يزد - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري يزد با اشاره به ايجاد خانه‌هاي بوم گردي در چارچوب توسعه صنعت گردشگري از سه سال گذشته تأكيد كرد: هم‌اكنون 285 مورد اين فضاهاي كهن مجوز فعاليت دارد كه از اين تعداد 60 درصد خانه‌هاي بوم گردي در حال احياء و مرمت است.

سيد مصطفي فاطمي روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ايرنا در ابركوه افزود: با توجه به ظرفيت‌هاي گردشگري و توسعه خانه‌هاي بوم گردي كه مورد استقبال گردشگران داخلي و خارجي قرار دارد، شاهد رونق خوبي در توسعه صنعت گردشگري استان هستيم.
وي اظهار كرد: هم‌اكنون يزد ازلحاظ راه‌اندازي خانه‌هاي بوم گردي در جايگاه نخست كشوري قرار دارد و بيشترين تعداد متقاضيان و بخش خصوصي استان در اين ارتباط مربوط به شهرستان مهريز است.
مديركل ميراث فرهنگي يزد با اشاره به تعداد زيادي از خانه تاريخي ابركوه كه با سبك سنتي و معماري كهن ساخته شد، تأكيد كرد: اين شهر در حوزه معماري، در واقع كاشان يزد است و بايد با حمايت از سرمايه‌گذاران بخش خصوصي در احيا خانه‌هاي قديمي و تاريخي زمينه هرچه بيشتر جذب گردشگران داخلي و خارجي را فراهم كنيم.
اين مسئول ارشد ميراث فرهنگي استان خاطرنشان كرد: هم‌اكنون 150 اثر تاريخي كه بيشتر شامل خانه‌هاي تاريخي است پرونده آنها براي ثبت در فهرست آثار ملي ايران، آماده‌شده است.
مديركل ميراث فرهنگي يزد همچنين يادآور شد : پنج اثر طبيعي و تاريخي يزد شامل فناوري ساخت بادگير، نارين قلعه ميبد و بافت پيرامون آن ، سرو 4500 ساله ابركوه و درختان دير زيست ، بافت تاريخي شهر اردكان ، ميبد به‌عنوان شهر زيلو و يزد به‌عنوان شهر نساجي سنتي و افزودن باغ صدري تفت به مجموعه باغ‌هاي ايراني براي ثبت جهاني پيشنهادشده است .
فاطمي و هيات همراه به‌اتفاق امام‌جمعه و تعدادي از مسئولان محلي ابركوه از قلعه تاريخي تيرجرد واقع در روستاي تيزك ، خانه تاريخي بيروني آقازاده در بافت تاريخي شهر كه در دست احياء است و همچنين چند خانه بوم گردي در قلعه تيزك بازديد كرد .
وي در اين بازديد با سرمايه‌گذاران بخش خصوصي ديدار و گفت‌وگو كرد و علاوه بر همكاري ، بر تسريع مرمت و بازسازي بناهاي تاريخي تأكيد كرد.
مديركل ميراث فرهنگي استان يزد در مراسمي كه با حضور امام‌جمعه ، فرماندار و جمعي از مسئولان برگزار شد با اهدا لوح سپاس از دادستان عمومي و انقلاب ، رئيس ميراث فرهنگي و فرمانده نيروي انتظامي ابركوه كه در حفظ و حراست از آثار تاريخي تلاش داشتند ، تقدير كرد.
استان يزد 2 هزار و 270 هكتار بافت تاريخي و 6 هزار و 500 اثر تاريخي دارد كه از اين تعداد تاكنون، يك هزار و 850 اثر به ثبت ملي رسيده است.
يزد در كنار استان‌هاي فارس و اصفهان به‌عنوان مثلث طلايي گردشگري ايران، مقصد اول گردشگران خارجي و اروپايي است، به‌گونه‌اي كه استقبال از اين شهر تا پنج برابر افزايش يافت و همين امر گردشگري را محور توسعه استان قرار داد.
7540/ 2047/