محسن اسدی لاری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا در مورد بازارهای هدف برای تولیدات داخلی ایران افزود: كشورهای مشترك المنافع در این زمینه بسیار مدنظر هستند. در دیداری كه با وزیر بهداشت قزاقستان داشتم، ایران را به عنوان اولین كشور همكار در زمینه دارو و تجهیزات پزشكی انتخاب كردند و قرار است دیداری از ایران انجام دهند. این همكاری ها با روسیه، قرقیزستان، آذربایجان، ارمنستان و ازبكستان نیز وجود دارد.
وی بیان كرد: البته كشورهایی مانند اندونزی و جنوب شرق آسیا نیز برای همكاری با ایران در حوزه دارو و تجهیزات پزشكی اعلام آمادگی كردند كه هنوز قطعی نشده است.
قائم مقام وزیر بهداشت در امور بین الملل درباره سرانجام تفاهم نامه همكاری دارویی ایران و بلاروس كه مهر ماه سال گذشته به امضا رسیده بود، گفت: طی چهار سال گذشته تفاهم نامه هایی با كشورهای مشترك المنافع امضا شد و با توجه به عضویت بلاروس در حوزه اوراسیا، با حضور رئیس سازمان غذا و دارو، تفاهم نامه همكاری در حوزه دارو با این كشور امضا شد.
اسدی لاری ادامه داد: همكاری با بلاروس در حوزه دارو از سال گذشته تشدید شد و با توجه به شرایط فعلی كشور در شرایط تحریم، باید شركت های دارویی داخلی نیز همكاری بیشتری در این زمینه داشته باشند.
وی افزود: حدود یك ماه پیش نیز معاون دارویی كشور بلاروس به ایران آمد و سپس طی سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به بلاروس نیز مشكلات ثبت داروها در این كشور پیگیری شد. به هر حال انتظار این است كه شركت های دارویی داخلی از این فرصت برای ثبت دارو در این كشور استفاده كنند.
قائم مقام وزیر بهداشت در امور بین الملل درباره همكاری های ایران با برزیل در حوزه تجهیزات پزشكی نیز بیان كرد: سال گذشته مدیركل تجهیزات پزشكی سازمان غذا و دارو سفری به برزیل داشت و تفاهم هایی با وزارت بهداشت این كشور انجام شد. تجهیزات پزشكی و دارو در كشور برزیل بسیار پیشرفته است و تاكنون تجربه استفاده از تجهیزات پزشكی این كشور در ایران و به خصوص در حوزه ارتوپدی وجود داشته است.
اسدی لاری ادامه داد: یكی از بازارهای هدف در دوران تحریم، كشور برزیل است و امیدواریم اولین دور گفت و گو تجاری و فناوری ایران و برزیل تا دو هفته دیگر برگزار شود و دومین دور این گفت و گوها در اوایل فوریه سال میلادی اتفاق بیفتد. در شرایط فعلی هم می توان با كشور برزیل تولید مشترك و واردات انجام داد.
وی درباره همكاری ایران و ژاپن در حوزه سلامت نیز اظهار داشت: سال گذشته انجمن تولیدكنندگان تجهیزات پزشكی ژاپن ابراز تمایل كردند كه با ایران همكاری كنند و مذاكراتی با مدیركل تجهیزات پزشكی سازمان غذا و داروی ایران در این زمینه انجام دادند. در زمینه تولید مشترك با ژاپنی ها هنوز فاصله بسیاری وجود دارد و نیازمند گفت و گوهای بیشتری در این زمینه هستیم.
اجتمام*9482*1834
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۹
تهران- ایرنا- قائم مقام وزیر بهداشت در امور بین الملل گفت: كشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان، عمان و سوریه جزو اولویت های ایران برای بازار هدف تولیدات دارویی و تجهیزات پزشكی هستند. البته استفاده از این بازار نیازمند فعالیت جدی شركت های تولیدكننده ایرانی است.