به گزارش این روزنامه، «استفان دوجاریك» سخنگوی دبیركل سازمان ملل متحد روز گذشته (پنجشنبه) در كنفرانس خبری در نیویورك اعلام كرد كه از 18 مهر ماه (10 اكتبر) ائتلاف سعودی محدودیت های سنگین تری را برای ورود سوخت به یمن از طریق بندر الحدیده اعمال كرده و در جدیدترین اقدام، از تخلیه بار چهار كشتی كه حدود 40 درصد از نیازهای ماهیانه سوخت در یمن را تامین می كنند، ممانعت كرده است.
وی افزود: با تخریب زیرساخت های بندر الحدیده از ماه های پس از حمله ائتلاف سعودی به یمن، كمك رسانی به یمنی ها از طریق این بندر بسیار سخت شده است.
همچنین «مارك لوكوك» هماهنگ كننده امور بشردوستانه و امدادرسانی سازمان ملل متحد در جلسه شورای امنیت در یكم آبان ماه (23 اكتبر) ضمن تاكید بر ضرورت ارسال كمك های بشردوستانه به مردم یمن از طریق بندرهای این كشور خاطرنشان كرد: همه محدودیت ها در روند كمك رسانی باید هر چه زودتر متوقف شود.
قرار است لوكوك در نشست امروز (جمعه) شورای امنیت، گزارشی از آخرین وضعیت انسانی در یمن و بویژه درمورد بحران گرسنگی در این كشور ارائه كند.
ائتلاف سعودی از دو هفته پیش دور جدیدی از حملات را برای تصرف بندر الحدیده آغاز كرد كه به رغم بمباران های مكرر مناطق مختلف این بندر تا كنون نتوانسته به هدف خود دست یابد.
بندر استراتژیك و 600 هزار نفری الحدیده به خاطر برخورداری از نوار ساحلی 300 كیلومتری، پس از بندر عدن، دومین نقطه با اهمیت تجارت بین المللی كشور یمن محسوب می شود.
بندر الحدیده در 265 كیلومتری صنعا پایتخت یمن قرار دارد و محل ورود بیش از 70 درصد كمك های بین المللی و كالاهای اضطراری برای مردم جنگ زده این كشور است و تحلیلگران سیاسی، از این بندر به عنوان كلید تصرف پایتخت یاد می كنند و معتقدند پیروزی ائتلاف سعودی در جنگ الحدیده و شكست نیروهای مقاومت یمنی، تكلیف نهایی نبرد در این كشور بحران زده را روشن خواهد كرد.
كنترل بندر الحدیده در اختیار انصار الله قرار دارد و ائتلاف سعودی ادعا می كند این بندر به محل و بارانداز كمك های تسلیحاتی به انصار الله تبدیل شده است ، از این رو همه هم و غم خود را بر تسلط بر بندر الحدیده معطوف كرده است.
ائتلاف سعودی به رهبری عربستان ششم فروردین سال 1394 با هدف بازگرداندن 'عبد ربه منصور هادی' رییس جمهوری فراری و مستعفی یمن به قدرت و نیز مقابله به جنبش انصارالله به این كشور حمله كرد.
سازمان ملل متحد در گزارشی از جنگ یمن به عنوان بدترین بحران انسانی در جهان طی سال های اخیر یاد كرده و به اذعان مراجع حقوق بشری تاكنون این جنگ جان بیش از هزاران یمنی را گرفته است.
اكنون بیش از یك سوم جمعیت 29 میلیونی یمن در معرض قحطی شدید به سر می برند.
خاورم ** ش.ن * 1049 ** 1071
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۹
تهران - ایرنا - روزنامه فرامنطقه ای 'رای الیوم' در گزارشی به نقل از سخنگوی دبیركل سازمان ملل متحد نوشت: ائتلاف سعودی به رهبری عربستان بر خلاف موازین حقوق بشر، مانع از تخلیه بار چهار كشتی سوخت رسان در بندر 'الحدیده' یمن شد.