به گزارش روز سه شنبه ايرنا به نقل از دارالقرآن علامه طباطبايي، مدير اين مجموعه درگفت وگويي اظهار داشت:به منظور پاسداشت سي وهفتمين سالگرد ارتحال علامه طباطبايي،درشب نخست اين مراسم،همايش علمي 'الميزان و علوم انساني و اسلامي' با مشاركت پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي در شامگاه روز چهارشنبه 23 آبان ماه 97 در بيت شريف اين عالم رباني ترتيب مي يابد.
مرتضي نجفي قدسي افزود: دراين آيين پس از قرائت تعدادي از مقالات برگزيده، آيت الله علي اكبر رشاد رئيس حوزه هاي علميه استان تهران و مسئول پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي به ايراد سخن مي پردازد و پس از آن شركت كنندگان در اين همايش از بيانات مرجع عاليقدر و مفسر قرآن آيت الله جوادي آملي بهره مند خواهند شد.
وي ادامه داد: مجموعه مقالات همايش هاي الميزان و علوم انساني اسلامي در دو جلد كتاب 500 صفحه اي به همت پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي تدوين و منتشر شده است كه در اين مراسم رونمايي و تقديم حاضران مي شود.
وي اظهار داشت: شب دوم بزرگداشت سالگرد ارتحال علامه طباطبايي نيز در شامگاه روز پنجشنبه 24 آبان ماه 97 و با مشاركت انجمن علمي ارتباطات و تبليغ حوزه با موضوع 'محوريت قرآن و نهج البلاغه در تبليغ' برگزار ميشود كه در اين جلسه اساتيد سطوح عالي و خارج حوزه علميه قم و همچنين ميهماناني از علماي بلاد و حوزه علميه نجف اشرف حضور خواهند داشت و از تعدادي شخصيت هاي علمي و تبليغي تكريم و تقدير مي شود.
نجفي قدسي گفت: دراين آيين نيز پس از سخنان كوتاه چند نفر از علماء و بزرگان كه در عرصه هاي تبليغي و ترويجي تلاش گسترده اي داشته اند، حجت الاسلام و المسلمين محسن قرائتي سخناني مي كند و پس از آن حاضران از بيانات مرجع عاليقدر و مفسر قرآن آيت الله مكارم شيرازي بهره مند خواهند شد.
علامه آيت الله سيد محمد حسين طباطبايي رحمه الله كه از دودمان سادات طباطبايي آذربايجان است، در سال 1281 هجري شمسي در تبريز متولد شد. در پنج سالگي مادر و در نه سالگي پدر خود را از دست داد. وصي پدر و تنها برادرش، وي را براي تحصيل به مكتب فرستاد. تحصيلات ابتدايي شامل قرآن و كتب ادبيات فارسي را از سال 1290 تا سال 1296 فراگرفت و سپس از سال 1297 تا سال 1304 به تحصيل علوم ديني پرداخت و سپس به نجف اشرف هجرت نمود و درحوزه علميه اين شهر از فلسفه، فقه، اصول، رياضيات، رجال و در نهايت از سرچشمه زلال عرفان بزرگان عرصه معرفت جرعه ها نوشيد.
علامه طباطبايي 11 سال پس از هجرت به نجف اشرف، در سال 1314 به علت تغيير در وضع زندگي، ناچار مي شود كه به زادگاه خويش يعني تبريز بازگردد و پس از يك دهه اقامت دراين شهر ، درسال 1325 به شهر مقدس قم عزيمت كرد.
آن عالم رباني از همان سال كه وارد قم شد دروس تفسير قرآن خود را كه بيش از پيش احساس مي شد، آغاز نمود و
آنچه را كه در آن جلسات مي فرمود، مكتوب مي كرد تا اينكه نخستين مجلد الميزان در سال 1334هجري شمسي منتشر شد.
بي شك، تفسير قرآن براي علامه طباطبايي رحمه الله نه يك كار علمي، بلكه ايفاي وظيفه و اداي تكليف در عرصه تبليغ عملي بود و امروزه الميزان يكي از مهم ترين منابع مبلغين در عرصه تبليغ ديني مي باشد.
شهيد مرتضي مطهري رحمه الله، درباره اين كار سترگ مي فرمايد: «كتاب تفسير الميزان يكي از بهترين تفاسيري است كه براي قرآن مجيد نوشته شده است و حتي من مي توانم ادعا كنم كه بهترين تفسيري است كه در ميان شيعه و سني از صدر اسلام تا امروز نوشته شده است... . تفسير الميزان علامه طباطبايي رحمه الله را مردم ما 60 و يا 100 سال ديگر مي فهمند كه چيست. »
آن عالم رباني سرانجام پس از ۸۱ سال عمر با بركت و زندگي پرتلاش، در 2۴ آبان ۱۳۶۰، به ملكوت اعلي پر كشيد.
6133/
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۵
قم- ايرنا- مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال مفسر كبير قرآن حضرت آيت الله علامه محمد حسين طباطبايي در بيت آن عالم رباني درقم برگزار خواهد شد.