تهران – ايرنا – مطالعات جديد محققان آمريكايي نشان مي دهد چاقي در نوجواني احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده (پانكراس) را در بزرگسالي افزايش مي دهد.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، پانكراس غده پهن و درازي است كه در بخش فوقاني شكم قرار دارد. غده پانكراس هم برون ريز و هم درون ريز است؛ يعني ترشحات آن هم مستقيما وارد جريان خون مي شوند و هم براي هضم پروتئين، چربي و كربوهيدرات، وارد روده مي شوند.
غذا به محض ورود به روده كوچك، توسط آنزيم هاي ترشح شده از پانكراس و اسيد معده، هضم مي شود. آنزيم هاي پانكراس با وجود هضم چربي و كربوهيدرات، هيچ آسيبي به پرز و ديواره روده وارد نمي كنند.
بخش اعظم هضم چربي، پروتئين و نشاسته، به عهده آنزيم هاي ترشح شده از پانكراس است. يكي ديگر از مهمترين وظايف پانكراس، توليد انسولين است كه سبب كاهش قند خون و توليد انرژي از آن مي شود.
مطالعات قبلي نشان مي دهد چاقي و اضافه وزن احتمال بروز اين سرطان را تا چهار برابر افزايش مي دهد؛ مطالعات جديد نشان مي دهد چاقي در نوجواني نيز با افزايش احتمال بروز سرطان لوزالمعده در بزرگسالي مرتبط است.
اين مطالعه چاقي را عامل بروز سرطان نمي داند، بلكه نشان مي دهد چاقي و افزايش وزن با افزايش احتمال بروز سرطان مرتبط است. محققان احتمال مي دهند التهاب ناشي از چاقي با سرطان مرتبط باشد. سرطان لوزالمعده سومين سرطان مرگبار در آمريكاست و 71 درصد از مبتلايان به اين عارضه در اولين سال تشخيص جان خود را از دست مي دهند.
در سال 2016 ميلادي، سرطان لوزالمعده در آمريكا با سبقت از سرطان سينه، از مقام چهارم سرطان هاي مرگبار، به مقام سوم صعود كرد. اين سرطان يازدهمين سرطان شايع در مردان و نهمين سرطان تشخيص داده شده در زنان است.
سرطان پانكراس در مردان شيوع بيشتري دارد. سيگار، اضافه وزن، ديابت و سن از مهمترين عوامل بروز اين بيماري هستند. نتايج اين مطالعه در نشريه Cancer منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440