به گزارش ایرنا اسدالله كریمی روز چهارشنبه در نشستی با شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر بجنورد اظهار داشت: باید زیرساخت های شهری به گونه ای طراحی شود كه در مواقع بروز بحران، مردم از خدمات مورد نیاز خود محروم نشوند.
وی افزود: تهدید شهرها همیشه از نوع نظامی نیست و گاه با بروز بحران های طبیعی، پاسخ گفتن به نیازمندی های مردم سخت می شود كه در این میان اگر این امر رنگ و بوی دیگری به خود بگیرد، به چالش تبدیل شده و مقابله با آن بسیار مشكل می شود.
كریمی، به تهدید خوزستان از ناحیه ریزگردها اشاره و بیان كرد: این امر موجب قطع برق و ایجاد مشكلاتی در شبكه آبرسانی، مخابرات و حتی نظام مالی و بانكی این منطقه شد و حال آنكه اگر یك ژنراتور برق برای شهر پیش بینی شده بود، بسیاری از این مشكلات بروز نمی كرد.
وی مدیریت، آموزش و هدایت مردم را وظیفه مدیریت شهری دانست و افزود: در مقررات آمایش سرزمینی و الزامات پدافند غیرعامل برای توسعه شهری، بندهای مختلفی آمده و پیش بینی های لازم برای شناسایی مراكز خطرزای شهری و خروج آنها از شهر صورت گرفته است.
وی با بیان اینكه مدیریت شهری قبل از اینكه اعتباری داشته باشد باید شناخت لازم از شهر را فراهم كند، افزود: در مطالعات پدافند غیرعامل ایجاد این شناخت در مدیران و مشخص كردن تهدیدات در هر منطقه و محله هدف گذاری شده است.
كریمی ارتقای باور عمومی به پدافند غیرعامل را از ضروری دانست و افزود: بسیاری از اقدامات در این خصوص اصلا نیازی به اعتبار ندارد و فقط لازم است شناخت لازم ایجاد شود و ملزومات مورد نیاز در زیرساختهای موجود در نظر گرفته شود.
وی یادآور شد: هم اینك در شهرها بیش از 60 سامانه كار می كند كه در رویكرد جدید دنیا توجه به زیرساخت ها و نحوه تاثیرگذاری آنها بر روی هم بسیار مورد توجه است.
وی انجام مطالعات، آموزش، رزمایش و تمرین را چهار ركن اساسی پدافند غیرعامل دانست و افزود: آموزش ها در سال جاری عمومی بوده و برای سال آینده به صورت تخصصی در حوزه های مختلف شهری از قبیل آتش نشانی، حمل و نقل و خدمات شهری پیش بینی شده است.
كریمی با تاكید بر هماهنگی دستگاه های اجرایی برای سرعت دادن به خدمات رسانی به مردم، گفت: هم اینك بحث كلیت مدیریت واحد شهری در كمیسیون امور شهرها مصوب شده و فرماندهی واحد آن نیز پیگیری می شود تا مدیران شهری نخستین نفراتی باشند كه در اتفاقات شهری حضور می یابند.
* آتش نشانی بجنورد نیازمند تجهیزات فرابخشی است
شهردار بجنورد نیز در این نشست گفت: آتش نشانی مركز استان خراسان شمالی از مهارت و تخصص خوبی برخوردار است و بخش عمده خدماتی كه ارائه می دهد مربوط به خارج از شهر است ولی نیازمند امكانات و تجهیزات فرابخشی است.
روح الله براتیان اظهار داشت: بحث پدافند غیرعامل هنوز برای مدیران روشن و شفاف نیست و بنابراین خیلی در تصمیم گیری ها لحاظ نشده و نیاز به روشنگری بیشتر دارد.
وی افزود: این مساله به ویژه در شهرهایی كه بافت سنتی داشته و سابقه تاریخی بالا دارند به منظور كاهش آسیب پذیری و تداوم فعالیت ها در هنگام بحران ها باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینكه شهرداری ها در طرح های تفصیلی شهری نقشی ندارد، گفت: چشم اسفندیار این وضعیت مدیریت واحد شهری است كه در مواقع بحران وجود ندارد و تمام سازمان هایی كه قرار است در شرایط خاص در خدمت مردم باشند، مدیریت های جداگانه دارند.
وی یادآور شد: در بحث كاربری هایی كه در هر شهر تعریف می شود نیز شهرداری ها نقشی ندارند و فقط محكوم به دادن مجوز كاربری هستند.
دبیر پدافند غیرعامل شهرداری بجنورد نیز از انعقاد تفاهم نامه با سازمان شهرداری های كشور به منظور تخصیص سه میلیارد و 150 میلیون ریال برای تجهیز آتش نشانی بجنورد به امكانات سی بی آر ام خبر داد.
محمدعلی كشمیری افزود: مطالعات پدافند غیرعامل نیز برای شهر بجنورد با اعتبار یك میلیارد و 250 میلیون ریال در حال انجام است.
شركت كنندگان در این نشست شامل اعضای شورای اسلامی و مدیران و معاونان شهرداری بجنورد، در پایان از سازمان آتش نشانی و برخی طرح های بزرگ شهری این شهر دیدن كردند.
ط/5132
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۸
بجنورد- ایرنا- معاون امور شهری سازمان پدافند غیرعامل گفت: تمامی طرح های جامع تفصیلی شهرها باید با ملاحظات پدافند غیرعامل طراحی و اجرا شود.