تهران- ایرنا- رئیس موزه ملی علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران با تاكید بر این كه در كشور ما فرهنگسازی در حوزه های مختلف از جمله تغذیه سالم و شیوه های آن نادیده گرفته شده است، گفت: روش تغذیه صحیح از دو جنبه استفاده از مواد غذایی مناسب و نحوه مصرف حائز اهمیت است.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، سیف الله جلیلی روز جمعه در آئین اختتامیه چهارمین جشنواره ملی علم برای همه با اشاره به اینكه موزه ملی علوم و فناوری اهداف ویژه ای را دنبال می كند و ماحصل همه اقدامات باید ترویج علم در میان مردم باشد، افزود: البته لازم است شیوه های مختلفی همچون برگزاری جشنواره، گردهمایی و سخنرانی برای آشنایی آحاد جامعه با علم از جمله علم تغذیه را برگزینیم.
رئیس موزه ملی علوم و فناوری با بیان اینكه سال گذشته موضوع «زلزله» برای این جشنواره انتخاب شده بود كه متاسفانه با زلزله كرمانشاه مواجه شد، تصریح كرد: امسال «تغذیه» را برای جشنواره علم برای همه انتخاب كردیم.
وی اظهار داشت: معمولا غذایی كه در طول روز مصرف می شود، ارزش غذایی چندانی ندارد و افراد نسبت به این مساله آگاهی كافی ندارند از این رو باید با اطلاع رسانی و آگاهی دادن به افراد فرهنگ تغذیه را تغییر دهیم.
رئیس موزه ملی علم و فناوری یادآور شد: هر چند به دلیل گرانی های اخیر و افزایش قیمت ها دورریز مواد غذایی كمتر شده اما نباید صرفا به این دلیل شیوه های مصرف تغییر كند بلكه لازم است مردم به استانداردهای تهیه و طبخ مواد غذایی توجه كنند.
جلیلی با بیان اینكه بی توجهی به استانداردهای مواد غذایی هم در میان افراد تحصیلكرده و هم عموم مردم رواج دارد، اضافه كرد: رسانه ها نقش مهمی در تبلیغات و آگاهی مردم دارند اما اكنون به دلیل درآمدزا بودن انواع تبلیغات، اطلاع رسانی درست درباره ارزش مواد غذایی ارائه نمی شود.
مرضیه ادهم دارای دكترای علوم اجتماعی و ارتباطات نیز در این آئین با موضوع اهمیت سواد رسانه‌ای در تغذیه گفت: رسانه ها در هر مساله ای به ویژه افزایش آگاهی عمومی در زمینه تغذیه صحیح تاثیرگذار هستند.
وی اظهار داشت: تبلیغات مختلفی از رسانه ها پخش می شود اما مساله مهم این است كه با بالا رفتن سواد رسانه ای، مردم بتوانند پیام های نادرست را تشخیص داده و خود به جستجوی مطالب درست و واقعی در رابطه با ارزش مواد غذایی بپردازند.
موزه ملی علوم و فناوری كه از 20 آبان همزمان با هفته جهانی علم در خدمت صلح و توسعه، میزبان چهارمین جشنواره ملی علم برای همه با موضوع سلامت مواد غذایی و عنوان سفره سلامتی خانواده من بود، امروز 25 آبان به كار خود پاپان داد.
این جشنواره با هدف افزایش سواد علمی و فناورانه درباه سلامتی و تغذیه در چهار محور به سلامتی اهمیت بدهیم، استانداردها و نشانگرها را بشناسیم، از منابع و رسانه ها درست استفاده كنیم و هر چیزی را نخوریم، برگزار شده بود.
هفته جهانی علم و صلح/ international week of peace and science اولین بار در سال 1986 به عنوان بخشی از مراسم سال جهانی صلح در برنامه ها گنجانده شد. مجمع عمومی سازمان ملل متحد مصوبه ای را در دسامبر 1988 تصویب كرد كه به موجب آن هفته جهانی علم و صلح در هفته ای برگزار می شود كه 11 نوامبر یكی از روزهای آن است و امسال این هفته از 9 تا 14 نوامبر (19 تا 24 آبان) تعیین شده است.
روز جهانی علم برای صلح و توسعه با هدف ایجاد ارتباط بیشتر میان علم و اقشار مختلف جامعه از سال 1391 و با پیگیری انجمن ترویج علم ایران، در مناسبت‌های تقویم رسمی كشور ثبت شد.
این روز فرصتی برای موسسات علمی، اجتماعات مدنی و دانشمندان فراهم می كند تا در مورد صلح و توسعه كه از اساسی ترین مفاهیم اجتماعی است، به بحث و تبادل نظر بپردازند.
امسال برنامه های هفته جهانی علم در خدمت صلح و توسعه با برنامه های مختلف انجمن ترویج علم، اعطای جوایز علمی به شخصیت های فعال در زمینه ترویج مفاهیم علمی، همچنین باز بودن درهای دانشگاه ها به روی عموم مردم همراه بود.
در این آئین از برگزیدگان و منتخبان چهارمین جشنواره ملی علم برای همه قدردانی شد.
علمی**1883**2017