سنندج - ايرنا - مديركل زندان هاي كردستان توجه به بهداشت و درمان را يكي از ضرورت هاي مهم در مراكز اصلاحي و تربيتي دانست و گفت: در زندان هاي استان واحد بهداري و بهداشت و درمان فعال است و خدمات بهداشتي و درماني مناسب و متنوع در اين واحدها به مددجويان ارائه مي شود.

به گزارش روز شنبه روابط عمومي اداره كل زندان هاي كردستان، اسحاق ابراهيمي توسعه فعاليت ها و برنامه هاي بهداشتي و درماني را يكي از معيارهاي مهم در توجه به حقوق شهروندي زندانيان در اين مراكز دانست.
وي اظهار داشت: زندان به عنوان جامعه اي انساني مي طلبد كه تمامي نيازهاي افراد واقع در آن از جمله آموزش، ورزش، بهداشت و درمان نيز به بهترين نحوه ممكن مورد توجه قرار گيرد.
ابراهيمي با بيان اينكه 10 پزشك عمومي، 12 پزشك متخصص، 38 پرستار و 6 كارشناس بهداشت مشغول به ارائه خدمات درماني به مددجويان زندان هاي استان هستند، افزود: در صورت نياز مددجويان به هر گونه خدمات پزشكي و درماني، اينگونه خدمات توسط كادر پزشكي و پيراپزشكي مستقر در زندان ارائه مي شود.
وي با تاكيد بر اين موضوع كه امكان بهره مندي زندانيان و خانواده هاي آنان از مزاياي دفترچه بيمه سلامت در استان فراهم شده است، يادآور شد: آمارها نشان مي دهد كه بسياري از زندانيان و خانواده هاي آنان تحت پوشش مراكز حمايتي بوده و پرداخت هزينه هاي درماني در بسياري از موارد براي آنان مقدور نيست.
ابراهيمي اضافه كرد: در اين راستا با همكاري بيمه سلامت ايرانيان، انجمن حمايت زندانيان و كميته امداد امام خميني(ره) شرايطي فراهم شده است كه مشكلات زندانيان و به ويژه خانواده هاي آنان در حوزه درمان به حداقل ممكن برسد.
مديركل زندان هاي كردستان از ارائه 66 مورد خدمات درماني به خانواده هاي تحت پوشش زندانيان در نيمه اول امسال خبر داد و گفت: در 6 ماهه اول سال جاري بيش از160 مورد مشاوره با موضوع پيشگيري از جمله پيشگيري از اعتياد و بيماري هاي رفتاري به مددجويان و خانواده هاي آنان ارائه شده است.
وي با بيان اينكه شرايط زندگي دسته جمعي در زندان ها مي تواند زمينه ساز بروز بيماري هاي متعددي شود، اظهار داشت: با آموزش هاي مستمر به كاركنان و زندانيان و بالا بردن سطح دانش و مهارت آنها از شيوع و اپيدمي بيماري ها مي توان پيشگيري كرد.
ابراهيمي يكي از مهمترين دستاوردهاي حوزه بهداشت و درمان در زندان هاي استان را كنترل و درمان هپاتيت C اعلام كرد و افزود: در راستاي پيشگيري و كنترل بيماري هاي رفتاري و با توجه به ورود داروي هاي درمان هپاتيت C به كشور، از سال 1395 تست هاي اوليه تشخيص هپاتيت C از زندانيان شناسايي شده صورت گرفت.
وي تاكيد كرد: با توجه به اينكه در سطح كشور فقط زندان هاي استان كردستان موفق به اجراي طرح شناسايي و درمان بيماران مبتلا به هپاتيت C شده اند، بنابراين اميدواريم مسئولان و دست اندركاران حوزه درمان در استان ما را در ادامه اجراي اين طرح كه سلامت اجتماعي را به دنبال خواهد داشت، ياري دهند.
6 زندان، 2 بازداشتگاه، يك كانون اصلاح و تربيت و يك اردوگاه كاردرماني در استان كردستان فعاليت دارند.
7355/9102