مشهد- ايرنا- رئيس اداره بهداشت و نظارت بر مواد غذايي دامپزشكي استان خراسان رضوي گفت: نظارت هاي كارشناسان و بازرسان دامپزشكي بر گوشت هاي وارداتي از قبل از كشتار تا توزيع اين گوشت ها را در بر مي گيرد.

دكتر غلامحسن صاحبي روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: نظارت هاي دامپزشكي از هنگامي كه سفارش واردات گوشت به كشور مربوطه داده مي شود، آغاز شده و تا انتقال به كشور و توزيع آن ادامه دارد.
وي با بيان اينكه گوشت هاي وارداتي به 2 بخش گرم و منجمد تقسيم مي شود، اظهار داشت: گوشت هاي منجمد بيشتر از كشور بزريل وارد شده و گوشت هاي گرم از كشورهاي افغانستان، ارمنستان و استراليا وارد مي گردد.
وي گفت: گوشت هاي وارداتي از كيفيت لازم برخوردار هستند، تازيخ انقضاي گوشت هاي منجمد حدود 9 ماه و براي گوشت هاي گرم چهار روز است.
صاحبي افزود: متولي واردات و تامين فراورده هاي گوشتي در كشور شركت پشتيباني امور دام وزارت جهاد كشاورزي است و در هر استان متناسب با سياست هاي تنظيم بازار توزيع مي شود.
وي اظهار داشت: بازرسان دامپزشكي خراسان رضوي بر نگهداري و عرضه گوشت هاي وارداتي در سردخانه ها و مراكز توزيع و فروشگاههاي عرضه نظارت مستمر و دقيق دارند.
مقدار مصرف روزانه گوشت قرمز در خراسان رضوي 60 تن است كه از اين مقدار سه تن با گوشت گرم وارداتي و گوشت منجمد با هدف تنظيم بازار تامين مي شود و بقيه آن توليد داخل استان است.
خراسان رضوي 7.1 ميليون راس دام سبك شامل گوسفند و بز دارد.
اين استان در حوزه گاوداري شامل صنعتي، نيمه صنعتي و كوچك روستايي نيز داراي پنج هزار واحد داراي مجوز با ظرفيت 100 هزار راس گاو مولد است.
موجودي دام سنگين مولد و غيرمولد در استان 6 ميليون و 400 هزار نفري خراسان رضوي 320 هزار راس مي باشد.
خراسان رضوي در مجموع 14،6 ميليون واحد دامي دارد و سالانه يك ميليون و 200 هزار تن محصولات در حوزه دام و طيور در اين استان توليد مي شود.
3027 / 6053