تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۱

تهران-ايرنا- دبيراجرايي كنگره ساليانه چشم پزشكي ايران با اشاره به تاثير اختلالات تيروئيد بر سلامت چشم ،گفت: بيماران مبتلا به تيروئيد پركار يا كم كار مراقب چشم و بينايي خود باشند.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار علمي ايرنا، دكتر «علي صادقي طاري» در حاشيه بيست و هشتمين كنگره ساليانه چشم پزشكي ايران در مركز همايش‌هاي رازي و در جمع خبرنگاران افزود: مشكلات چشمي در 5 تا 20 درصد از افرادي كه مبتلا به پركاري تيروئيد هستند بروز مي كند اما اين تنها مختص اين افراد نيست بلكه معضلات چشمي در افرادي كه تيروئيد كم كار دارند يا حتي تيروئيد آن ها از نظر بررسي هاي غدد طبيعي است هم ظاهر مي شود.
صادقي طاري، قرمزي و سوزش چشم همراه با التهاب، احساس درد در كاسه چشم و پف آلودگي و تورم پلك ها در ساعات اوليه صبح را از علايم اوليه مشكلات چشمي مربوط به تيروئيد عنوان كرد و گفت: در صورت عدم مراجعه به چشم پزشك و معالجه به موقع، چشم آرام آرام به جلو حركت مي كند، پلك ها به بالا كشيده شده و ظاهر افراد را به طور كامل تغيير مي دهد كه خوشبختانه اين موارد در ايران كم ديده شده است.
دبير اجرايي بيست و هشتمين كنگره چشم پزشكي ايران افزود: بعد از بيرون زدگي و ملتهب شدن عضلات چشم، نوبت به ضخيم شدن و سفت شدن قرنيه مي رسد كه در نتيجه بيمار در هنگام مطالعه دچار دوبيني مي شود.
وي اظهار داشت: اگر در اين مرحله هم بيمار اقدام به مداوا نكند، محدوديت حركت كره چشم و بالا كشيده شدن پلك، موجب خشكي چشم و زخم قرنيه و اشكال در ديد و در نهايت كاهش ديد يا نابينايي مي شود. پس مي توان مراحل ايجاد مشكلات چشم ناشي از اختلالات تيروئيد را قرمزي و سوزش در مرحله نخست، جلو آمدگي چشم و بالا كشيده شدن پلك در مرحله بعدي و خشكي قرنيه و كاهش ديد تا رسيدن به نابينايي را مرحله آخر عنوان كرد.

**مبتلايان به مشكلات چشمي، سيگار را فراموش كنند
صادقي طاري ضمن تاكيد بر اين كه افراد مبتلا به مشكلات چشمي حتما به متخصص غدد مراجعه كنند، گفت: افرادي كه از قرمزي و پف آلودگي چشم رنج مي برند، نخست بايد به متخصص غدد يا پزشك داخلي يا پزشكاني كه در درمان اختلال تيروئيد دخالت دارند مراجعه كنند و به توصيه پزشك غدد، حتما به چشم پزشك مراجعه كنند.
وي افزود: تشخيص قطعي اين بيماري صرفا از روي علائم باليني است. برخي ازتست ها مانند سي تي اسكن، ام آر آي و آزمايش هاي خوني به تشخيص اختلال تيروئيد بر روي چشم كمك مي كنند .
دبير اجرايي كنگره، ضمن اشاره به اين كه سيگار و دخانيات بر بيماري دوبيني چشم يا گواتر چشمي تاثير دارد گفت: طبق شواهد علمي، استفاده از دخانيات، اضطراب، خستگي و فشارهاي روحي رواني باعث تشديد بيماري مي شود. پس نخست بايد سيگار را از دسترس اين افراد دور كرد و آنان را از نظر روحي و جسمي به آرامش رساند تا احساس كنند كه چشمشان بهبود يافته است.
صادقي طاري، قرار دادن دو بالش در زير سر براي اين بيماران را هم توصيه كرد و اظهار داشت: به دليل اين كه موقع خواب، خوني كه در لگن و پاها قرار دارد به سمت سر و چشم ها سرازير مي شود، علايم مشكلات چشمي تشديد مي شود پس بايد سر بالاتر از بدن قرار بگيرد.
درمان دارويي در مرحله اي كه چشم بيمار به جلو آمده و قرمزي بيشتر شده است هم راهكار درماني صادقي طاري بود كه افزود: وقتي كه درمان اوليه و مقدماتي ودارويي انجام شده اما چشم همچنان جلو آمده و دوبيني پيدا شده است، نياز به جراحي توام با مصرف دارو است.
وي يادآور شد: ‌متاسفانه در تمام نقاط دنيا، زنان بيشتر از مردان به اين بيماري چشمي مبتلا مي شود كه در پاره اي موارد نسبت دو به يك تا هشت به يك ديده شده است.
بيست و هشتمين كنگره ساليانه چشم پزشكي ايران با حضور ميهمانان داخلي و خارجي از 21 تا 24 آبان ماه در مركز همايش هاي رازي برگزار مي شود و بيش از 2000 شركت‌كننده از كشورهاي مختلف از جمله آمريكا، انگليس، سنگاپور، برزيل، فرانسه، افغانستان، پاكستان، اندونزي، هند و عراق حضور دارند.
در كنگره امسال 11 سمپوزيوم به همراه 107 مقاله در قالب سخنراني و 92 مقاله به صورت پوستر ارائه خواهد شد.
علمي*9294*1440