تهران - ایرنا - گروهی از فعالان فرهنگی و هنری كشورمان با انتشار نامه‌ای خواستار همصدایی مردم جهان در برابر تحریم‌های دولت آمریكا علیه ملت ایران شدند.

به گزارش روز جمعه ایرنا، با اعمال تحریم‌های جدید از سوی دولت آمریكا جمعی از فعالان مدنی، هنری و فرهنگی كشورمان با انتشار و امضاء نامه‌ای مردم جهان را به «همصدایی در برابر تحریم» دعوت كردند.
آنها در شروع این نامه كه در شبكه های اجتماعی در حال بازنشر است آورده‌اند: «دولت‌ها به زبان سیاست با هم سخن می‌گویند؛ ملت‌ها اما، با زبان صداقت. زبانی از جنس فرهنگ، صلح‌ و دوستی. به همین خاطر تاریخ فرهنگ‌ و هنرِ جهان، صادق‌ترین راویِ رنج‌ها و شادی‌های ملت‌هاست» .
دراین نامه آمده است: 'ما اهای فرهنگ و كنشگران مدنی ایران برانیم با كلامی ورای زبان ناكارآمد سیاست با شما مردم جهان سخن بگویم:
بار دیگر تحریم های دولت آمریكا علیه ایران آغاز شد، اما خام اندیشانه است بپنداریم كه نتیجه ی اعمال این تحریم ها دستابی به حقوق شهروندی و حقوق بشر، بهره مندی از مواهب آزادی و بهبود شرایط زندگی برای ملت ایران است. ملت ایران، تنها تاوان این تحریم ها را خواهد داد.
سیاست گزاران دیر یا زود می روند، اما فاجیع حاص از عملكرد آن ها جهانی را می سازد كه ما و شما و فرزندان مان در طول تاریخ پیش رو، دست به گریبان كابوس آن خواهیم بود.'
بهمن كشاورز، حقوقدان و وكیل دادگستری یكی از امضاء كننده گان این نامه روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در این باره گفت: سیاستمداران زبان خاصی دارند و ادبیات سیاست توام با پیچیدگی و ابهام است و بعضا آنچه گفته می‌شود با آنچه وجود دارد متفاوت است؛ گفتار سیاسیون متناقض است. اما بیان هنرمندان و اهل معنا پیچیدگی ندارد و آنچه را كه می‌سازند یا بر قلم جاری می‌سازند همان چیزی است كه واقعا می‌خواهند آن را بگویند.
كشاورز در خصوص مخاطبان این نامه گفت: مخاطب این نامه همگان هستند. همه دولت‌ها و همه ملت‌های ایران و جهان. همه مردم جهان مخاطب این نامه خواهند بود.
وی همچنین در پاسخ به این سوال كه آیا هنرمندان و صاحب‌نظران غیر ایرانی برای هم صدایی با این ایده دعوت خواهند شد، اظهار كرد: چه بسا این حركت آغاز یك ارتباط بین‌المللی باشد؛ اما تلاش برای جلب نظر هنرمندان و صاحب‌نظران سایر كشورها بستگی به نظر جمع دارد.
براساس این گزارش در بخش پایانی این نامه آمده است: «هم‌صدایی ما و شما در هر گوشه از جهان و توجه‌دادن به نتایج فاجعه‌بارِ شرایط تحمیل‌شده بر ملت ایران، می‌تواند سیاست‌ گزاران و سیاست‌های غیرانسانی‌شان را متوقف كن».
امضاء كنندگان این نامه مخاطبان خود را دعوت كرده‌اند تا با امضاء كنندگان نامه هم صدا شوند.
گفتنی است تاكنون تعداد زیادی از چهره‌های برجسته فرهنگی و هنری كشورمان این نامه را امضا كرده‌اند و در این اسامی اشخاصی مانند رخشان بنی‌اعتماد، اصغر فرهادی و بهمن فرمان‌آرا (فیلمساز)، كیانوش عیاری (فیلمساز)، حسین علیزاده و كیهان كلهر (موسیقیدان)، مجتبی میرتهماسب (فیلمساز)، لیلی گلستان (نویسنده و مترجم)، پری صابری (نویسنده و كارگردان تئاتر)، فریده غیرت و بهمن كشاورز (وكیل)، سیف‌الله صمدیان (عكاس، فیلمساز)، خسرو سینایی (فیلمساز)، فرح اصولی (نقاش)، داوود موسایی (ناشر)، فیروزه صابر و لیلی ارشد (فعال مدنی)، شمس لنگرودی (شاعر)، فرهاد توحیدی و نغمه ثمینی (فیلمنامه‌نویس)، سهراب مهدوی (مترجم)، مژگان جمشیدی و مینا اكبری (روزنامه‌نگار)، علی بوستان و صبا علیزاده (موسیقیدان)، پوریا عالمی (نویسنده و روزنامه‌نگار)، مریم زندی (عكاس)، ابراهیم حقیقی (طراح گرافیك)، امیر اثباتی (طراح)، سمیرا علیخان‌زاده (نقاش)، مرضیه وفامهر (بازیگر) اشاره كرد.
ب.ل** 1200