قم- ایرنا- معاون مركز مدیریت حوزه های علمیه خواهران گفت: ورود امام رضا(ع) در مباحثات، نماز عید فطر، ارتباط با خواص و مقابله با جریان حكومت بنی عباس و پیوند بین جریان دین و سیاست، نقش محوری امام در وحدت مومنان را نشان می داد.

معصومه ظهیری روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: به همین دلیل بود كه حكومت بنی عباس به ظاهر كه امام را كنار خود آورده بود، فعالیت های ایشان را برنتافت و برای مقابله، اقدام به مسموم كردن و شهادت آن حضرت كرد.
وی گفت: حكومت بنی عباس با این كار نشان داد توان تحمل و مقابله با روحیه مقاومت امام رضا(ع) در مقابل ظلم و طغیان حكومت بنی عباس را ندارد.
ظهیری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آن حضرت با پذیرش ولایتعهدی مامون اثبات كردند كه جایگاه امامت یك جایگاه موعظه ای و ارشادی نیست، بلكه جایگاه حكومت اسلامی است.
وی ادامه داد: هجرت اجباری امام رضا(ع) به ایران و خنثی كردن توطئه های مامون كه می خواست قطع ارتباط در رابطه با جریان امامت را ترسیم كند، تاثیر بسزایی در موقعیت زمانی ایشان داشت.
ظهیری اضافه كرد: مقابله با ظلم و فساد و مبارزه با حاكمانی كه از سیره و روش پیامبر رویگردانی كرده بودند، یكی از مهم ترین ویژگی های امام رضا(ع) بود كه سریر امامت را تثبیت كرد.
وی گفت: مهربانی و رئوف بودن امام رضا(ع) بهترین الگویی است كه شیعیان می توانند به آن تاسی كنند.
امام رضا(ع) هشتمین امام شیعیان در یازدهم ذی القعده سال 148 هجری قمری در خانه امام موسی كاظم(ع) و نجمه (تكتم) در مدینه منوره متولد شد. نام ایشان «علی» و لقب مشهورش «رضا» و كنیه معروفش «ابوالحسن» است؛ پیشوای هشتم(ع) پس از شهادت پدر بزرگوارش امام كاظم(ع) عهده دار مقام امامت شد و مدت امامت ایشان، حدود 20 سال طول كشید و سرانجام در 29 صفر 203 هجری قمری با دسیسه مامون مسموم شد و به شهادت رسید و پیكر مطهر آن امام همام در شهر مقدس مشهد به خاك سپرده شد.
/2085/ 6133/