زهرا جوانمردي روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: راه اندازي بانك شير مادر با هدف كاهش مرگ و مير نوزادان و شيرخواران همزمان با 10 استان كشور در دستور كار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي قرار گرفته است.
وي با اشاره به تشكيل گروه علمي و اجرايي براي راه اندازي بانك شير مادران اظهار داشت: روند ايجاد اين بانك در اصفهان در مرحله تامين زير ساخت شامل فضاي فيزيكي، تجهيزات و نيروي انساني است.
وي همچنين از برگزاري دوره هاي آموزشي براي راه اندازي بانك شير مادر در مركز آموزشي درماني الزهرا (س) اصفهان خبر داد و گفت: با آغاز فعاليت اين بانك، از مادراني كه براي اهداي شير اعلام آمادگي كرده اند، آزمايش و تاييد سلامت گرفته مي شود و آنها به عنوان اهداكننده مي توانند براي ذخيره سازي شير مادر مشاركت كنند.
جوانمردي تصريح كرد: شير اهدا شده از سوي مادران به بانك شير منتقل مي شود و پس از گذراندن فرآيند پاستوريزاسيون براي استفاده در اختيار بخش هاي نوزادان و مراقبت هاي ويژه نوزادان نارس ( NICU ) قرار مي گيرد.
رئيس اداره مامايي معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي اصفهان با اشاره به اينكه هم اينك بسياري از كشورهاي توسعه يافته، نوزادان نارس را با شير اهدايي مادران ذخيره شده اين بانك تغذيه مي كنند گفت: استفاده از شير اهدايي مادران براي نوزاداني كه به هر دليل از شير مادر محروم هستند نه تنها منجر به نجات جان اين نوزادان مي شود بلكه در تداوم تغذيه با شير مادر نيز موثر است.
وي با تاكيد بر اينكه بهره مند نبودن از شير مادر عامل ١١ درصد از مرگ هاي نوزادان و كودكان بوده است، افزود: اگر تغذيه نوزادان در ٦ ماه نخست زندگي به صورت انحصاري با شير مادر باشد ، اين شيوه سبب نجات جان يك ميليون نوزاد از چهار ميليون نوزادي مي شود كه هر سال در جهان جان خود را از دست مي دهند.
ايده راه اندازي بانك شير مادر در سال 1393 براي نخستين بار در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي مطرح شد.
بر اساس اين طرح و با هدف ارتقاي شاخص سلامت نوزادان پيش بيني شده كه در مركز هر استان يك بانك شير مادر راه اندازي شود و تاكنون تبريز موفق به ايجاد اين بانك شده است.
ن. ي/ 2093 / 6022
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۷
اصفهان - ايرنا - رئيس اداره مامايي معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي اصفهان گفت: اين دانشگاه با اختصاص 2 ميليارد و 500 ميليون ريال اعتبار، روند راه اندازي بانك شير مادر را آغاز كرده است.