به گزارش ایرنا، از دهه 70 كه دسترسی به شبكه اینترنت از سطح دانشگاه ها به فضای عمومی در ایران رسید است، عده ای از كارشناسان عقیده داشتند كه اینترنت جای كتاب و نشریات را خواهد گرفت.
اگرچه 2 دهه بعد فضای مجازی مجالی برای توسعه اطلاع رسانی شد و كم كم به جای برخی از نشریات را هم تا حدودی گرفت اما كتاب تاكنون در حد و اندازه خود در بازار نشر فعال است.
كتاب های الكترونیكی یا' eBook ' نیز توانست بخشی از نیازها محققان و پژوهشگران به حوزه كتاب را مرتفع كند، اما همچنان كتاب كاغذی در جایگاه سبد خانوارها جا خوش كرده است.
از منظر برخی از علاقه مندان به كتاب، صدای ورق زدن كتاب های كاغذی و حتی نگاه به خطوط كتاب برای آنان آرام بخش است و آنان نمی توانند به صورت دائم به كتاب های الكترونیكی رجوع كنند.
از سوی دیگر برخی از كارشناسان عقیده دارند كتاب های الكترونیك در آینده با تحول دنیای دیجیتال ممكن است جادوی كنونی خود را از دست بدهند و نتواند در حد و اندازه شرایط كنونی در بین مخاطبان طرفدار داشته باشند.
در خصوص آینده كتاب محقق و پژوهشگر بین المللی 'ست گادین' نیز در یك مقاله انگلیسی در كتابی با همین عنوان كه در سال 2012منتشر كرد، نوشته است ' از سال 2006 تا سال 2012 برخی متصور شدند كه آینده كتاب به وجود جهان دیجیتال به مخاطره می افتد، اما كتاب همچنان در بین مردم جایگاه خود را حفظ كرده است'.
راز ماندگاری كتاب را باید در كتاب كودكان جست و جو كرد چرا كه روانشناسان با بهره گیری از رنگ ها و هارمونی آنها ، كتاب های كودكان را طراحی می كنند.
با این اوصاف در چهارمحال و بختیاری هنوز ركورد خرید كتاب كاغذی از نمایشگاه كتاب از خرید نرم افزارهای دیجیتالی بالاتر است.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: برای دومین سال پیاپی در نمایشگاه ناشران ایران در شهركرد، ركورد میزان فروش كتاب استان شكسته شد.
جواد كارگران دهكردی در گفت و گو با ایرنا افزود: میزان فروش كتاب در سیزدهمین نمایشگاه ناشران ایران در چهارمحال و بختیاری در آبانماه امسال به 17 میلیارد و 100 میلیون ریال رسید.
بگفته وی، سال گذشته میزان فروش كتاب در نمایشگاه چهارمحال و بختیاری 14میلیارد ریال بود كه یك ركورد شكنی محسوب شد و امسال نیز این ركورد شكنی تكرار شد.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با بیان اینكه در زمان برپایی نمایشگاه سیزدهم ناشران كتاب در شهركرد 192هزار نفر از نمایشگاه دیدن كردند، افزود: سال گذشته نیز 180 هزار نفر از این نمایشگاه دیدن كردند.
مدیركل كتابخانه های عمومی چهارمحال و بختیاری نیز می گوید: استقبال از كتابخانه های این استان بالاتر و هنوز كتابخانه های عمومی با استقبال مخاطبان همراه است.
فرهاد خلیل مقدم روز یكشنبه به مناسبت هفته كتاب جمهوری اسلامی ایران افزود: هم اینك 39 هزار و 600 نفر در استان عضو كتابخانه ها هستند كه از این تعداد 15 هزار و 600 نفر را كودكان تشكیل می دهند.
وی ، با اشاره به فعالیت 52 كتابخانه نهادی در استان، تصریح كرد: از این تعداد 9 كتابخانه در روستاها و 43 كتابخانه در شهرها فعال است.
وی، منابع موجود در كتابخانه های استان را 850 هزار نسخه كتاب اعلام كرد و افزود: از مهرماه سال گذشته 35 هزار نسخه كتاب به منابع كتابخانه های استان اضافه شده است.
به گزارش ایرنا، بیست و ششمین دوره هفته كتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «حالِ خوشِ خواندن» از تاریخ 24 آبان تا یكم آذرماه با مشاركت بیش از 60 نهاد و سازمان در سراسر كشور برگزار میشود.
2097
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۱
شهركرد - ایرنا- با وجودی كه عده ای مدام اینترنت و شبكه های اجتماعی را به رخ كتاب می كشند، اما كتاب همچنان جای خود را در سبد خانوارها حفظ كرده است.