.

** كره شمالی
دمكرات‌ها براین باورند كه آن‌ها باید اطلاعات بیشتری نسبت به دیدار ترامپ و مایك پمپئو وزیر خارجه این كشور با كیم یونگ اون رهبر كره شمالی داشته باشند، زیرا آنان بسیار نگران توافق احتمالی ترامپ با كره شمالی هستند.
انگل و دیگر دمكرات‌ها خواهان شفافیت بیشتر دولت در مقابل برنامه‌های خود برای معامله با كشور كره شمالی هستند. آن‌ها معتقدند ترامپ باید پشت درب‌های بسته مذاكرات را هدایت نكند بلكه با دست باز به استقبال این مذاكرات برود.
انگل خاطر نشان كرد، من فكر می‌كنم مذاكره با مقامات كره شمالی خوب است اما ما نباید فریب بخوریم كه آنان به دنبال تغییر بزرگ هستند.

** چین
با پیروزی دمكرات‌ها در انتخابات مجلس نمایندگان آمریكا به نظر نمی‌رسد كه آنان به دنبال تغییر جدی در سیاست خارجه آمریكا در مقابل با چین باشند. دمكرات‌ها خواهان مذاكرات بیشتر میان دو كشور هستند اما انتقاد از پكن هم چنان از خطوط حزبی دمكرات‌ها عبور كرده و به نظر نمی‌رسد تغییری در این روند اتفاق بیافتد.
'آدام اسشیف' نماینده ارشد دمكرات‌ها كه به نظر می‌رسد به‌زودی ریاست كمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریكا را به عهده بگیرد، اخیراً برای حمایت از اقدامات صلح‌جویانه با چین به جمهوریخواهان پیوسته است.
طبق نظر انگل و دیگر دمكرات‌ها، چین از نگاه آمریكا به‌ویژه با آغاز مذاكرات واشنگتن با كره شمالی باید به ‌عنوان یك شریك دیده شود.
مانند جمهوریخواهان، دمكرات‌ها نیز در مورد جنگ تجاری ترامپ با چین به دو دسته تقسیم شده‌اند. برخی از اعضای حزب تجارت آزاد را به ‌عنوان یك مولد مشاغل مشاهده می‌كنند و دیگر اعضا از بالا رفتن تعرفه‌ها در محافظت از كارگران صنعت داخلی مانند فولاد حمایت می‌كنند.

** ایران
دمكرات‌ها از خروج دولت ترامپ از توافق هسته‌ای بین‌الملل با تهران كه دولت باراك اوباما در سال 2015 به آن دست پیدا كرده بود، ناراضی هستند. اما با توجه به كنترل و نفوذ جمهوریخواهان در كاخ سفید و مجلس سنا احتمال آنكه آنان بتوانند تغییری در این سیاست خارجه داشته باشند، بسیار كم است.
انگل از جمله اعضای حزب دمكرات آمریكا است كه مخالف جدی توافق با ایران بود، اما به گفته وی، ترامپ باید به فكر حفظ همكاری و روابط نزدیك با دیگر متحدان اصلی آمریكا از جمله اعضای اتحادیه اروپا باشد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، از مجموع 435 كرسی مجلس نمایندگان بر اساس آرای شمرده شده، تاكنون نتایج 411 كرسی مشخص شده است كه 217 كرسی متعلق به دمكرات‌ها و 193 كرسی نیز به نمایندگان جمهوریخواهان تعلق دارد.
این به آن معنی است كه دمكرات‌ها تاكنون 50 درصد آراء را به دست آورده‌اند و فعلاً صاحب اكثرت هستند و جمهوری‌خواهان 44 درصد آرای مجلس نمایندگان را كسب كرده‌اند.
نانسی پلوسی، رئیس حزب دمكرات‌ها در مجلس نمایندگان كه احتمالاً به ‌زودی باید به‌ عنوان رئیس این مجلس سوگند یاد كند، لحظاتی پیش سخنرانی پیروزی حزب خود را اعلام كرد.
دمكرات‌ها برای كسب اكثریت در مجلس نمایندگان به پیروزی در 23 كرسی نیاز داشتند.
پیش از این اعلام شده بود كه جمهوری‌خواهان توانسته‌اند اكثریت مجلس سنا را حفظ كنند.
بنا بر نتایج اعلام شده 51 كرسی مجلس سنا را نمایندگان جمهوریخواه به دست آورده‌اند و دمكرات‌ها هم 42 كرسی را تاكنون كسب كرده‌اند. هنوز پنج كرسی دیگر از 100 كرسی مجلس سنا باقی مانده است.
آساق**9473*1436*