به گزارش ایرنا، همایون حائری عصر شنبه در مراسم بهره برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی قم در منطقه كوه سفید این استان اظهار داشت: طبق برآورد صورت گرفته ظرفیت تولید برق خورشیدی در كشور تا پایان دولت دوازدهم باید به چهار هزار مگاوات ساعت برسد، كه برای تحقق این امر باید سالانه دو بار افزایش ظرفیت داشته باشیم.
وی با بیان اینكه ظرفیت تولید برق از انرژی های پاك در كشور با سرمایه گذاری بخش خصوصی در پایان سال 95 برابر با 250 مگاوات ساعت بود، افزود: این ظرفیت در پایان سال 96 با درایت های سازمان انرژی های تجدید پذیر و حمایت وزیر نیرو به 500 مگاوات ساعت رسید، و تا آخر سال جاری نیز باید به یكهزار مگاوات ساعت برسد كه تاكنون 650 مگاوات ساعت آن محقق شده كه ظرفیت بسیار خوبی است.
معاون وزیر نیرو با اشاره به فراهم بودن زمینه لازم برای توسعه نیروگاه های تولید انرژی پاك و وجود دانش فنی و سرمایه گذار برای این كار افزود: با توجه به ارزش افزوده ای كه ساخت این نیروگاه ها و پنل های خورشیدی برای كشور دارد، روز به روز شاهد احداث آنها خواهیم بود.
وی تصریح كرد: با توجه به شاخص تعیین شده در صنعت برق كشور از این پس شیوه انرژی برق تولیدی بدون بهره گیری از سوخت فسیلی و آلاینده است.
حائری با بیان اینكه برق تولید شده از طریق انرژی های بادی، خورشیدی، آبی و همچنین نیروگاه های اتمی و سیكل تركیبی جز پاك ترین روش های تولید برق به شمار می رود، افزود: سالانه 35 میلیارد كیلو وات ساعت برق در نیروگاه های سیكل تركیبی تولید می شود، كه این رقم در پایان سال 96 به بیش از 20 درصد كل برق تولیدی كشور رسیده، كه سال به سال نیز در حال افزایش است، و امیدواریم در سال های نزدیك آن را به 30 درصد برسانیم.
وی با تاكید بر ضرورت صرفه جویی مصرف برق گفت: هر كیلو وات ساعت برق تولیدی زمانی ارزشمند است كه در مصرف آن صرفه جویی های لازم را انجام دهیم، چرا كه در این صورت نقش انرژی های بادی و خورشیدی و همچنین سرمایه گذاری ها در این بخش، نمود بیشتری پیدا می كند.
معاون وزیر نیرو افزود: در تابستان 97 برغم از دست دادن پنج هزار مگاوات ظرفیت تولید برق در نیروگاه های آبی كشور، با حمایت های استانداران و دستگاه های اجرایی بواسطه كاهش كار در ساعت های اوج مصرف 2 هزار مگاوات در برق صرفه جویی شد.
وی یادآور شد: در صورت عدم این صرفه جویی و برای تامین این میزان برق با توجه به تلفات بخش توزیع و همچنین مصارف داخلی و ظرفیت نامی نیروگاه باید سه هزار مگاوات نیروگاه برق را احداث می كردیم.
وی افزود: برای انتقال و توزیع هر كیلو وات ساعت برق باید هزار یورو هزینه شود، كه با این كار تیمی و جمعی كه استانداران محوریت آن بودند، در مجموع سه هزار یورو صرفه جویی شد.
بزرگترین نیروگاه خورشیدی قم و سومین نیروگاه خورشیدی مجهز به سیستم ردیاب خورشیدی كشور با ظرفیت تولید 10 مگاوات برق با 10 میلیون یورو سرمایه گذاری بخش خصوصی در منطقه كوه سفید این استان به بهره برداری رسید.
7403/ 6133/
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۵
قم - ایرنا - معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به تمركز فعالیت های وزارت متبوع خود بر تولید انرژی های پاك و تجدید پذیر گفت: در حال حاضر ظرفیت برق تولیدی از نیروگاه ها و پنل های بادی و خورشیدی كشور650 مگاوات ساعت است.