كیانوش جهانپور روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره تحت پوشش بیمه نبودن داروهای خارجی شیمی درمانی افزود: براساس قانون برنامه ششم توسعه، وزارت بهداشت مكلف است كه از داروهای فاقد نام تجاری یعنی ژنریك حمایت كند. وقتی نمونه تولید داخلی دارو یا ژنریك موجود باشد، حمایت بیمه ها از داروی تولید داخل یا دارویی كه قیمت پایین تری در بازار دارد، انجام می شود.
وی ادامه داد: این موضوع شامل همه داروها می شود. حتی درباره ساده ترین دارو نیز 70 درصد حداقل قیمت موجود در بازار تحت پوشش بیمه قرار می گیرد.
جهانپور گفت: درباره بیماران خاص و صعب العلاج این كار با ملاحظات انجام می شود و مشمول همه داروها نمی شود و گاهی بیمارانی كه با تشخیص پزشك متخصص نیاز به داروی برند دارند، با همان قیمت داروی ژنریك، داروی برند در اختیارشان قرار می گیرد. ولی قاعده بر این است كه وقتی داروی تولید داخل و ژنریك در بازار توزیع می شود و مجوز دارد و قیمت پایین تری دارد، تحت پوشش بیمه قرار می گیرد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره نسخه كردن نمونه خارجی این داروها برای بیماران بیان كرد: هم بر اساس نظام دارویی كشور و هم بر اساس سیاست های كلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، نظام دارویی كشور ژنریك است. در نتیجه در نسخه ها نیز اگر داروی برند نوشته شود، الزامی برای داروخانه ها وجود ندارد كه نمونه برند در اختیار بیمار گذاشته شود. زیرا داروخانه می تواند نمونه مشابه یا ژنریك را در اختیار بیمار بگذارد.
وی اظهار داشت: در نتیجه نوشتن داروهای برند در كشور ما، انحراف از اسناد بالا دستی و قوانین محسوب می شود.
به گزارش ایرنا، ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت نیز در نشست خبری هفته گذشته در این رابطه گفت: وزارت بهداشت مطابق قانون عمل میكند و بر اساس قانون و مصوبات مجلس، دارویی كه تولید داخل بوده و كیفیت مناسبی داشته باشد، بعد از ورود به بازار، مصرف داروی خارجی و واردات آن باید به حداقل یا صفر برسد. سازمانهای بیمهگر نیز وقتی داروی مورد تایید وجود داشته باشد، دارویی را تحت پوشش قرار میدهند كه تولید داخل است.
حریرچی بیان كرد: در برخی موارد بعضی مردم باورهای غلطی دارند كه فكر میكنند داروهای خارجی بهتر از داخلی است. در حالیكه برخی داروهای خارجی حتی وقتی مهر اروپایی میخورند نیز ساخت كشورهای درجه دو و سه است.
این در شرایطی است كه برخی پزشكان نسبت به تجویز داروهای برند اقدام می كنند و در نتیجه بیماران با مشكل تهیه آن داروها مواجه می شوند. با این حال وجود داروهای تولید داخل و ژنریك برای شیمی درمانی تحت پوشش بیمه است و به گفته محمد هاشمی، مدیركل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بیمه سلامت، هیچ دارویی از پوشش بیمه ای خارج نشده و اصولا بدون مجوز شورای عالی بیمه سلامت این موضوع امكان پذیر نیست.
داروی ژنریك، دارویی است كه نام عمومی دارد و ممكن است توسط هر تولید كننده دارویی تولید و عرضه شود؛ ولی دارویی كه نام تجاری دارد، مختص یك تولید كننده خاص است.
اجتمام*9482
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۴
تهران- ایرنا- سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: همه داروهای شیمی درمانی تولید داخل با كیفیت هستند و تحت پوشش بیمه قرار دارند.