مهاباد- ايرنا- نماينده مردم مهاباد در مجلس شوراي اسلامي گفت: استاد «هه ژار» هر چند سال ها عمر خود را در آوارگي سپري كرد اما با تلاش و پشتكار خود به بالاترين درجه علمي و ادبي دست يافت.

به گزارش ايرنا، جلال محمودزاده روز چهارشنبه در دومين همايش منطقه اي علمي و ادبي «هه ژار» اظهار داشت: استاد هه ژار هيچگاه براي پاداش و انعام شعر نسرود و همين امر باعث محبوبيت زياد وي در نزد دوستداران علم و انديشه شد.
وي اضافه كرد: استاد هه ژار، زبانشناسي برجسته، شاعري توانا و مترجمي چيره دست بود و آثار و تاليف هاي وي گوياي اين بزرگي و عظمت وي در دنياي فرهنگ و ادب است.
نماينده مردم مهاباد در مجلس شوراي اسلامي گفت: بسياري از آثار استاد هه ژار به عنوان منبع و مرجع پژوهشگران و علاقه مندان ادبيات و زبان شناسي بوده و كتاب فرهنگ لغت «هه نبانه بورينه» وي تاكنون 15 بار تجديد چاپ شده است.
امام جمعه مهاباد نيز در اين همايش با اشاره به شخصيت استاد هه ژار گفت: اين استاد فرزانه با آثار با ارزش خود نقش مهمي در خدمت به ادبيات كُردي ايفا كرد.
ماموستا عبدالاسلام امامي اضافه كرد: قوم كُرد داراي شخصيت هاي علمي بسيار برجسته اي بوده و لازم است در طول سال همايشي براي قدرداني از اين فرزانگان برگزار شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه لازم است روز 12 ربيع الاول سالروز ولادت حضرت محمد (ص) طبق روايت اهل سنت در اين مناطق تعطيل اعلام شود اظهار داشت: بنيانگذار كبير انقلاب اسلامي (ره) سالروز ولات حضرت محمد (ص) به روايت اهل سنت تا 17 ربيع الاول به روايت اهل تشيع را هفته وحدت نامگذاري كردند اما در تقويم رسمي تنها 17 ربيع الاول تعطيل است.
وي اضافه كرد: براي وحدت بيشتر بين مسلمانان لازم است روز 12 ربيع الاول نيز در اين مناطق تعطيل اعلام شود تا اين وحدت و همبستگي در بين مسلمانان بيشتر و مستحكم تر شود.
به گزارش ايرنا 43 مقاله علمي از استان هاي كردستان، ايلام، لرستان و آذربايجان غربي به دبيرخانه اين همايش علمي ارسال شده بود كه هيات داوران هشت مقاله برتر را براي ارايه انتخاب كردند.
همايش منطقه اي ماموستا هه ژار 23 و 24 آبان در تالار وحدت شهرداري مهاباد در حال برگزاري است.
در پايان روز نخست اين همايش علاوه بر ارايه چند مقاله علمي و پانل تخصصي، تمبر يادبود استاد هه ژار نيز با حضور مسوولان رونمايي شد.
حجت الاسلام ناصر خداياري، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان غربي و سيدعلي موسوي مسوول اداره اقوام، مذاهب و مفاخر اسلامي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از مهمانان ويژه اين همايش بودند.
به گزارش ايرنا، عبدالرحمان شرفكندي معروف به «هژار / هه ژار» نويسنده، محقق، مترجم و شاعر نامدار كُرد در سن 69 سالگي و در سال 1369 دار فاني را وداع گفت و در قطعه هنرمندان مهاباد به خاك سپرده شد.
اين نويسنده و شاعر نامدار در طول سالياني كه به كار نويسندگي و پژوهش پرداخت، آثار متعددي در زمينه هاي مختلف ادبي، فرهنگي و ديني خلق كرد.
ترجمه قرآن كريم به زبان كُردي، ترجمه كتاب قانون شيخ الرييس بوعلي سينا، تهيه فرهنگ كردي فارسي «هه نبانه بورينه»، ديوان شعر «هه ژار بو كوردستان»، «چيشتي مجيور»، شرح ديوان ملاي جزيري به كردي و ترجمه رباعيات حكيم عمر خيام به زبان كردي از ديگر آثار اين شاعر نامدار است.
3020/6185/3072