پكن- ايرنا- وزير خارجه چين با اذعان به اينكه پايگاه ها و اردوگاه هايي در منطقه خودمختار 'سين كيانگ' براي مبارزه با تروريسم ايجاد شده است، تاكيد كرد اين منطقه مي داند چطور در برابر مخاطرات از خود دفاع كند.

به گزارش ايرنا 'وانگ يي' روز سه شنبه در كنفرانس مطبوعاتي بعد از ديدار با 'هايكو ماس' وزير خارجه آلمان در پكن در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا چنين اردوگاه هايي محل نگهداري شماري از مسلمانان است، گفت ما به بازرسان بين المللي اجازه مي دهيم تا از اين مكان ها بازديد كنند.
'سين كيانگ' يك منطقه مسلمان نشين و داراي منابع غني است كه بعضا تروريست ها سعي كرده اند به اغتشاشاتي در آن دامن بزنند و بي گناهان را هدف قرار داده اند.
بسياري از كشورهاي غربي در ماه هاي گذشته از چين انتقاد كرده اند كه با ايجاد چنين اردوگاه هايي براي نگهداري صدها هزار نفر از مردم اين منطقه از جمله شماري از مسلمانان، حقوق بشر را نقض كرده است.
وزير خارجه چين تاكيد كرد چنين شايعاتي را نبايد باور كرد بلكه بايد به دولت اعتماد نمود اين اردوگاه ها برنامه هايي براي مقابله با افراط گرايي و تروريسم دارند و اين منطقه مي خواهد با چنين تهديدهايي برخورد كند.
وانگ با بيان اينكه اين منطقه با تهديدهايي از ناحيه انشعاب طلبان و تروريست ها روبروست تاكيد كرد اين منطقه بايد از خود حراست و شرايط را كنترل كند.
اظهار نظر وزير خارجه چين در حالي است كه پكن پيشتر وجود «اردوگاه هاي آموزشي افراطيون» در سين كيانگ را انكار مي كرد اما گزارش هاي منتشر شده حاكي است پكن اكنون قصد دارد اين اردگاه ها را كاملا قانوني كند.
روزنامه مورنينگ پست هنگ كنگ بتازگي گزارش كرد اين اردوگاه ها محل نگهداري شماري از افراطيون است كه از ديدگاه پكن بايد مورد آموزش هاي سياسي قرار گيرند.
با اين وصف مقام هاي چين پيشتر به رغم انتشار گزارش هايي مبني بر اينكه نزديك به يك ميليون نفر در اين اردوگاه ها نگهداري مي شوند، وجود اين مراكز را انكار كرده بودند.
اما دولت چين حالا قوانيني را به اجرا گذاشته است كه بر اساس آن به مقام هاي محلي در سين كيانگ در شمال غرب اجازه داده مي شود اين افراطيون را در چنين مراكزي كه «اردوگاه هاي فني و حرفه اي» ناميده مي شوند، مورد «بازآموزي» قرار دهند.
بر اساس اين گزارش قانون مذكور در واقع تجديد نظري در مقررات قبلي در سين كيانگ است و بلافاصله اجرايي شده است تا افراطيون در اين مراكز مورد بازآموزي سياسي قرار گيرند.
در قانون قبلي كه مربوط به مارس سال 2017 بود سخت گيري هايي براي افراطيون در نظر گرفته شده بود از جمله اين موارد مي توان به 'بلند كردن ريش' يا 'ديدن برنامه هاي مخرب و افراطي' كه براي مسلمانان اين منطقه ممنوع شده بود اشاره كرد.
همين موارد باعث شده بود تا گروه هاي حقوق بشري از چين به دليل نقض حقوق بشر و ناديده گرفتن حقوق مسلمانان انتقاد كنند.
آساق**231**1904**