رشت - ايرنا - مشاور معاون وزير جهاد كشاورزي و مجري طرح زيتون كشور گفت: در حال حاضر كشت متراكم زيتون در دستور كار است و سه رقم آربكين، كروناكي و آربوسانا با اين روش، عملكردي بالاي 20 تن در هكتار را دارند.

گزارش روز سه شنبه روابط عمومي جهاد كشاورزي گيلان به ايرنا حاكيست؛ سيد رحمت الله پريچهر در بازديد از مجتمع كشت و صنعت زيتون منجيل رودبار گفت: وزارت جهاد كشاورزي در دو بحث سلامت جامعه و امنيت غذايي توجه خاصي به زيتون داشته و از لحاظ شرايط خشكي اين محصول جايگاه ويژه اي دارد و به همين دليل زيتون به عنوان يك محصول راهبردي محسوب مي شود.
وي بيان كرد: افزايش توليد روغن و ارتقاء بهره وري عوامل توليد دو شاخص مدنظر در وزارت جهاد كشاورزي است و روغن زيتون به دليل داشتن اسيد اولوييك ، فنل ها ، هيدروكربن ها و مواد معطر يكي از بهترين روغن هاي خوراكي است.
پريچهر با بيان اينكه هر يك گرم روغن زيتون 9 گرم انرژي توليد مي كند، خاطر نشان كرد: سرانه مصرف روغن زيتون در ايران 130 گرم است و اين در حاليست كه سرانه مصرف اين ماده با ارزش در بعضي از كشورهاي دنيا مثل يونان به 11 كيلوگرم هم مي رسد.
وي ضمن مهم دانستن زنجيره ارزش غذايي در بحث زيتون عنوان كرد: شهرستان رودبار از مزاياي اين زنجيره ارزشي برخوردار است و در آن توليد روغن زيتون، توليد كنسرو، كوتاه كردن فرايند توليد، انجام آزمايشات شيميايي بر روي روغن، ارزيابي حسي روغن زيتون، تحقيق و توسعه، بازاريابي، برندسازي و حتي رديابي محصول پس از عرضه به بازار مدنظر است.
وي اضافه كرد: به دليل سلامت مصرف كنندگان، بحث استاندارد روغن زيتون و حتي كنسرو در برنامه كاري است كه سعي مي شود اين استاندارد با شوراي بين المللي زيتون منطبق شود.
مدير باغباني سازمان جهاد كشاورزي گيلان نيز گفت: كشت زيتون در رودبار قدمت 900 ساله دارد و از مهمترين ارقام كشت شده مي توان به زرد زيتون، روغني محلي، فيشمي، شنگه زيتون، ماري، گلوله زيتون و ارقام جديد مانزانيلا، كنسرواليا، آربكين، كروناكي و آربوسانا اشاره كرد.
به گزارش ايرنا گيلان در مساحت و توليد زيتون، رتبه سوم كشور را دارد و زمان برداشت زيتون از شهريورماه آغاز و تا پايان آذر ادامه دارد. پيش بيني مي شود كه ميزان توليد امسال به 21 هزار تن هم برسد كه نسبت به سال گذشته افزايش پنج هزار تني دارد.
سطح زير كشت زيتون در شهرستان رودبار به افزون بر هشت هزار هكتار مي رسد.
7296/2007