تهران - ایرنا - «مایك پمپئو» وزیر امور خارجه آمریكا به تازگی در یك مصاحبه گفت «به نفع ایران است كه به خواسته های آمریكا تن دهد و گرنه مردم ایران تاوان آن را پس خواهند داد»؛ اظهاراتی كه از جنایت آمریكا علیه بشریت و نیات واقعی این كشور به ضرر مردم ایران پرده برداشت.

به گزارش ایرنا، هفته نامه آمریكایی نیوزویك به تازگی گزارشی را به نقل از وزیر خارجه آمریكا در مصاحبه با پایگاه خبری بی بی سی با این عنوان منتشر كرد كه «مایك پمپئو می گوید ایران باید به آمریكا گوش دهد اگر آنها می خواهند كه مردم غذا برای خوردن داشته باشند.»
این رسانه افزود: پمپئو گفته است كه به نفع ایران است تسلیم شود و حرف واشنگتن را گوش كند و در غیر این صورت مردم این كشور تاوان آن را خواهند پرداخت.
نیوزویك در ادامه گزارش خود نوشت: پمپئو در مصاحبه با بی بی سی گفت از زمان اعمال دوباره تحریم ها نشانه ای دال بر این كه ایرانی ها به میز مذاكره بازگردند، مشاهده نشده است. اگر آنها می خواهند مردم چیزی برای خوردن داشته باشند باید به میز مذاكره بازگردند.
نیوزویك افزود: پمپئو مقاصد واشنگتن در رابطه با تحریم ایران را تكرار و گفت «هدف از آنها تغییر رفتار آنها (ایرانی ها)»، توقف حمایت شان از حزب الله و توقف نفوذ بی ثبات كننده ایران در منطقه است.
وی این موضوع را تكذیب كرد كه مردم ایران در نتیجه تحریم ها تنبیه می شوند.
این رسانه سپس به نقل از یك سخنگوی وزارت امور خارجه آمریكا نوشت: پمپئو در مصاحبه با بی بی سی تاكید كرده كه هیچ یك از تحریم های اعمال شده بر ایران جلوی كمك انسانی را نمی گیرد و آمریكا هرگز تجارت در زمینه مسائل انسان دوستانه از جمله غذا، دارو، ابزار پزشكی و كالاهای كشاورزی را تحریم نكرده است.
مقام مذكور به دیگر اظهارات پمپئو اشاره كرد و گفت نه تنها معاملات مربوطه از جمله در زمینه دارو از تحریم ها معاف شده اند بلكه معاملات مالی مرتبط با آن فعالیت نیز امكان پذیر است.
در حالی كه آمریكا بیان می كند كه تحریم ها مردم را هدف قرار نمی دهند، مصاحبه پمپئو به صراحت ازاین هدف آمریكا پرده برداشت. با این حال پمپئو روز دوشنبه درتوئیتی آنچه را كه نیوزویك به نقل از وی منتشر كرده بود تكذیب و حتی این رسانه را به اخبار جعلی متهم كرد.
وزیر خارجه آمریكا در توئیتی نوشت: «شرم بر نیوزویك جعلی كه به جواد ظریف در زمینه دروغ پراكنی كمك می كند. حقیقت این است كه آمریكا دارو و غذا را تحریم نمی كند و هرگز این كار را انجام نداده است. این اقلام و تبادلات مالی مرتبط با نیازهای بشردوستانه، از تحریم ها مستثنی هستند.»
وزیر خارجه ایران پیشتر درتوئیتی نوشته بود: درست مثل یمن، آقای پمپئو، ایران را مسئول عواقب تحریم های غیرقانونی آمریكا كه مانع دسترسی مردم ایران به سرویس های بانكی برای غذا و دارو شده است ، قلمداد می كند. طبیعتا ما اینها را برای مردم خود به رغم تلاش‌های آمریكا فراهم خواهیم كرد. ولی آمریكا باید برای جنایات علیه بشریت علیه مردم ایران و یمن مؤاخذه شود.»
ظریف سپس در واكنش به گستاخی پمپئو در توئیت دیگری در پاسخ به اتهامات وی درباره اخبار جعلی نوشت: او یا باید مسئولیت آنچه را كه گفته بپذیرد و یا خود را از اقدامات آمریكا مبرا كند؛ نمی‌تواند هر دو را با هم داشته باشد.
وزیر خارجه كشورمان افزود:(مایك پمپئو) با گستاخی وتهدید به جنایت علیه بشریت، شهروندان عادی ایرانی را هدف قرار می‌دهد؛ بعد به رسانه‌ها بخاطر اینكه سخنانش را نقل كرده‌اند، حمله می‌كند.
ظریف تاكید كرد: تمامی تحریم‌های آمریكا نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
گزارش نیوزویك از اظهارات پمپئو با واكنش«سارا لی ویتسون» مدیر بخش خاورمیانه سازمان دیده بان حقوق بشر مواجه شد و وی اقدام آمریكا در تحریم مردم ایران را جنایت جنگی توصیف كرد و در توئیتی نوشت: نهادهای متعدد حقوق بین الملل استفاده از كمبود موادغذایی را به عنوان یك ابزار جنگی منع می كند. طبق معاهده رم كه به تشكیل دیوان بین المللی كیفری منجر شد، این یك جنایت جنگی است.
وی افزود: نمی توان برای دستیابی به اهداف سیاسی غیرنظامیان را گرسنگی داد این یك تنبیه جمعی غیرقانونی است.
ویتسون نوشت: اصل 54 (1) پروتكل الحاقی 1 سال 1977 بیان می كند «گرسنگی غیرنظامیان به عنوان یك شیوه جنگی ممنوع است»
وی خاطرنشان كرد كه استفاده عمدی از گرسنگی علیه غیرنظامیان به عنوان یك تكنیك جنگی از طریق محروم كردن آنها از آنچه كه جزء لاینفك بقا را تشكیل می دهدازجمله مانع تراشی عمدی درتامین نیازهای رفاهی، جنایت جنگی در درگیری های مسلحانه بین المللی راتشكیل می دهد.
استفاده از واژه جنایت جنگی علیه آمریكا تازگی ندارد. آمریكا پیشتر نیز با مشاركت در محاصره چهارماهه شهر رقه در سوریه و بمباران ساكنان آن مرتكب جنایت جنگی شد. آمریكا در جنگ یمن نیز با پشتیبانی از نیروهای ائتلافی به سركردگی عربستان اتهام ارتكاب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت را یدك می كشد.
«لوئیس فراخان» رهبر جنبش «امت اسلام» ایالات متحده به تازگی در سفر به ایران اقدامات آمریكا درعربستان را محكوم و گفت عربستان از سلاح هایی كه از آمریكا می خرد برای قتل عام مردم بی گناه در یمن استفاده می كند. آنچه كه در یمن رخ می دهد جنایت علیه بشریت با استفاده از هواپیماها و بمب های آمریكایی است.
آمریكا درحالی به بهانه ناكارامدی توافق هسته ای ایران به طور یكجانبه از این توافق خارج شد و تحریم ها را اعمال كرد كه گزارش های آژانس بین المللی انرژی هسته ای بر پایبندی ایران به تعهداتش تاكید دارد. آژانس دیروز (دوشنبه)نیزدر گزارش فصلی خود اذعان كرد كه ایران به همه تعهدات خود در چارچوب توافقنامه هسته ای 2015 عمل كرده و همه سایت های هسته ای خود را برای بازرسی بازرسان این آژانس باز گذاشته است.
به دنبال خروج یكجانبه ترامپ از برجام، كشورهای اروپایی اعلام كردند كه به دنبال ساز و كاری جدید برای ادامه مبادلات اقتصادی با ایران هستند. این تصمیم اروپایی ها، آمریكا را خشمگین و منزوی كرد و این كشور با تلاش برای تشدید فشار بر ایران مواضع ضد و نقیضی را مطرح می كند كه اظهارات پمپئو در باره تحریم ایران و عقب نشینی از آن تازه ترین نمونه آن بود.
آمریكا پیشتر نیز در دنیای تناقضات ورود كرده بود. این كشور یك بار از مذاكره با ایران می گوید و برای ایران شروطی را می گذارد كه از نظر بسیاری از تحلیلگران غیرعملی و غیر واقع گرایانه است و بار دیگر بحث تحریم ها را برای فشار جهت مذاكره طرح می كند.
پمپئو مدعی می شود كه تحریم‌ها شامل «غذا، محصولات كشاورزی، دارو، و تجهیزات پزشكی» نمی‌شود و «استیو منو چین » وزیر خزانه داری می گوید كه آمریكا نمی‌خواهد مردم ایران از تحریم‌ها صدمه ببینند و مبادلات انسان‌دوستانه می‌تواند ادامه یابد. اما از طرف دیگر دسترسی ایران به سوئیفت را قطع می كند.
اقدام اروپا برای دور زدن تحریم های آمریكا از طریق ایجاد سازوكاری جدید، خشم واشنگتن را برانگیخته است و اكنون سیگال مندلر از مقامات وزارت خزانه داری آمریكا آشكارا می گوید با همتایانش و مقامات بخش خصوصی در برلین، پاریس و رم دیدار خواهد كرد تا این پیام را به آنها انتقال دهد كه آمریكا تلاش ها برای دور زدن تحریم ها را تحمل نخواهد كرد.
تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا برای خروج از توافقی بین المللی و اعمال به اصطلاح «حداكثر فشار» برای توقف حمایت ادعایی ایران از تروریسم درخاورمیانه اختلافات بین آمریكا و متحدانش را افزایش داده است. دیگر طرف های توافق ازجمله فرانسه، آلمان، انگلیس، روسیه وچین به اتفاق وعده داده اند به توافق پایبند باشند.
روزنامه نیویورك تایمزدرگزارشی در همین زمینه تصدیق كرد كه كمپین حداكثر فشار دولت ترامپ برخی از معدودمسیرهایی را كه برای بخش بانكی ایران برای تامین اقلام بشردوستانه باقی مانده بود، مسدود كرد. در این گزارش به مشكلات مردم ایران برای تهیه دارو در نتیجه تحریم های آمریكا و در مغایرت بر ادعاهای واشنگتن درباره این كه تحریم ها كالاهای انسان دوستانه را در بر نمی گیرد، اشاره شده است.
اروپام**9158**1590