تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۴

سمنان - ایرنا - پرواز نخستین هواپیما از فرودگاه سمنان به مقصد مشهد مقدس روز پنجشنبه 24 آبان 97 چهار دهه رویای سفر با ناوگان هوایی از مركز استان به نقاط مختلف كشور را تحقق بخشید.

به گزارش ایرنا، گام نخست برای افزایش اشتغال و رونق و آبادانی در هر منطقه، توجه به زیرساخت ها است و راه اندازی فرودگاه در مركز سمنان با برخورداری از 2 هزار و 10 واحد تولیدی، 200 هزار هكتار عرصه كشاورزی و صدها آثار طبیعی و تاریخی و جذاب گردشگری، در آینده نزدیك به قطب اقتصادی كشور تبدیل می كند.
تعبیرنشدن رویای برخورداری از فرودگاه در مركز استان سمنان در چهار دهه گذشته، به عنوان بی عدالتی اجتماعی و اقتصادی در این منطقه از كشور محسوب می شد و تحقق این رویای بیش از 40 ساله، اكنون مردم فهیم این دیار را از نعمت سفر به نقاط مختلف كشور با ناوگان هوایی برخوردار كرده است.
مسوولان امر معتقدند اكنون 90 درصد پروازهای كل كشور در 10 فرودگاه انجام می‌شود و باقی فرودگاه ‌ها كه اعتبار زیادی برای احداث آن ها هزینه شده است نقش بسیار ناچیزی در این بخش دارند، اما توسعه خطوط پروازی فرودگاه سمنان به دلیل نزدیكی به فرودگاه های پایتخت و هزاران واحد تولیدی و صنعتی می تواند در سال های آینده خدمات ارزشمندی به هم وطنان ارائه دهد.
مسوولان امر می گویند نبود فرودگاه در مركز استان سمنان و صادرنشدن محصولات راهبردی در بخش كشاورزی، صنعت و معدن سالانه باعث از دست رفتن ارزش افزوده و درآمد اقتصادی قابل توجهی برای استان می شود و امید است راه اندازی و توسعه فرودگاه سمنان به افزایش اشتغال و رونق این منطقه از كشور می انجامد.

** فرودگاه مهم ترین ركن توسعه اقتصادی سمنان است
عضو بنیاد همیاری مردم در توسعه آموزش عالی سمنان گفت: فرودگاه مهم ترین ركن در كنار دیگر زیرساخت های سرمایه گذاری مانند آب، برق و گاز برای توسعه اقتصادی استان سمنان است.
شهرام رجبی نسب افزود: تبلیغات گسترده رسانه ای در چند روز گذشته برای معرفی ظرفیت های اقتصادی فرودگاه سمنان به اقشار مردم بسیار چشمگیر بوده است و اصحاب رسانه نقش غیرقابل انكاری در افزایش جذب مسافر در بخش مسافربری و دیگر بخش های اقتصادی دارند.
وی خاطرنشان كرد: در گذشته به دلیل نبود فرودگاه در مركز استان سمنان بسیاری از همایش های اقتصادی و سرمایه گذاری لغو می شد، فرودگاه به عنوان ظرفیت اقتصادی در رونق اقتصادی و افزایش اشتغال در منطقه در بلند مدت تاثیرگذار است.
رجبی تصریح كرد: بسیاری از فرودگاه های كشور از نظر اقتصادی به صرفه نیست اما فرودگاه مركز استان سمنان با توجه به ظرفیت های مختلف، در آینده نزدیك یكی از سودآورترین فرودگاه های كشور خواهد بود.
عضو بنیاد همیاری مردم در توسعه آموزش عالی سمنان گفت: ایده پردازی برای استفاده بهینه از ظرفیت های موجود در اولویت كاری نهادهای اجرایی باشد و باید به صورت مطلوب از فرودگاه برای افزایش اشتغال در استان بهره برد.
وی تصریح كرد: فرودگاه مركز استان سمنان به عنوان فرودگاه معین پایتخت می تواند نقش آفرینی كند و در آینده نزدیك توسعه این فرودگاه گامی برای توسعه و آبادانی استان سمنان خواهد بود.

** همدلی برای فعالیت گسترده فرودگاه سمنان ادامه یابد
فعال رسانه ای و از شهروندان مركز استان سمنان گفت: بسیاری از افراد معتقدند، راه اندازی فرودگاه سمنان برای سازمان هواپیمایی كشور صرفه اقتصادی ندارد كه این پیش بینی ها با توجه به ظرفیت ممتاز اقتصادی در استان به هیچ عنوان صحیح و كارشناسی نیست.
سید محمد نجاتی افزود: تاكنون تلاش های بسیار گسترده ای از سوی نهادهای اجرایی و سازمان های مردم نهاد برای راه اندازی فرودگاه سمنان انجام شده است و برای توسعه روزافزون این فرودگاه باید همدلی ها مستمر باشد.
وی خاطرنشان كرد: در گذشته بسیاری از فرصت های اقتصادی به دلیل نبود فرودگاه در مركز استان از دست می رفت و با توجه به اینكه مركز استان در ایام مختلف سال روزهای آفتابی دارد فرودگاه سمنان می تواند به عنوان معین فرودگاه های پایتخت در دستور كار قرار گیرد.
نجاتی تصریح كرد: با توجه به ظرفیت صنعت استان سمنان می توان از ظرفیت فرودگاه برای ارسال كالا به نقاط مختلف كشور بهره برد و با صدور مجوز مرز هوایی در آینده نزدیك صادرات كالا و سفر به نقاط مختلف جهان تسهیل می شود.
فعال رسانه ای و از شهروندان مركز استان سمنان گفت: برای افزایش اشتغال و رونق اقتصادی در بخش گردشگری استان سمنان توسعه فرودگاه و اعزام مسافر با هواپیما به این منطقه از كشور ضروری است و درآینده نزدیك شاهد توسعه اقتصادی در ابعاد مختلف با راه اندازی این طرح مهم ملی خواهیم بود.

** فرودگاه سمنان رفت و آمد سرمایه گذاران را آسان می كند
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان سمنان گفت: راه اندازی فرودگاه سمنان رفت و آمد فعالان اقتصادی برای سرمایه گذاری در بخش صنایع این استان را تسهیل می كند.
علی اصغر جمعه ای تصریح كرد: زیرساخت های سرمایه گذاری مانند جاده، فرودگاه و ریل یكی از ظرفیت های مهم اقتصادی برای توسعه كسب وكار در هر منطقه است.
وی خاطرنشان كرد: بسیاری از سرمایه گذاری ها در بخش صنعت، معدن، كشاورزی و گردشگری استان سمنان به واسطه نبود فرودگاه انجام نشد و این ظرفیت مهم می تواند در دراز مدت به افزایش اشتغال در منطقه كمك كند.
رئیس اتاق بازرگانی استان سمنان گفت: مردم نقش اساسی در حیات فرودگاه سمنان دارند و باید با استقبال از پروازهای این فرودگاه برای افزایش اشتغال در منطقه گام برداشت.
جمعه ای ادامه داد: راه اندازی فرودگاه سمنان علاوه بر توسعه استان به افزایش رونق كسب وكار در منطقه منجر می شود و باید مردم و مسدولان از این ظرفیت به شكل مطلوبی بهره ببرند.

** مجوز مرز هوایی فرودگاه سمنان درحال پیگیری است
فرماندار سمنان گفت: اعطای مجوز مرزهوایی در كنار راه اندازی فرودگاه سمنان در دست پیگیری است و امیدواریم در آینده نزدیك این مجوز مهم برای فرودگاه مركز استان صادر شود.
سید عباس دانایی خاطرنشان كرد: توسعه فرودگاه سمنان آرزوی دیرینه مردم سمنان و شهرستان های همجوار بود و به یقین در آینده نزدیك مردم استقبال خوبی از این ناوگان برای مسافرت به نقاط مختلف كشور خواهند داشت.
وی افزود: روزانه 190 نفر و در دوره زمانی 30 روزه بیش از پنج هزار و 400 نفر با قطار به مشهد مقدس اعزام می شوند و به نظر می رسد با این ظرفیت مشكلی در تضمین مسافر وجود ندارد.
فرماندار سمنان تصریح كرد: مسافرت با ناوگان هوایی یكی از امن ترین و آسان ترین مسافرت ها است و پیش بینی می شود اقشار مردم استقبال خوبی راه اندازی فرودگاه سمنان داشته باشند.
دانایی گفت: با استقبال مردم از پروازهای هوایی از فرودگاه سمنان، پروازها به صورت مستمر انجام می شود.

** اولین پرواز از فرودگاه سمنان با هواپیمای برجامی
سرپرست هماهنگی امورعمرانی استانداری سمنان گفت: اولین پرواز از فرودگاه سمنان با هوایپما 'آی تی آر' با یت 60 نفر در روز پنجشنبه 24 آبان به مقصد فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد انجام می شود.
قدرت الله ابك افزود: 40 نفر از مسافران این هواپیما خانواده معظم شهدا و 20 نفر دیگر از موثرین نقاط مختلف استان سمنان هستند.
وی خاطرنشان كرد: زمان برگشت این هواپیما روز شنبه 26 آبان از فرودگاه شهید هاشمی نژاد به سمت فرودگاه سمنان خواهد بود.
وی تصریح كرد: دولت به خوبی وظایف خود را در بحث توسعه زیرساخت ها فرودگاه سمنان انجام داده است و ادامه حیات این فرودگاه به تضمین مسافر و كالا از سوی نهادهای مختلف مردم نهاد و صنایع برمی گردد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان تصریح كرد: یكی از نهادهای مهم اجرایی در مركز استان در 6 ماه نخست فعالیت فرودگاه سمنان تامین 50 درصد مسافر مبدا و مقصد را تعهد كرده است كه امیدواریم اجرای این طرح به خوبی انجام شود.

** توقفگاه بزرگ فرودگاه سمنان سال 98 بهره برداری می شود
مدیر فرودگاه سمنان گفت: طرح جامع توسعه فرودگاه سمنان در 20 تیر 1394 در هیات دولت تایید و به مدیریت فرودگاه سمنان ابلاغ شد.
حسین شجاعی افزود: اجرای طرح عمرانی در این فرودگاه در دوره زمانی پنج ساله، 10 ساله و 20 ساله پیش بینی شده است و عملیات ساخت باند 2 هزار و 800 متری با حضور دكتر روحانی در سال 1395 به بهره برداری رسید.
وی خاطرنشان كرد: اكنون طول باند پروازی فرودگاه سمنان سه هزار و 100 متر است كه قابلیت نشستن هواپیماهای غول پیكر را دارد.
شجاعی تصریح كرد: اكنون توفقگاه موقت برای 100 خودرو در فرودگاه مركز استان پیش بینی شده است و عملیات ساخت توفقگاه برای توقف یكهزار و 500 خودرو با محوطه سازی 2 هزار و 500 تا پایان سال 1398 به بهره برداری می رسد.
مدیرفرودگاه سمنان تصریح كرد: تامین حامل های انرژی، آب، برق، گاز با وجود اجرای طرح های توسعه ای برای 20 سال آینده پیش بینی شده است و موارد ایمنی از نظر حصاركشی، جاده حفاظتی و سطوح باند پروازی انجام شده است.
شجاعی تصریح كرد: ساختمان ایمن زمینی برای استقرار نیروهای امدادی و آتش نشانی تكمیل شد و دستگاه های ناوبری هوایی فرودگاه سمنان به تایید سازمان هواپیمایی كشوری رسیده است.
فرودگاه مركز استان سمنان در 10 كیلومتری جاده سمنان- مشهد واقع شده است و سابقه تاسیس آن به سال 1355 بر می گردد.
7339/6103