به گزارش خبرنگار ایرنا، این مستند را یاسر طالبی مستندساز مازندرانی بر اساس زندگی ' فیروزه ' ساخته و نام آن را هم به خاطر دلبستگی فیروزه به گاوهایش ' دلبند ' گذاشته است.
فیروزه اگر چه دارای فرزندانی است كه حاضرند از او نگهداری كنند تا دست از زندگی ' گالشی ' بردارد، ولی او حاضر نیست زندگی با گاوهایش را در طبیعت زیبای منطقه كوهستانی مازندران رها كند.
مستند دلبند چندی پیش به جشنواره بین المللی فیلم های مستند آمستردام (IDFA) راه یافت. این جشنواره از 23 آبان گشایش یافت و تا چهارم آذر ادامه خواهد داشت.
طالبی این مستند را با تهیهكنندگی الهام نوبخت و به پشتیبانی مركز گسترش سینمای مستند و تجربی طی چهار فصل فیلمبرداری از زندگی فیروزه تولید كرده است.
طالبی با اظهار این كه دلبند را به یاد مادربزرگش ساخته است، گفت: فیروزه سالهاست كه در دل رشتهكوههای البرز به تنهایی همراه با گاوهای خود زندگی می كند و زندگی سخت دامداری را با همه دشواریهایی كه دارد رها نمیكند.
وی افزود: این مادر 82 ساله با وجود این كه فرزندانش اصرار زیادی برای رها كردن این سبك زندگی او دارند، حاضر نیست كه محل زندگی خود را ترك كند و سالهاست كه به زندگی سنتی خود ادامه میدهد.
طالبی با اعلام این كه دلبند حاصل زندگی كردن در كنار فیروزه برای چهار فصل سال است، گفت: عشق؛ مهمترین ویژگی زندگی این زن مازندرانی است. عشق و علاقهاش به گاوها سبب شده او میلی به زندگی آرام و آسوده نداشته باشد و در این مسیر به زنی سرسخت و مقاوم تبدیل شده است.
وی افزود: عشق را به معنای واقعی میشود در لایههای پیدا و پنهان زندگی فیروزه دید. همین موضوع و نگاه او به زندگی و نگرش ژرفی كه نسبت به زندگی و ارتباط با طبیعت دارد بهانهای شد تا دلبند را تولید كنم. به نظرم فیروزه نمادی از همه بانوان سختكوش ایرانی است.
این مستند 63 دقیقه ای به شصت و یكمین جشنواره فیلم لایپزیك آلمان نیز راه یافته بود كه همزمانی دو جشنواره و شرط جشنواره ها برای نخستین نمایش جهانی سبب شد جشنواره معتبرتر ' آی دی اف ای IDFA ' برای حضور در رقابت انتخاب شود.
نخستین اكران جهانی دلبند ساعت 17 و 30 دقیقه امروز به وقت هلند انجام خواهد شد. این مستند قرار است چهار اكران دیگر در روزهای 28 آبان، یكم، سوم و چهارم آذر نیز داشته باشد.
آهنگسازی این اثر را اكبر رستگار خواننده مازندرانی بر عهده دارد و دكتر علی رمضانی پاجی هم پژوهشگر این اثر و فرزانه فتحی نویسنده سرگذشت فیروزه در این مستند است.
فستیوال بین المللی فیلم های مستند آمستردام دارای سابقه ای 30 ساله و از معتبرترین فستوال های فیلم جهان است است. این فستیوال از سال 1988 با هدف ایجاد انگیزه برای تولید فیلم های مستند اجتماعی با نگاه جدید به مسایل جامعه بنیان گذاشته شد.
سالانه دستكم 300 فیلم از مستندسازان جهان به این جشنواره راه می یابد ولی تنها فیلم هایی اكران می شوند كه دارای نگاه جدید به زندگی و اجتماع باشند.
9927/1654
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۲
ساری- ایرنا- زندگی پیرزن 82 ساله مازندرانی كه به تنهایی همراه با گاوهایش در دل رشته كوههای البرز روزگار می گذراند، تبدیل به مستندی شد كه از امروز شنبه در فستیوال هلند نمایش داده می شود.