سنندج - ایرنا - رئیس اداره اوقاف و امور خیریه بانه گفت: 99 درصد نیات وافقین نیك اندیش این شهرستان وقف بر مساجد و مایحتاج ضروری این اماكن مذهبی است.

آرمان شریفی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مایحتاج ضروری مساجد شامل هزینه های عمرانی، برنامه های فرهنگی، حقوق ماموستایان و خادمین است كه بسیاری از مساجد شهرستان دارای موقوفاتی هستند كه از محل درآمد آنها، اداره می شوند.
وی با بیان اینكه امسال حقوق ماموستایان در یك نوبت افزایش یافت و حقوق و مایحتاج ضروری طلبه ها در مساجد هم تامین شد، افزود: اوقاف و امور خیریه بانه امسال چهار میلیارد ریال برای مایحتاج ضروری مساجد از محل نیات واقفین هزینه كرده است.
شریفی تاكید كرد: 63 پرونده جریانی برای اخذ حق و حقوق موقوفات از اشخاص حقیقی و حقوقی در این شهرستان طرح دعوا شده و طبق منویات مقام معظم رهبری حفظ عین موقوفه و اجرای نیات واقف خیراندیش در اولویت كاری است.
وی یادآور شد: برنامه اعلامی اداره كل اوقاف و امور خیریه كردستان به شهرستان بانه مصوبه امسال در زمینه تنظیم اسناد 325 مورد بود كه در هفت ماه گذشته 370 مورد تجدید اجاره انجام شد كه 50 مورد از برنامه پیش بینی بیشتر بوده است.
شریفی گفت: امسال 56 خادم مساجد بیمه شدند كه 75 درصد هزینه بیمه آنها توسط دولت و 25 درصد نیز توسط خود خادم پرداخت می شود ضمن اینكه 120 مورد پرونده خادمین هیات امنایی هم برای پوشش بیمه ایی تشكیل شده است.
وی اضافه كرد: امسال 500 میلیون ریال اعتبار دولتی به اداره اوقاف بانه اختصاص یافت كه بین 32 مسجد شهرستان توزیع شد، این اعتبار صرف هزینه های عمرانی مساجد می شود.
رئیس اوقاف و امور خیریه بانه افزود: امسال 30 مورد سند اولیه و تعویض سند مالكیت دفترچه ای به تك برگ مربوط به موقوفات نیز انجام شد ضمن اینكه صدور سند مالكیت موقوفات یكی از اولویت های سازمان است چون اخذ سند مالكیت مهمترین راه حفظ موقوفات است.
وی یادآور شد: امسال 300 میلیارد ریال حق مطالبه اشخاص حقیقی در مرحله كارشناسی قرار گرفت كه در آینده نزدیك حكم قطعی در این خصوص داده می شود.
شریفی طرح حفظ قرآن كریم را یكی از اولویت های سازمان اوقاف دانست و تاكید كرد: در راستای حفظ قرآن كریم در شهرستان بانه در هفت ماهه اخیر كلاس هایی برگزار شد و با توجه به برنامه پنج ساله توسعه این امر در شهرستان محقق شده است.
وی گفت: عرصه 33 مدرسه این شهرستان اوقافی است و حدود 155 هزار مترمربع زمین اوقافی نیز در اختیار آموزش و پرورش است ضمن اینكه عرصه 22 اداره دولتی نیز موقوفه است كه این دستگاه ها مستاجر اوقاف هستند و هر سال اجاره بهای آنها تمدید می شود.
وی با بیان اینكه هزینه احداث مساجد مردم محور است و دولت قادر به تامین هزینه های عمرانی و احداث مساجد نیست، اظهار داشت: هزینه های احداث مساجد توسط مردم پرداخت می شود.
شریفی با اشاره به واگذاری سرقفلی مغازه مساجد توسط هیات امنا گفت: سرقفلی مغازه های مسجدخان و مسجد جامع و بسیاری از مساجد دیگر شهرستان توسط اداره اوقاف واگذار نشده چون این كار توسط هیات امنای وقت انجام شده به صورتی كه در هنگام احداث این مساجد افرادی بخشی از هزینه ها ساخت مسجد را پرداخت و در قبال آن سرقفلی مغازه با اجازه ای بسیار ناچیز به آنها واگذار شده است.
وی با اشاره به ارتباط موثر رسانه ها با اداره اوقاف و امور خیریه افزود: رسانه ها باعث تشویق و ترغیب مردم به وقف هستند و تاثیر زیادی در افزایش موقوفات و ترویج فرهنگ متعالی وقف در جامعه دارند.
به گزارش ایرنا، اوقاف و امور خیریه شهرستان بانه در دهه وقف امسال 20 برنامه اجرا می كند كه شامل نشست تخصصی با جامعه قرآنی و بررسی مشكلات مربیان قرآنی، دیدار و گفت و گو با اصحاب رسانه، دیدار مسئولان اوقاف با فرماندار، امام جمعه، اعضای شورای افتای شهرستان و بخشداران نمشیر، آرمرده و ننور است.
به گزارش ایرنا، در استان كردستان از میان 770 نیت در سطح كشور حدود 25 تا 30 نیت وجود دارد كه باید در راستای ارتقای آن تلاش بیشتری كنیم.
هم اكنون 2 هزار و 132موقوفه با 14 هزار و 714 رقبه متصرفی و 2 هزار و 941 رقبه غیر متصرفی در استان كردستان وجود دارد.
از 15تا 25 آبان با عنوان دهه وقف نامگذاری شده است.
شهرستان مرزی بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 كیلومتری غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
7496/9102