سنندج - ايرنا - فرماندار بانه گفت: 100 ميليارد ريال تسهيلات اشتغالزايي پس از ارزيابي و تاييد وثيقه متقاضيان از سوي بانك هاي عامل پرداخت مي شود كه در اين صورت سهم شهرستان در زمينه تسهيلات اشتغال پايدار محقق مي شود.

محمد فلاحي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: از محل اين تسهيلات يك واحد گاوداري هزار راسي 50 ميليارد ريال، كارگاه بسته بندي ميوه جات 14 ميليارد ريال راه اندازي مي شوند.
وي افزود: پرداخت در مجموع 36 ميليارد ريال تسهيلات به يك واحد سردخانه و يك واحد توليدي مرغ تخم گذار نيز پس از تامين وثيقه انجام مي شود تا سهم شهرستان بانه در زمينه تسهيلات بخش اشتغال پايدار بطور كامل پرداخت شده باشد.
فلاحي در خصوص مهمترين مشكل براي پرداخت تسهيلات اشتغال در اين شهرستان تاكيد كرد: اكثر ساختمان هاي مسكوني بانه پايان كار ندارند لذا تامين وثيقه از سوي متقاضيان تسهيلات اشتغالزايي مشكل است.
وي ياداور شد: البته در اين شهرستان گرايش به توليد و اشتغالزايي بدليل تجازي بودن منطقه ضعيف است كه در شرايط ايجاد شده اقتصادي اميد است اين رويه تغيير كند تا مردم با استفاده از تسهيلات اين بخش به سمت توليد و ايجاد اشتغال هدايت شوند.
فلاحي با اشاره به اقدامات انجام شده در منطقه ويژه اقتصادي بانه هم گفت: امسال كارهاي اجرايي خوبي در اين منطقه انجام شده و قرار بود در ماه جاري فاز اول منطقه ويژه كه 35 هكتار است به بهره برداري برسد كه بدليل آغاز زود هنگام بارش ها عمليات اجرايي تكميلي با تاخير مواجه شد.
وي اضافه كرد: كار واگذاري زمين به متقاضيان در منطقه ويژه شروع شده و كارخانه هاي مونتاژ جارو برقي و كولر گازي قرار است در اين منطقه ايجاد شوند ضمن اينكه سرمايه گذاراني كه در گذشته در چين و دبي سرمايه گذاري كرده بودند اكنون مي خواهند در بانه زمينه اشتغال جوانان را فراهم كنند.
فرماندار بانه اظهار داشت: در كنار مبادلات مرزي، توليد و اشتغال در منطقه ويژه اقتصادي گسترش مي يابد و با توجه به افزايش قيمت ارز اينك واردات كالا توجيه اقتصادي براي وارد كنندگان و مصرف كنندگان ندارد بنابراين توليد تنها راه درآمدزايي و اشتغال پايدار است.
وي يادآور شد: در فاز اول منطقه ويژه اقتصادي فعاليت هاي عمراني زيرساختي از جمله گازرساني، آب رساني، تير گذاري برق انجام شده و آسفالت محوطه به دليل بارش ها به انجام نشده كه تا پايان ماه جاري اين كار نيز اجرايي مي شود.
فلاحي تاكيد كرد: منطقه ويژه اقتصادي نقش مهمي در اشتغالزايي و توليد بانه دارد و زمينه براي رشد و شكوفايي اقتصاد استان كردستان و همچنين استان هاي همجوار را فراهم مي كند و در كاهش نرخ بيكاري موثر است.
طرح ايجاد منطقه ويژه اقتصادي در سال 89 در دولت دهم به تصويب رسيد كه عمليات اجرايي آن به تاخير هفت ساله مواجه شد كه سال گذشته عمليات اجرايي اين منطقه در 85 هكتار زمين در بخش ننور در 15 كيلومتري غرب بانه و پنج كيلومتري بازارچه مرزي سيرانبند آغاز شد.
اعتبار در نظر گرفته شده براي اين منطقه 360 ميليارد ريال است كه از محل اعتبارات استاني، درآمد شهرك ها و اعتبارات ملي سازمان صنايع كوچك و شهرك هاي صنعتي تامين مي شود.
شهرستان مرزي بانه با 158 هزار نفر جمعيت در 270 كيلومتري غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
7496/9102