تهران - ایرنا- زبان شناسان و استادان دانشگاه در دومین همایش ملی آموزش زبان فارسی «آزفا» برای دستیابی به یك استاندارد و دستور زبان آسان برای غیرفارسی زبانان در دانشگاه شهید بهشتی گردهم آمده و چالش های پیش روی را مورد بررسی قرار دادند.

اولین همایش ملی آزفا با عنوان واكاوی متون درسی دو سال قبل در مركز بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. این همایش دو روزه فردا نیز دراین دانشگاه به كار خود ادامه می دهد.
«ابوالقاسم اسماعیل پور» عضو پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی امروز دوشنبه در این همایش گفت: از سال 1380 رشته آموزش زبان فارسی در مركز بین المللی دانشگاه شهید بهشتی راه اندازی شد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: زبان فارسی در برهه ای از تاریخ، یك زبان بین المللی در جاده ابریشم بوده است و جا دارد كه این زبان بار دیگر جایگاه واقعی خود را پیدا كند.
این استاد دانشگاه گفت: اهداف ملی ما در مركز آزفا فقط آموزش زبان فارسی نیست، بلكه آموزش فرهنگ و ادب فارسی مورد نظر است.
وی اظهار كرد: مفاخر ادب و فرهنگ جهان در زبان فارسی بروز یافته و ظهور كرده اند و به همین دلیل زبان و ادبیات فارسی در ادوار و سده های مختلف، جایگاه بلندی در جهان داشته است.
اسماعیل پور ابراز امیدواری كرد زبان فارسی در منطقه و جهان مانند گذشته گسترش یابد و با آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان فرهنگ، تمدن و ادب سه هزار ساله نهفته در پشت این زبان گسترش یابد.
وی گفت: مركز بین المللی آزفا شهید بهشتی تاكنون 250 نفر از غیرفارسی زبانان را آموزش داده و اكنون این دانشجویان در این دانشگاه و سایر دانشگاه های ایران در رشته های دیگر مشغول تحصیل هستند.
وی گفت: از ترم آینده مركز آزفا به صورت مستقل و در ساختمانی جدا كار خود را ادامه خواهد داد و بتدریج به دانشكده تبدیل خواهد شد و در حد دانشكده نیز برای این مركز اعضای هیات علمی پذیرفته می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه بهشتی افزود: برنامه آموزش مجازی در دست اقدام است و علاوه بر كلاس های حضوری جذب دانشجویان از طریق آموزش مجازی نیز در دست اقدام است.
اسماعیل پور افزود: مركز آزفا علاوه بر آموزش های بلند مدت زبان فارسی، آموزش های كوتاه مدت یك ماهه و دو ماهه برای معرفی فرهنگ، سینما، مینیاتور و خوشنویسی ایران نیز برگزار می كند.
**9489**1601**