پكن- ايرنا- نايب رييس اتاق بازرگاني ايرانيان مقيم چين - شانگهاي با اشاره به سفر رييس جمهوري چين به ايران در سال 2016 ميلادي و امضاي 17 سند همكاري بين دو كشور تاكيد كرد ايران مكان و بستر مناسبي براي توليد و سرمايه گذاري شركت هاي چيني است.

به گزارش ايرنا 'عليرضا رمضاني فرد' روز شنبه در دومين همايش حقوقي و مالياتي اتاق بازرگاني ايرانيان مقيم چين - شانگهاي با اشاره به تمركز چين براي احيا جاده ابريشم و با توجه به موقعيت جغرافيايي ايران در خاورميانه خاطر نشان كرد با توجه به شرايط جديد اقتصادي و وجود مناطق آزاد تجاري و ويژه اقتصادي در ايران، دو كشور مي توانند از فرصت هاي ياد شده براي توسعه همكاري هاي تجاري، اقتصادي و سرمايه گذاري استفاده كنند.
او ضمن معرفي اتاق بازرگاني شانگهاي، كتاب قوانين و حمايت هاي سرمايه گذاري در ايران به زبان هاي فارسي، انگليسي و چيني منتشر شده توسط انتشارات اتاق شانگهاي و مزاياي سرمايه گذاري و بسته هاي حمايتي براي سرمايه گذاران چيني در ايران را تبيين و تشريح كرد.
نايب رييس اتاق بازرگاني ايرانيان مقيم چين - شانگهاي گفت: بر اساس حمايت هاي قوانين سازمان سرمايه گذاري و كمك هاي فني ايران، سرمايه گذران خارجي مي توانند از معافيت هاي 20 سال مالياتي، تضمين سرمايه و سود، اخذ اقامت آسان و معافيت هاي گمركي واردات ماشين آلات در مناطق آزاد تجاري بهره مند گردند.
وي افزود: در شرايط كنوني فرصت خوبي براي سرمايه گذاران چيني مهيا شده است كه با ساخت كارخانه و توليد محصول در ايران با نيروي كار ارزانتر از چين و به كمك متخصصان ايراني در مناطق آزاد تجاري، محصولات خود را به كشورهاي همسايه، آسياي ميانه و اروپا با قيمتي رقابتي تر از چين صادر نمايند.
'عليرضا ايروش' سركنسول جمهوري اسلامي ايران در شانگهاي هم در اين مراسم ضمن تشكر از تلاش هاي اتاق بازرگاني شانگهاي بابت برگزاري اين همايش حقوقي، اين گونه همايش هاي تخصصي را راهگشاي ارتقا دانش و تجارب بازرگانان در حوزه مسايل حقوقي، قراردادي و مالياتي در چين دانست.
خانم «ويلين سون» وكيل شركت 'دنتونز' از ديگر سخنرانان همايش، مباحث تخصصي قوانين ماليات هاي حقوقي و حقيقي در چين و همچنين مباحث جديد مالياتي از قبيل قانون ماليات 183 روز اقامت بيشتر در چين كه خارجي ها را ملزم به پرداخت ماليات مي كند براي شركت كنندگان تشريح كرد.
'سعيد شباني' دبير كميته حقوقي اتاق بازرگاني ايرانيان مقيم چين - شانگهاي نيز در اين نشست با اشاره به منابع داوري و حكميت حقوقي در ايران، نحوه چگونگي تنظيم آن در قراردادها و راهكارهاي داوري در تجارت بين ايران و چين را تشريح كرد و افزود بر اساس اين مقررات مي توان از بروز مشكلات و دعاوي حقوقي اجتناب كرد.
در پايان دومين همايش حقوقي اتاق شانگهاي «محمدرضا گلي» رياست كميته حقوقي با تشريح موافقتنامه ماليات هاي مضاعف بين ايران و چين، نكات مالياتي و وظايف حقيقي و حقوقي ايرانيان مقيم چين در مسايل مالياتي بين دو كشور ايران و چين را بازگو كرد.
در ادامه مراسم، شركت كنندگان به رايزني هايي درباره تبادلات تجاري و بازرگاني بين ايران و چين پرداختند.
دومين همايش حقوقي و مالياتي اتاق بازرگاني ايرانيان مقيم چين با حضور شماري از بازرگانان و صاحبان موسسات چيني و ايراني و اعضاي اين اتاق و با همكاري شركت حقوقي 'دنتونز' در بلندترين برج چين در شانگهاي برگزار شد.
آساق**231**1904**