حجت الاسلام و المسلمين محمد رضا قاسمي نيا روز پنجشنبه درگفت وگو با ايرنا افزود: كتابهاي اهدايي با قلم شيوا و زبان و نوشتار ساده نگارش شده تا افرادي كم سواد امكان بهره مندي از آنها را داشته باشند.
درحال حاضر 23 كتابخانه عمومي و 16 كتابخانه مشاركتي در استان قم فعال است.
وي با اشاره به سخنان رهبرمعظم انقلاب اسلامي كه كتابخواني و علم آموزي را يك وظيفه ملي و واجب عيني بيان فرمودند، اظهار داشت: دراين راستا يكي از برنامه هاي مهم نهضت سوادآموزي، آموزش سواد و مهارت خواندن است.
وي افزود: طرح هاي كتاب خواندن با خانواده، حلقه هاي كتاب وكتاب خواني و دوره تحكيم سواد ويژه كم سوادان و نوسوادان از برنامه هايي است كه در راستاي مهارت خواندن در نظر گرفته شده است كه دراين راستا نهضت سوادآموزي در تهيه و توليد كتاب و ترويج و تشويق كم سوادان بزرگسال براي كتابخواني پيش قدم مي باشد.
قاسمي نيا گفت: هرسال مسابقات كتابخواني براي كم سوادان بزرگسال غيرمحصل برگزار مي شود و گروه هاي سني تا 50 سال درآن شركت دارند.
وي گفت: زنان و مادران خانه دار بيشترين گروهي هستند كه در طرحهاي كتاب خواني نهضت سواد آموزي مشاركت دارند و آنان در مقام الگويي و تشويقي خود؛ فرهنگ مطالعه را به فرزندان آموزش مي دهند.
وي اظهار داشت: براي آموزش و تقويت مهارت خواندن و تشويق افرادكم سواد بزرگسال؛ براي كتاب خواني ومطالعه ؛ نشريه فرصت دوم با موضوعات ديني و فرهنگ اسلامي،اجتماعي ،مديريت اقتصادي خانواده، خانه داري ،بهداشتي ومهارت هاي زندگي انتشار و توزيع مي شود.
قاسمي نيا اظهار داشت: بسيار شايسته و پسنديده است تا در هر سال ناشران، نويسندگان ، مولفان متعهد و دلسوز سهمي از آثارخود را به مخاطبان كم سواد بزرگسال با اولويت و تاكيد برنيازهاي كاربردي فردي واجتماعي و زندگي اسلامي ايراني آنان اختصاص دهند و دستگاه هاي مسئول در هفته بزرگداشت كتاب وكتاب خواني ازمنتخبين تجليل و حمايت كنند.
24 آبان سالروز گراميداشت سيد محمد حسين طباطبايي و روز كتاب، كتابخواني و كتابدار نامگذاري شده است.
از ابتداي سال جاري تاكنون 4 هزار و 627 تن در استان در سه دوره سوادآموزي شركت كرده اند.
هم اكنون 96 درصد جمعيت قم باسوادند و تنها از جمعيت يك ميليون و 292 هزار تن استان براساس سرشماري سال 95 حدود 120 هزارتن از افراد 6 سال به بالا بي سواد مي باشند.
6133/
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۵
قم- ايرنا- معاون سوادآموزي اداره كل آموزش و پرورش قم گفت: يك هزار و 417 جلد كتاب با 39 عنوان در سالجاري توسط اين معاونت به كتابخانه هاي عمومي شهري و روستايي استان اهدا شد.