به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «دونالد ترامپ» در گفت و گو با «فاكس نیوز» با ادعای اینكه واشنگتن میلیاردها دلار كمك نظامی و غیر نظامی اسلام آباد كرده است، دولت پاكستان را به حمایت از «اسامه بن لادن» (رهبر پیشین گروه القاعده ) متهم كرد.
وی گفت : با توجه به اینكه اسامه بن لادن درست در نزدیكی آكادمی ارتش (شهر ابیت آباد پاكستان) زندگی می كرد همه می دانستند كه وی در آنجا به سر می برد.
اسامه بن دلان سال 2011 میلادی در یك عملیات كماندویی نیروی دریایی ارتش آمریكا در مخفیگاهش در شهر ابیت آباد كشته شد و ارتش آمریكا جسد اسامه بن لادن را پس از هلاكت به اقیانوس انداخت.
دولت وقت پاكستان با محكوم كردن حمله نظامیان آمریكایی در عمق خاك این كشور، آن را نقض تمامیت ارضی كشورش خواند و اعلام كرد كه هیچگاه از پناهگاه اسامه بن لادن خبری نداشه است.
ترامپ در ادامه سخنانش با موضوع پاكستان افزود: ما سالانه یك میلیارد و 300 میلیون به عنوان كمك بلاعوض به پاكستان پرداخت می كردیم، در حالی كه اسامه نه تنها در پاكستان زندگی می كرد بلكه از وی حمایت نیز می شد.
رئیس جمهوری آمریكا در ادامه گفت: ما هیچ كاری از آنها (دولت و ارتش پاكستان) نخواستیم كه برای ما انجام دهند، من به این كمك ها پایان دادم زیرا كه آنها (دولت پاكستان) هیچگاه كاری برای ما انجام ندادند.
ترامپ در روز نخشت ماه ژانویه سال 2018 نیز با اعلام قطع كمك های نظامی به پاكستان گفته بود كه دولت آمریكا طی 15 سال گذشته در اقدامی احمقانه به دولت پاكستان 33 میلیارد دلار در جنگ با تروریسم كمك كرد در حالی كه آنها هیچ كاری نكردند.
شاهد خاقان عباسی نخست وزیر وقت پاكستان در واكنش به سخنان ترامپ گفته بود: كمك های آمریكا به پاكستان طی یك مكانیسم از پیش تعریف شده صورت می گرفت كه بر اساس آن آمریكا باید هزینه های جنگ با تروریسم را به دولت و ارتش پاكستان پرداخت می كرد.
ترامپ در ادامه سخنانش گفت: دولتمردان پاكستان رهبران ما را احمق فرض می كردند آنها از یك سو پول ما را می گرفتند و از سوی دیگر پناهگاه های امن در اختیار تروریست های متواری افغانستان قرار می دادند . از این به بعد دیگر این اتفاق تكرار نخواهد شد.
پیش از این وزارت خارجه آمریكا با اعلام قطع كامل كمك های این كشور به پاكستان گفته بود: این اقدام به دلیل همكاری نكردن پاكستان با ما در جنگ با تروریسم صورت گرفته است.
وزارت امور خارجه آمریكا نیز پس از آن، در بیانیه ای اعلام كرد: تا زمانی كه پاكستان اقدامی علیه طالبان و گروه حقانی در خاك خود انجام ندهد ما كمك هایمان را به پاكستان همچنان مسدود می كنیم.
دولت آمریكا با تدوین جدید راهبرد امنیت ملی این كشور سیاست اعمال فشار به اسلام آباد برای انجام اقدامات بیشتر علیه تروریسم را در دستور كار خود قرار داده است.
به ادعای دولتمردان آمریكایی گروه های تروریستی در خاك پاكستان امنیت سربازان آمریكایی و غربی را در خاك افغانستان به خطر می اندازند.
در راستای همین سیاست، «مایك پنس» معاون رئیس جمهوری آمریكا در آخرین سفرش به افغانستان ضمن هشدار به دولت و ارتش پاكستان بار دیگر از اسلام آباد خواست كه از پناه دادن به تروریست ها خودداری كند.
دولت پاكستان با انكار وجود هر نوع پناهگاه امن برای تروریست ها در خاك خود از نیروهای آمریكایی خواسته است علیه گروهك تروریستی تحریك طالبان پاكستان در خاك افغانستان اقدامات قاطع انجام دهند.
ارتش پاكستان اعلام كرده گروهك ترویستی تحریك طالبان پاكستان در مناطق مرز ی و در خاك افغانستان دارای پناهگاهای امن هستند.
این گروهك تروریستی مسئولیت صدها عملیات تروریستی در خاك پاكستان را بر عهده گرفته است.
البته «شیرین مزاری» وزیر امرو حقوق بشر پاكستان امروز دوشنبه در واكنش به ادعاهای ترامپ، گفت كه سیاست ایالات متحده با منافع استراتژیك پاكستان همخوانی ندارد و جنگ های پس از 11 سپتامبر، باعث مرگ و نابودی پاكستان شد.
«خواجه محمد آصف» وزیر پیشین امور خارجه پاكستان در دولت حزب مسلم لیگ شاخه نواز نیز با انتشار پیامی در توییتر، گفت:ما برای اقداماتی كه برای آمریكایی ها انجام دادیم، الان بهای خون آن را پس می دهیم.
آساق**6125**1663**
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۷
اسلام آباد - ایرنا - «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا بار دیگر پاكستان را به اهمال در قبال مبارزه با تروریسم متهم كرد و گفت: آنها هیچ كاری برای ما نكردند. این اتهام آمریكا در حالی است كه مقامات اسلام آباد وجود هر نوع پناهگاهی برای تروریست ها در این كشور را رد می كنند.