تهران - ایرنا - «رضا بیرالوند» دارنده مدال برنز پیكارهای وزنه برداری قهرمانی جهان گفت: تا رقابت های جهانی سال 2019 در وزن غیر المپیكی 102 كیلوگرم وزنه می زنم اما برای المپیك 2020 توكیو به دسته 109 كیلوگرم می روم.

به گزارش روز یكشنبه ایرنا، بیرالوند وزنه بردار 21 ساله و بروجردی تیم ملی در پیكارهای جهانی امسال به زعم بیشتر كارشناسان، یكی از پدیده های وزنه برداری ایران بود كه توانست در یك ضرب با 175 كیلوگرم، دو ضرب 218 كیلوگرم و مجموع 393 كیلوگرم ضمن كسب مدال طلای دو ضرب، در نخستین تجربه خود در جهانی بزرگسالان به مدال برنز مجموع دست یابد.
بیرالوند مدال طلای جوانان سال 2017 جهان در توكیو، برنز جوانان جهان در سال 2016 گرجستان، طلای جوانان آسیا در سال 2016 ژاپن، طلای نوجوانان آسیا در سال 2014 تایلند و عنوان چهارمی بازی های المپیك نوجوانان نانجینگ چین را در كارنامه دارد.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نخستین تجربه جهانی من در رده سنی بزرگسالان بود و به دلیل حضور بهترین های جهان در مسابقات جهانی در ابتدا كمی استرس داشتم، اما توانستم وزنه های خوبی را بزنم و در مجموع به مدال برنز برسم.
وزنه بردار بروجردی تیم ملی ادامه داد: البته در تمرینات وزنه های بهتری را زده بودم، اما آسیب دیدگی كتفم اجازه نداد عملكرد بهتری داشته باشم. وزن اصلی من 98 كیلوگرم است و باید در دسته 96 كیلوگرم وزنه می زدم و با صلاحدید سرمربی تیم ملی به این نتیجه رسیدیم كه به دلیل وزن كم كردن و به طبع آن ضعیف تر شدن بدن ممكن است فشار بیشتری به من وارد شود و به همین دلیل در دسته 102 كیلوگرم به روی تخته رفتم.
وی اظهار داشت: در حركت یك ضرب در پیكارهای جهانی، 175 كیلوگرم را زدم كه در تمرینات تا 190 كیلوگرم را نیز بالای سر برده بودم. اما در مسابقات به دلیل آسیب دیدگی جدی كتفم، نمی توانستم بیشتر به خودم فشار بیاورم و با این حال كادر فنی و سرمربی تیم ملی از عملكردم اظهار رضایت داشتند.
دارنده مدال طلای جوانان جهان در پاسخ به این سووال كه آیا در ابتدا شانس كسب مدال را برای خود متصور بود یا خیر؟ گفت: با توجه به ركوردهایی كه در تمرینات زده بودم، شانس زیادی برای كسب مدال داشتم، اما با وجود آسیب دیدگی، به همه اعلام كرده بودم كه از من انتظار مدال نداشته باشند. خدا را شكر توانستم برای كشورم مدال برنز بگیرم.
وی در خصوص برنامه آینده خود نیز گفت: فعلا قصد دارم با افزایش وزن بدنم، در دسته 102 كیلوگرم ادامه دهم و در جهانی سال 2019 نیز در همین دسته به روی تخته خواهم رفت، اما برای اینكه شانس حضور در المپیك 2020 توكیو را داشته باشم باید به وزن المپیكی 109 كیلوگرم بیایم.
بیرالوند بیان داشت: از سوی دیگر كاهش وزنم ممكن است به تشدید آسیب دیدگی كمك كند و به همین دلیل باید وزن خود را افزایش دهم و از سوی دیگر یكی از بهترین های جهان یعنی سهراب مرادی در دسته 96 كیلوگرم حضور دارد و باید شانس خود را در دسته دیگری برای حضور در المپیك امتحان كنم.
وی در خصوص سطح ركوردی دسته غیر المپیكی 102 كیلوگرم در رقابت های جهانی تركمنستان گفت: به هر حال سطح ركوردی این دسته مقداری پایین بود و ضمن آنكه مسابقات جهانی همیشه متفاوت است؛ به طوری كه «ایلین ایلیا» وزنه بردار نامدار قزاقستانی نیز وقتی دید توان رقابت را ندارد از حضور در مسابقات انصراف داد.
این وزنه بردار جوان تیم ایران در خصوص اینكه آیا شانس حضور در المپیك را دارد یا خیر، یادآور شد: برای اینكه به المپیك برسم، در ابتدا باید حریفان قدرتمند داخلی را پشت سر بگذارم، چرا كه هم اكنون وزنه برداران خوبی در كشورمان حضور دارند و از سوی دیگر با توجه به دو سهمیه ایران در المپیك، هر وزنه برداری كه پای به توكیو می گذارد، باید مدال بگیرد.
بیرالوند بیان داشت: این هفته قرار است درمان كتفم را در همدان آغاز كنم و اگر نتوانم در شهرستان نتیجه بگیرم، برای ادامه درمان به تهران خواهم آمد.
وی در پایان یكی از آرزوهای خود را دیدار با مقام معظم رهبری ذكر كرد.
رقابت های جهانی سال 2018 روزهای 9 تا 19 آبان در عشق آباد تركمنستان برگزار شد كه تیم ملی ایران با هشت وزنه بردار در این رقابت ها حضور یافت و با سه مدال طلا توسط سهراب مرادی در دسته 96 كیلوگرم، یك طلا و یك برنز توسط رضا بیرالوند در دسته 102 كیلوگرم و یك طلا، یك نقره و یك برنز نیز توسط علی هاشمی در دسته 102 كیلوگرم و 448 امتیاز بعد از چین و بلاروس در جایگاه سوم جهان قرار گرفت.
ورزشی**1067**1584** 2024