اروميه- ايرنا- رييس شوراي اسلامي شهر اروميه گفت: احياي دروازه هاي قديمي شهر تا سال 2020 مي تواند نقش بسزايي در شناساندن ظرفيت هاي گردشگري و توسعه اقتصادي اين شهر كهن ايفا كند.

محمدرضا عليزاده امام زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا بيان كرد: طبق مصوبه شوراي اسلامي شهر اروميه اولويت با احياي دروازه هايي خواهد بود كه به لحاظ ملكي معارض ندارد و در همين راستا هماهنگي هاي لازم با اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان و شهرداري اروميه انجام شده است.
وي با تاكيد بر اينكه محدوده تاريخ شهر اروميه بايد مورد مطالعه قرار گيرد، افزود: بايد زمينه اي فراهم شود تا گردشگران با تاريخ و فرهنگ اين شهر آشنايي لازم را داشته باشند.
عليزاده امام زاده با بيان اينكه با تشكيل كارگروهي از افراد متخصص در حوزه هاي شهرسازي، عمران و تاريخي، مطالعات يكي از دروازه هاي قديمي شهر آغاز مي شود، ادامه داد: شوراي اسلامي شهر مصمم است تا سال 2020 ميلادي حداقل 2 دروازه قديمي شهر را احيا و بازسازي كند و به مرور ساير دروازه ها نيز احيا مي شوند.
وي در توضيح دروازه هاي قديمي شهر اروميه، گفت: در مطالعات انجام شده و طبق مستندات تاريخي، اروميه قديم داراي 6 دروازه تاريخي بوده است كه در دوره زنديه اين تعداد به هفت دروازه و در دوره قاجاريه به هشت دروازه رسيد.
رييس شوراي اسلامي شهر اروميه اضافه كرد: دروازه هاي قديمي اروميه شامل دروازه 'يوردشاه' واقع در جنب ميدان ايالت، دروازه 'نوگچر' واقع در پنجراه كنوني، دروازه 'هندو' يا 'عسگرخان' واقع در محله عسگرخان، دروازه 'بالو' واقع در تقاطع كوچه فروردين و كوچه شهيد جلالي لك، دروازه 'توپراق قلعه' و دروازه هزاران واقع در انتهاي خيابان پزشكيان، دروازه 'بازارباش' در نزديكي بازار اروميه، دروازه 'ارك قديم' واقع در خيابان ارك نرسيده به خيابان شهيد كشتگر (دانش) است.
رييس شوراي اسلامي شهر اروميه با اشاره به ساير ابنيه هاي تاريخي شهر اظهار داشت: وجود عناصر و يادمان هاي تاريخي همچون مسجد اعظم، مسجد آقاعلي اشرف، مسجد سردار، مسجد مناره و كليساهاي متعدد با ابنيه تاريخي از ديگر سرمايه هاي ارزشمند در اين شهر به شمار مي رود كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
به گزارش ايرنا از شواهد و آثار باستاني منطقه معلوم مي شود كه اروميه در زمان دولت ماد نيز آباد و داراي سكنه بوده است؛ از برخي آثار عتيقه و ابنيه ي تاريخي اين منطقه و اطراف آن مانند قلعه حسنلو، گوي تپه، صورت حجاري شاه ساساني، بناي مسجد جامع و كليساي ننه مريم و بعضي آثار ديگر به درستي مشخص مي شود كه اين منطقه از گذشته هاي دور با كمي تغيير محل وجود داشته است.
3072/3214