تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۲

پكن- ایرنا- دو ناوهواپیمابر آمریكا بدون توجه به مخالفت های چین با حضور در منطقه آسیا و اقیانوس آرام، در آبهای دریای جنوبی رزمایش برگزار كردند.

به گزارش ایرنا روزنامه چاینا دیلی روز شنبه اعلام كرد این دو ناو هواپیمابر با 150 فروند جنگنده كه روی عرشه های آنها قرار دارد این رزمایش را از روز گذشته (جمعه) در آبهای غربی اقیانوس آرام و دریای جنوبی آغاز كرده اند.
انجام این رزمایش این در شرایطی است كه پكن به واشنگتن در خصوص نظامی كردن این منطقه هشدار داده است 'مایك پنس' معاون رییس جمهوری آمریكا هم گفته است دریای جنوبی متعلق به هیچ كشوری نیست و آمریكا برای حضور در آن از كسی اجازه نمی گیرد.
اظهارات معاون رییس جمهوری آمریكا در حالی مطرح می شود كه چین بزرگترین ادعای ارضی در این دریا را دارد علاوه برپكن كه حدود 90 درصد این دریا را متعلق به خود می داند، مالزی، برونئی، فیلیپین، تایوان و ویتنام نیز در این دریا ادعای ارضی دارند.
پنس، در سنگاپور با تكرار ادعاهای پیشین آمریكا گفت كه واشنگتن این آبها را بین المللی می داند و به ترددهای نظامی دریایی و هوایی خود بر سطح و فراز این آبها ادامه می دهد تا از آزادی حمل و نقل دریایی در این منطقه مطمئن باشد.
او تاكید كرد: نیروهای هوایی و دریایی آمریكا تا زمانیكه قوانین بین المللی اجازه دهد در آبهای بین المللی تردد می كنند و دریای جنوبی چین نیز در زمره این مناطق است.
در این رزمایش، ناوهای هواپیمابر 'یو اس اس' رونالد ریگان و 'یو اس اس جان استینز' از ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریكا، عملیات سخت افزاری هوایی و ضد زیردریایی انجام می دهند.
این گزارش می افزاید در حالی كه اخباری مبنی بر تشدید تنش ها میان كره شمالی و آمریكا منتشر شده است ناوهای مذكور در منطقه دریای جنوبی و در مكانی كه می تواند در تیررس موشك های كره شمالی باشد، رزمایش برگزار می كنند.
سال گذشته میلادی زمانی كه این دو كشور درگیر تنش های جدی شده بودند، سه ناو هواپیمابر آمریكا در مناطق مذكور رزمایش هایی برگزار كردند.
'شو لی پینگ' كارشناس آكادمی علوم اجتماعی چین گفت آسیای شرقی از حساسیت بالاتری در سال های اخیر برخوردار شده است و همین موضوع موجب شده است تا آمریكا با برگزاری این رزمایش ها به دنبال افزایش نفوذ نظامی در منطقه باشد.
وی افزود شاید این رزمایش تغییری در معادلات منطقه ای ایجاد نكند اما مسلما آمریكا می خواهد به دنیا اعلام كند كه در تعیین نظم منطقه ای نقش دارد.
تردد جنگنده ها و ناوهای جنگی آمریكا در دریای جنوبی چین نه تنها با واكنش پكن روبرو شده بلكه سبب افزایش تنش ها در این منطقه از جهان شده است.
آساق**231**1904**