امیر جلالیان روز یكشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: فرهنگ اجتماعی برخورد با سانحه جنبه های مختلفی دارد كه یكی از مهمترین آن ملتهب و شلوغ نكردن موقعیت و ایجاد فضای مناسب برای حضور موثر نیروهای امدادی است.
وی ادامه داد: نبود این فرهنگ اجتماعی سبب می شود كه عده ای به محض دیدن یك حادثه ضمن ازدحام در محل، موبایل به دست مشغول عكاسی و فیلمبرداری شوند كه این اقدام هیچ تاثیری جز تاخیر در رسیدگی به مجروحان و آسیب دیدگان ندارد.
به گفته معاون هلال احمر اصفهان، حوادث در نقاط مختلف كشور جدا از موضوع امداد رسانی، با چالشی اساسی با عنوان حضور مردم روبروست كه نه تنها سودی برای حادثه دیدگان ندارند، بلكه روند امداد رسانی را به دلیل ایجاد ازدحام و شلوغی با اختلال روبه رو می كند.
جلالیان خاطرنشان كرد: این موضوع در حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسكو تهران در دی سال 95 و سقوط هواپیمای شركت هواپیمایی آسمان در منطقه پادنای از توابع شهرستان سمیرم استان اصفهان مشهود بود.
معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر استان اصفهان اضافه كرد: چگونگی برخورد با سانحه ای كه برای خود شخص رخ می دهد نیز اهمیت دارد و جنبه ای دیگر از فرهنگ اجتماعی برخورد با سانحه را شكل می دهد و به این معناست كه زمانی حادثه ای برای من رخ می دهد چگونه آن را مدیریت كنم تا اثرات سوء آن به كمترین میزان خود برسد.
معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر اضافه كرد: این موضوع به فرهنگ سازی نیاز دارد، اما پیش از آن خود شهروندان باید خود را به رعایت آن ملزم كنند.
جلالیان با بیان اینكه مدیریت نیز در زمان بحران ها چالشی اساسی در كشور به شمار می رود، خاطرنشان كرد: توجه نكردن به كانون و نظرات تصمیم گیران اصلی در این عرصه شرایط ناگواری را در حوادث رقم می زند، بسیار دیده شده كه مسئولان در نهادهای مختلف توجه كمی به خواسته ها و گفته های تصمیم گیران اصلی در این عرصه می كنند و خودسرانه وبنا به صلاحدید خودشان عمل می كنند.
معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر استان اصفهان توجه هر چه بیشتر مردم به مباحث ایمن سازی را خواستار شد و گفت: ایمن سازی را باید از خودمان آغاز كنیم، برای مثال بدو یك مسافرت، رصد شرایط آب و هوایی مسیر و مقصد ساده ترین نكته ای است كه باید انجام داد.
جلالیان به اهمیت آموزش اشاره كرد و گفت: سال قبل برای 68 هزار نفر در استان دوره های كمك اولیه و امداد و نجات اولیه برگزار شد، همچنین 2 هزار و 800 تجاتگر نیز دوره تخصصی خود را در این مركز سپری كردند تا در 40 پایگاه امداد و نجات جاده ای منطقه یاری رسان مردم باشند.
معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر اضافه كرد: با اینحال و طبق ارزیابی ها شرایط استان اصفهان در مقایسه با سایر مناطق بهتر است و موقعیت یابی حوادث و سایر عملیات امداد و نجات با وضعیت بهتری انجام می شود.
ایران جزو 10 كشور بلاخیز جهان به شمار می رود و این بلایای طبیعی و پدافند غیرعامل را باید از موضوع های اصلی در زندگی كنونی قلمداد كرد.
43 بلای طبیعی و انسان ساز در جهان شناخته شده كه 35 بلا از این تعداد در كشور ایران روی می دهد.
6020/ 6022
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۲
اصفهان - ایرنا - معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر استان اصفهان گفت: فرهنگ اجتماعی برخورد با سانحه بین مردم كمرنگ است و باعث ازدحام بیش از حد در محل بروز حوادث و در نتیجه كندی عملیات امداد رسانی می شود.