اصفهان - ایرنا - معاون توانبخشی اداره كل بهزیستی استان اصفهان گفت: این نهاد تنها مرجع و متولی رسیدگی به معلولان نیست بلكه همه دستگاه ها در مقابل این قشر از جامعه مسئول هستند.

به گزارش ایرنا، در زمان حاضر در استان اصفهان 120 هزار نفر معلول زیرپوشش بهزیستی اصفهان از 170 مركز توانبخشی خدمات دریافت می‌ كنند.
اصغر فیاض روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نباید زمانی كه معلولان همانند دیگر افراد عادی جامعه به دستگاه‌های مختلف مراجعه می كنند به بهزیستی ارجاع داده شوند بلكه باید نسبت به رسیدگی به امور آنها احساس مسئولیت كنند.
وی با بیان اینكه در بحث مددكاری اجتماعی همه دستگاه‌ها در برابر افراد فارغ از مذهب، رنگ و نژاد، معلولیت و سلامت مسئول هستند، افزود: در استان اصفهان هشت هزار و 300 نابینا و كم بینا ساكن هستند كه در بانك اطلاعاتی بهزیستی ثبت شده اند و خدمات ارائه شده توسط بهزیستی تنها 10درصد از خواسته ها و نیازهای آنها را به دلیل كمبود اعتبارات می تواند پوشش می‌دهد.
معاون توانبخشی بهزیستی استان اصفهان با اشاره به اینكه بخش عمده مشكلات معلولان و نابینایان مربوط به بحث مناسب سازی شهری است، افزود: اگر مناسب سازی به خوبی صورت گیرد معلولان نیازمند كمك افراد دیگر نیستند.
وی با بیان اینكه اصفهان تنها به 35 درصد از مناسب سازی شهری دست یافته كه از این میزان تنها یك سوم مناسب‌ سازی استاندارد است گفت: باز هم رمپ‌ها با شیب بسیار، خطوط بی آرتی نامناسب در شبكه حمل و نقل شهری، پیاده روهای منتهی به چاله، تیر برق یا جوی آب و یا پارك خودروها در معابر مشكلات بسیاری برای قشر معلول جامعه ایجاد كرده است.
فیاض یادآور شد: این در حالیست كه اگر مناسب سازی استاندارد صورت بگیرد بیش از 70 درصد مشكلات معلولان حل خواهد شد.
وی در خصوص ارائه وسایل كمك توانبخشی گفت: تا سال گذشته در بحث خرید تجهیزات مشكلی نداشتیم و در سه استان به صورت پایلوت تمام خریدهای كالاها در سامانه اقتصاد دارایی ثبت و انجام می ‌شد و تمام شركت ها بدون درخواست هیچ مبلغی در ابتدای كار اجناس مورد نظر را برای بهزیستی ارسال می‌كردند و تسویه حساب با فاصله زمانی بیشتری انجام می‌شد.
معاون توانبخشی بهزیستی استان اصفهان افزود: اما امسال شركت‌ها تنها در صورت پرداخت پول نقدی نسبت به ارسال جنس اقدام می‌كنند و به این دلیل برای تامین عصای نابینایان و ویلچر و تشك ویلچر با مشكل رو به رو شدیم.
وی همچنین در خصوص مستمری مددجویان بهزیستی گفت: 22 هزار نفر مستمری بگیر در استان زیر پوشش بهزیستی هستند كه به هر خانواده 161 هزار تومان یارانه پرداخت می‌شود.
فیاض نسبت به قانون حذف مستمری پس از دریافت وام اشتغال مددجویان بهزیستی انتقاد كرد و گفت: براساس این قانون خانواده‌های دریافت كننده وام اشتغال پس از 6 ماه از دریافت مستمری محروم می‌ شوند كه باید این قانون حذف شود زیرا 20 میلیون وام اشتغال جوابگوی هزینه‌های یك خانواده نیست.
وی یادآور شد: این در حالیست كه كنوانسیون جهانی معلولان در تمام دنیا دولت ها را به در نظر گرفتن مستمری برای همه سطوح معلولان اعم از خفیف، متوسط، شدید و خیلی شدید برای جبران عدم كارایی آن‌ها مكلف كرده است اما در ایران به دلیل كمبود اعتبارات تنها معلولان خیلی شدید، بیكار و از كار افتاده مستمری دریافت می‌ كنند.
فیاض اضافه كرد: در عین حال سال گذشته بخشنامه ‌ای به بهزیستی ابلاغ شد كه خانواده‌ها و معلولانی كه زیر 700 هزار تومان درآمد دارند وارد سامانه مستمری بگیری شوند.
معاون توانبخشی بهزیستی استان اصفهان بیشترین آمارمدد جویان بهزیستی دراصفهان را به ترتیب معلولان جسمی حركتی، افرادی با هوش میانه یا كم توان ذهنی و سالمندان، ناشنوایان و بیماران اعصاب و روان مزمن و نابینایان عنوان كرد.
وی خاطرنشان كرد: براساس آمار بهداشت جهانی معلولان 10 تا 20 درصد جامعه را تشكیل می دهند درحالیكه یك میلیون و 300 هزار نفر معلول در كشور وجود دارد كه در اصفهان این رقم به 120 هزار نفر می رسد.
6994