حميد فخراني روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا بدون اشاره به تعداد و درصد افزايش جمعيت پستانداران در گليل و سراني بخاطر برخي مسائل اظهار داشت: در اين سرشماري جمعيت قوچ و ميش، كل و بز، آهو، پلنگ، گرگ و گراز در نيمه دوم سال رشد چشمگيري داشته است.
وي از دلايل افزايش برخي وحوش در گليل و سراني را گشت شبانه روزي محيط بانان و وجود شرايط مساعد توپوگرافي منطقه براي زيستگاه هاي گونه هاي جانوري قوچ و ميش، كل و بز و پلنگ دانست و گفت: اين دلايل باعث شده گونه هاي جانوري براي زيست به اين سمت تمايل پيدا كنند.
فخراني افزود: با توجه به اينكه اين منطقه دهه 50 پارك ملي بوده است و به مروز تنزل پيدا كرده است انتظار مي رود با تامين نيروي محيط بان بيشتر و همكاري و همراهي مردم تنوع جانوري و همچنين شمار گونه ها افزايش يابد.
«گليل و سراني» موسوم به «كپه داغ» در شهرستان شيروان به عنوان سيزدهمين «زيست كره» كشور در 20 مردادماه امسال به تاييد نهايي رسيد و به نام جمهوري اسلامي ايران در اندونزي ثبت شد.
گليل و سراني سومين منطقه كشور است كه پس از انقلاب اسلامي به عنوان ذخيره گاه زيست كره به ثبت رسيده است.
منطقه حفاظت شده گليل و سراني با 18 هزار هكتار وسعت در شهرستان شيروان در استان خراسان شمالي و مرز بين ايران و تركمنستان قرار دارد كه داراي ذخيره گاه غني و ارزشمند گياهي و جانوري است.
گليل و سراني در 60 كيلومتري شهر شيروان قرار دارد. اين منطقه با توجه به دارا بودن ويژگيهاي خاص طبيعي از جمله جنگلهاي انبوه درختان ارس و گوناگوني بسيار بالاي پوشش گياهي و نيز زيستگاه خالص ترين «قوچ اوريال»، 27 تيرماه سال 1350 منطقه حفاظت شده اعلام شد.
7186/ 6042
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۶
بجنورد- ايرنا- رييس اداره حفاظت محيط زيست شيروان گفت: طبق سرشماري آبان ماه سال جاري، جمعيت پستانداران در مناطق حفاظت شده گليل و سراني اين شهرستان خراسان شمالي نسبت به مدت مشابه سرشماري پارسال افزايش يافته است.