تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۹

تهران – ايرنا – مطالعات اخير محققان دانشگاه «ساري» انگليس نشان مي دهد نور آبي منجر به نرم شدن و افزايش انعطاف رگ هاي خوني و افزايش جريان خون و در مجموع باعث كاهش فشار خون مي شود.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مكديكال ساينس، در اين مطالعه محققان داوطلبان در معرض نور آبي با طول موج 450 نانومتر قرار گرفتند. اين نور مشابه طول موج نور مرئي است كه از خورشيد دريافت مي شود و هيچ ضرري ندارد.
محققان در طول آزمايش و حدود دوساعت پس از آن در هر جلسه فشار خون،‌ سختي شريان ها، اتساع رگ ها و اكسيدنيتريك پلاسماي خون را اندازه گيري كردند. نتايج نشان مي دهد قرار گرفتن در معرض نور آبي اثري مشابه داروهاي كاهش دهنده فشار خون دارد و فشار خون سيستوليك را حدود هشت ميليمتر جيوه كاهش مي دهد.
در ادامه اين مطالعه آمده است نور آب سفتي شريان ها را كاهش و سطح اكسيد نيتريك را افزايش مي دهد كه يك مولكول سيگنال دهنده مربوط به سلامت قلب و عروق است. محققان احتمال مي دهند قرار گرفتن در معرض نور آبي سبب آزادسازي اكسيد نيتريك از پوست مي شود و اجازه مي دهد وارد جريان خون شود. اين فرآيند به نرم شدن و افزايش انعطاف رگ هاي خوني و افزايش جريان خون كمك مي كند و در مجموع باعث كاهش فشار خون مي شوند. اين فناوري كاملا ايمن براي كنترل فشار خون به ويژه در سالمندان بسيار مفيد است.
فشار خون نيرويي است كه توسط جريان خون به ديواره رگ ها وارد مي شود تا خون در سراسر رگ ها و بدن جريان يابد. اگر اين نيرو افزايش پيدا كند و در طول زمان ثابت باقي بماند، بدن با مشكلات زيادي روبرو مي شود. به طور متوسط از بين هر سه فرد ميانسال، يك نفر به اين عارضه مبتلاست. فشار خون مهمترين عامل بروز بيماري هاي قلبي و بيماري هاي قلبي مهمترين عامل مرگ و مير در سراسر جهان است.
مطالعات قبلي به برخي از فوايد نور آبي از جمله مبارزه با عفونت و كاهش استرس اشاره دارد. افزايش احتمال بروز انحطاط ماكولاي مرتبط با سن و اختلال در ريتم شبانه روزي از جمله مضرات اين طول موج از نور مرئي است.‌
نتايج اين مطالعه در نشريه Preventative Cardiology منتشر شده است.
علمي (6)** 9259**1440