به گزارش ایرنا شهرك های صنعتی با قرار دادن شركت های متعدد تولیدكننده در كنار هم، زمینه توسعه صنعتی را با استفاده از توان صنایع كوچك فراهم كرده و آن نیز به نوبه خود مسیر بالندگی صنایع را در استان مرزی آذربایجان غربی میسر ساخته است.
فعالان صنایع مستقر در شهرك های صنعتی آذربایجان غربی با تمام توان برای توسعه صنعتی استان و تامین مایحتاج مردم در بخش های مختلف تلاش می كنند و در حوزه صنایع كوچك اثرگذار هستند.
اگرچه از دید برخی ها نبود صنایع بزرگ، نقص اساسی در آذربایجان غربی به شمار می رود اما در شرایطی كه واحدهای بزرگ نیز با مشكلاتی روبرو می باشند، شهرك های صنعتی به نماد توسعه صنعتی این استان تبدیل شده است.
مدیرعامل شركت صنعتی «اروم تجهیز گستر» با اشاره به اینكه بیش از 24 سال از فعالیت این مجموعه در تولید تجهیزات آزمایشگاهی می گذرد، گفت: سالانه 35 میلیون واحد لوله آزمایشگاهی و 400 دستگاه سانتریفیوژ مورد نیاز آزمایشگاه ها در این شركت تولید و روانه بازار داخل می شود.
حسن تنهایی افزود: این شركت ابتدا به شكل كارگاهی با 120 مترمربع فضای شهری فعالیت خود را شروع كرد و در حال حاضر 40 نفر كارگر، تكنسین و كارشناس فعال در بیش از سه هزار و 500 مترمربع فضای تولید آن فعالیت می كنند.
وی با اشاره به تلاش این شركت برای توسعه یكهزار مترمربعی در راستای افزایش میزان تولید، اضافه كرد: افزایش میزان تولید لوله های آزمایشگاهی طی یك و نیم سال آینده با بهره برداری از فاز توسعه تا 80 میلیون واحد هدفگذاری شده است.
وی نیاز حوزه درمان كشور به لوله های آزمایشگاهی را 150 میلیون واحد اعلام كرد و ادامه داد: در حال حاضر 35 هزار واحد از این تعداد در این شركت تولید می شود.
مدیرعامل شركت اروم تجهیز گستر بیان كرد: در صورتی كه فاز توسعه به بهره برداری برسد، میزان تولید این شركت به 80 میلیون واحد افزایش یافته و افزون بر نیمی از نیاز كشور در این مركز تولید می شود.
مدیرعامل شركت «آنیل طب آذران» كه در حوزه تولید مواد بهداشتی از جمله صابون، شامپو، مایع ظرفشویی، مایع دستشویی، سفیدكننده و جرم گیر فعالیت دارد، بیان كرد: این شركت از 2 سال گذشته فعالیت خود را آغاز كرده و با 50 نوع محصول درصدد حضور در بازارهای استان و ایران است.
مهشید جراحی افزود: محصولات تولیدی این شركت از ابتدای سال جاری وارد بازار شده و شبكه عرضه محصولات این شركت تا پایان سال جاری در سطح كشور راه اندازی می شود.
وی با اشاره به كیفیت قابل توجه محصولات تولیدی این شركت، اضافه كرد: بیش از 90 درصد مواد اولیه و بخش اعظمی از ماشین آلات این شركت تولید داخل است و نیاز بسیار كمی به كالاهای وارداتی دارد.
وی با بیان اینكه به دنبال تولید محصول مشترك با تركیه با برند احتمالی «ایشیل پاك» هستیم، ادامه داد: این محصول با هدف صادرات به دیگر كشورها در ارومیه تولید می شود و با همه توان برای تحقق آن گام برمی داریم.
مدیرعامل شركت آنیل طب آذران از دریافت تسهیلات 66 میلیارد ریالی برای آغاز فرآیند تولید و توسعه این بنگاه تولیدی نیز خبر داد و بیان كرد: در حال حاضر 42 نفر در این واحد مشغول فعالیت هستند و با وجود 50 نمایندگی در سراسر كشور، میزان اشتغالزایی غیرمستقیم آن بسیار زیاد است.
رییس هیات مدیره شركت «آترا ارتوپد» كه در حوزه ایمپلنت های ارتوپدی در ارومیه مشغول به كار است، گفت: این شركت جزو اولین تولیدكننده های ایمپلنت های تیتانیم در ایران است.
محمدباقر حسین زاده افزود: همه دانشگاه های علوم پزشكی كشور و مراكز درمانی فعال در حوزه ارتوپد از محصولات این شركت كه تولیدات آن با حدود یك پنجم قیمت كالاهای وارداتی توزیع می شود، استفاده می كنند.
وی اضافه كرد: در حال حاضر پنج تولیدكننده ایمپلنت های ارتوپدی در كشور فعال است كه ایمپلنت های تیتانیومی تنها در ارومیه و مشهد تولید و به بازار عرضه می شود.
وی با اشاره به صادرات محصولات این شركت به جمهوری آذربایجان و اربیل عراق بیان كرد: در صدد توسعه بازارهای هدف هستیم و این امر را با توسعه كمی و كیفی دنبال می كنیم.
رییس هیات مدیره شركت «آترا ارتوپد» از فعالیت 28 نفر فوق لیسانس مهندسی مكانیك در كنار افزون بر 40 كارشناس و متخصص در این شركت خبر داد و گفت: علاوه بر محصولات متعارف، برخی اختراعات از جمله ایمپلنت پاشنه پا در این مركز به تولید انبوه رسیده كه مایه افتخار است.
مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی آذربایجان غربی نیز با اشاره به وجود یكهزار و 276 واحد تولیدی در این استان گفت: از این تعداد 947 واحد تولیدی شامل حدود 60 درصد فعال است.
علی عبدلی افزود: مشخص كردن واحدهای تولیدی فعال با توجه به میزان مصرف آب و برق و گاز هر واحد انجام شده است.
وی ادامه داد: 22 هزار و 800 نفر در واحدهای فعال موجود در این شهرك ها و نواحی مشغول به كار هستند و این آمار، جایگاه این شهرك ها در حوزه صنعت و تولید استان را نشان می دهد.
وی بیان كرد: 34 شهرك و ناحیه صنعتی در آذربایجان غربی وجود دارد كه 26 مورد از این تعداد در مساحتی به میزان 631 هكتار فعال است.
مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی آذربایجان غربی ادامه داد: استفاده از فناوری های نوین، بهبود كیفیت محصولات تولیدی، افزایش مزیت رقابتی تولید كنندگان و استاندارد سازی واحدها و تولیدات از مهمترین عوامل توسعه صادرات و ورود به بازارهای بین المللی به شمار می رود كه باید تولید كنندگان به این عوامل دقت كنند.
عبدلی گفت: هفت ناحیه صنعتی روستایی تا پایان سال جاری با هدف رونق كسب و كار در روستاهای آذربایجان غربی راه اندازی می شود.
وی افزود: با راه اندازی این نواحی صنعتی، زمینه به ثمر رسیدن طرح های اشتغال پایدار روستایی فراهم شده و از مهاجرت روستاییان به شهر جلوگیری می شود و حتی می تواند در تحقق مهاجرت معكوس موثر باشد.
مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی آذربایجان غربی گفت: طرح پرداخت مشوق حق انتفاع در راستای حمایت از تولید و اشتغال به صنایع كوچك نیز در استان اجرا می شود.
عبدلی افزود: برای ترغیب سرمایه گذاران و رفع موانع سرمایه گذاری در نواحی صنعتی مشوق هایی برقرار شده كه سرمایه گذاران تنها 30 درصد قیمت حق انتفاع زمین را به صورت نقد می پردازند و بقیه در اقساط 36 ماهه گرفته می شود.
وی ادامه داد: همچنین برای خریداران زمین و تولیدكنندگان در موقع خرید زمین برای ساخت و ساز 10 درصد تخفیف در نظر گرفته شده است.
وی بیان كرد: خریدارانی كه تمام هزینه زمین را یك جا پرداخت كنند از تخفیف 40 درصدی بهره مند می شوند.
مدیرعامل سابق سازمان صنایع كوچك و شهرك های صنعتی ایران نیز چندی پیش در حاشیه سفر به آذربایجان غربی با اشاره به اینكه مهمترین راهبرد این سازمان در سال مزین به ' حمایت از كالای ایرانی' همراهی با كارآفرینان و حمایت عملی از آنان است، گفت: امسال مشوق های لازم در مورد كارآفرینان واقعی اعمال می شود.
صادق نجفی افزود: سازمان صنایع كوچك و شهرك های صنعتی ایران 2 وظیفه مهم فراهم كردن زیرساخت ها و حمایت از صنایع كوچك و متوسط را بر عهده دارد و باید در این مسیر به صورت جهادی عمل كند.
وی ادامه داد: حمایت از فعالان صنایع كوچك و كارآفرینان مورد تاكید مقام معظم رهبری است زیرا این امر شرایط حمایت از كالای ایرانی را در جامعه فراهم می كند و می تواند اشتغال مناسبی برای جوانان ایجاد كند.
وی بیان كرد: توجه به بخش اشتغال، بالا بردن تولید ناخالص ملی و حمایت از شركت های دانش بنیان و استارتاپ ها سه استراتژی مهمی است كه باید مدیران و كاركنان این سازمان به آنان توجه كنند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: تكنولوژی بدون وجود نیروی انسانی كارآمد هیچ اهمیت و فایده ندارد و با همین جوانان و نخبگانی كه توانسته اند با وجود محدودیت ها اختراعاتی را ثبت كنند، می توان رشد قابل توجهی را در اقتصاد كشور به وجود آورد.
به گزارش ایرنا، واحدهای تولیدی مستقر در شهرك های صنعتی، نماد «ما می توانیم» در آذربایجان غربی به شمار می رود و فعالیت آنها می تواند مشوقی برای دیگر واحدهای تولیدی باشد.
در شرایط كنونی كه تولید داخل و حمایت از آن یك اصل به شمار می رود، این شركت ها می توانند با توان افزایی در تولید، زمینه توسعه صنعتی كشور و آذربایجان غربی را بیش از پیش فراهم كنند و در بی اثركردن هرچه بیشتر تحریم ها موثر باشند.
9918/3072
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۸
ارومیه- ایرنا- صنایع كوچك با كارآفرینی نوین و ایجاد فرصت های شغلی جدید چرخ های اقتصادی را به حركت درمی آورد و در این مسیر حمایت های موثر دولت تدبیر و امید، زمینه رشد و گسترش این صنایع را در مناطق مختلف كشور از جمله آذربایجان غربی فراهم كرده است.