محمد علی سلامی روز یكشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان كرد: استفاده از كشت های گلخانه ای موجب مصرف كم آب و افزایش درآمد كشاورزان از طریق بالابردن سطح تولید محصول می شود و به همین علت سازمان جهاد كشاورزی قم درنظر دارد سطح گلخانه های استان را افزایش دهد.
وی بیان كرد: كشت گلخانه ای، موجب مقاومت محصول در برابر تنش های محیطی همچون كم آبی و تغییرات ناگهانی دما می شود و از این نظر هیچ روش دیگری قابل مقایسه با كشت گلخانه ای نیست.
وی ادامه داد: برای اجرای طرح های افزایش سطح زیركشت گلخانه ای در قم باید هزینه كرد تا گلخانه هایی مجهز و مدرن در استان ایجاد شود، چرا كه استفاده از تونل های پلاستیكی به روش سنتی، نمی تواند كارایی گلخانه های استاندارد را داشته باشد.
سلامی گفت: همچنین كشت گلخانه ای، بستر مناسبی برای افزایش میزان اشتغال در بخش كشاورزی استان است و بهره برداران در این روش می توانند با سرمایه گذاری مناسب و عرضه محصول با كیفیت خود به بازارهای داخلی و خارجی، درآمد خود را افزایش دهند.
وی افزود: احداث هر متر مربع گلخانه با استانداردهای لازم، یك میلیون و 500 هزار ریال هزینه در پی دارد اما در مقابل سود مناسبی برای فعالان این بخش ایجاد خواهد شد كه هزینه های آن را جبران می كند.
براساس برنامه ریزی های انجام شده قرار است ظرفیت كشت گلخانه ای استان قم در آینده نزدیك به 100هكتار برسد.
در بخش كشاورزی كل اراضی قابل كشت قم معادل105 هزار و 730 هكتار است كه این رقم 46 صدم درصد كل اراضی قابل كشت كشور می باشد؛ مجموع كشت سبز استان شامل 20 هزار هكتار باغ و 42 هزار هكتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هكتار كشت جو، پنج هزار و 675 هكتار كشت گندم آبی، 2 هزار و 346 هكتار كشت كلزا و بقیه سطح زیر كشت به محصولات یونجه، ذرت، پنبه و صیفی جات اختصاص یافته است.
میزان متوسط تولید بخش كشاورزی استان قم در سال برابر 746 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یك هزار و 208 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است.
بیشتر بهره برداران بخش كشاورزی قم را روستاییان استان تشكیل می دهند كه طبق سرشماری عمومی نفوس و مسكن در سال 1395، قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساكن مناطق روستایی این استان بیش از 55 هزار و 865 تن است كه در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی می كنند.
7405/ 6133/
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۸
قم - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی قم گفت: یكی از مهمترین محورهای اجرای سیاست های تغییر الگوی كشت در این استان، استفاده از روش كشت گلخانه ای است كه عملیات كشاورزی استان را در مسیر افزایش كمیت و كیفیت، متحول می كند.