به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سید عباس صالحی روز دوشنبه در مراسم تكریم و معارف روسای قدیم و جدید مركز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال، این جابهجاییها را در راستای قانون مجلس و دولت در منع به كاری بازنشستگان در پستهای مدیریتی عنوان كرد و گفت: اگرچه طبق قانون مجبور هستیم این تغییر و تحولات را داشته باشیم ولی همچنان از تجربیات و مشاوره سید مرتصی موسویان رئیس سابق مركز رسانههای دیجیتال بهرهمند خواهیم شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: مركز رسانههای دیجیتال با توجه به جنبه فرابخشی خود باید با حضور هر چه گستردهتر در فضای مجازی، تكمیل و نهایی كردن در دولت الكترونیك را مهیا كند.
به گفته صالحی اگر چه پیشرفتهای خوبی در این زمینه حاصل شده و بسیاری از امور و كارها در وزارتخانه و زیرمجموعه آن به صورت الكترونیكی انجام میشود ولی باید با تقویت و ایجاد زیرساختها بسترهای لازم برای به حداقلرسانی مراجعه حضوری مراجعین را در اولویت قرار دهیم بلكه به طور كلی به مرحلهای برسیم كه به طور كلی مراجعه حضوری و فیزیكی مراجعان را به صفر برسانیم.
عضو كابینه دولت دوازدهم در ادامه هوشمندسازی سازمانی با تاكید بر همراهی و همگامی با دولت الكترونیك را از مهمترین وظایف مركز فناوری اطلاعات برشمرد و اظهار داشت: باید حذف كاغذ و مراجعات حضوری را مدنظر قرار دهیم چرا كه اینگونه موارد گاهی فسادآور هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال تاكید كرد: چشمانداز ما این است كه در كوتاهمدت این مهم اتفاق بیافتد تا دیگر اثری از كاغذ در مكاتبات و انجام كارها وجود نداشته باشد.
وی در ادامه این مراسم، ایجاد «پنجره واحد دولت الكترونیك» را به عنوان گام دوم در دولت بیان كرد و افزود: باید در محیط و فضای مجازی به گونهای بسترها و زمینه ها فراهم و ایجاد شود تا مخاطبان دریافت خدمات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بتوانند به سهولت هرچه تمام و بدون مراجعه مجدد از یك مسیر واحد هر نوع خدماتی را دریافت كنند.
صالحی اضافه كرد: این پنجره واحد ابتدا باید در تمامی مجموعه وزارتخانه خودمان ایجاد شود تا كل معاونتها، مدیریتها و دیگر مراكز و سازمانها را لینك كرده تا همه افراد بتوانند خدمات را یكجا دریافت كنند.
به گفته وی با وجود تمامی پیشرفتها و دستاوردهایی كه در زمینه رسانههای دیجیتال و فضای مجازی مركز فناوری اطلاعات كسب كرده اما با مطلوبها و سه مرحله هوشمندسازی سازمانی، ایجاد پنجره واحد در داخل سازمان و برون سازمانی فاصله داریم كه باید در دوره جدید در این زمینه تلاش شود.
عضو كابینه دولت دوازدهم، مدیریت هوشمندسازی سازمانی را از دیگر موارد پیش رو دانست و گفت: در موضوع ثبت دقیق اطلاعات، جمعآوری اطلاعات و دادهكاوی اطلاعات عقب هستیم.
به گفته صالحی نه تنها در دقت بلكه در جامعیت و استفاده دادهكاوی نیز ضعفهای قابل توجهی وجود دارد كه نیاز است نسبت به آنها توجه و اهتمام بیشتری صورت گیرد.
وی ابراز امیدواری كرد به همت همكاران مركز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال و با حضور رئیس جدید این مركز بتوانیم دست در دست با توجه به پیشران بودن وزارت ارشاد، گامی اساسی و موثر در مسیر هوشمندسازی كامل برداریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درعین حال یادآور شد: در حوزه فضای مجازی و نقش حاكمیت وزارتخانه در این فضا نیز فاصله قابل توجهی وجود دارد و آن سرعتی كه باید، اتفاق نیافتاده است از این رو، نیازمند سرعتبخشی در این حوزه نیز هستیم.
صالحی، تولید محتوا در فضای مجازی را به عنوان یك اصل مهم در وزارت ارشاد مورد تاكید قرار داد و گفت: باید تمامی معاونتها و زیرمجموعههای این وزارتخانه احساس كنند كه دریچهای برای انجام امور و كارهای آنها وجود دارد.
وی از دیپلماسی فرهنگی بینالمللی به عنوان دیگر اصل مهم یاد كرد و اظهار داشت: امروز فضای مجازی، جهان را به هم نزدیكتر كرده و مرزهای كلاسیك را به هم ریخته است لذا باید این وزارتخانه به عنوان یكی از متولیان اصلی فرهنگ و هنر كشور، فضای مجازی بستر استقرار این مهم را فراهم كند.
صالحی با اشاره به اهمیت اقتصاد فرهنگ و هنر در فضای مجازی، افزود: امروز اقتصاد فرهنگ و هنر در فضای مجازی معنای واقعی خودش را پیدا كرده است، هر چند اقتصاد دیجیتال در دیگر حوزهها توسعه پیدا كرده لذا ما نیز باید با خلاقیت و فكرهای نو باعث توسعه و ارتقای این حوزه شویم تا بتوانیم بسترهای توسعه كسب و كارهای دیجیتال را نیز فراهم آوریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی توجه و اهتمام به سواد رسانهای و فرهنگی و استفاده از فضای مجازی را امری مهم ارزیابی كرد و گفت: باید در عمل بتوانیم سلامت بهداشتی و درمانی را با ارتقای سواد رسانهای و مجازی فراهم كرده و توامان داشته باشیم.
صالحی خطاب به مدیریت جدید مركز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال و معاونان و مدیران این مركز گفت: شما به عنوان مركزی فرابخشی باید ضمن تقویت ارتباطات داخلی و بیرونی بتوانید به تعاملات و ارتباطات سازنده حداكثری فكر كرده و با ایدهپردازی و خلاقیت راههای توسعه و حضور هر چه بیشتر در فضای مجازی و دولت الكترونیك را مهیا كنید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با قدردانی از تلاشها، خدمات و دستاوردهای سید مرتضی موسویان ریاست سابق مركز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال، انرژی بالا، داشتن تخصص، تعصب در كارها و داشتن تجربه را از ویژگیهای برجسته وی عنوان كرد.
صالحی از محمدرضا بهمنی ریاست جدید این مركز نیز به عنوان فردی متخصص، تعاملگرا و تلاشگر یاد كرد و گفت: امیدواریم با حضور وی در این مركز شاهد رشد و شكوفایی در زمینه حضور هر چه بیشتر در فضای مجازی و حوزه رسانههای دیجیتال باشیم.
در ادامه رئیس سابق مركز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال نیز با تشریح و اعلام برنامه و دستاوردهای بدست آمده در این مركز طی چند سال گذشته و دوره مسئولیت وی و همچنین اشاره به اینكه اتفاقاتی كه در طول چهارساله مدیریتش رخ داد بسیار ارزشمند بود،گفت: این مركز سه بال اصلی دارد كه امروز به بلوغ نسبی رسیده است، ما نیز سعی كردیم اركان مركز را از میان افرادی انتخاب كنیم كه برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باقی بمانند.
سید مرتضی موسویان ادامه داد: در مركز رسانههای دیجیتال سعی كردیم پنجره واحد را عملیاتی كنیم و این كار بسیار دشواری بود، بسیاری از شركتها به دنبال عقد قرارداد با ما بود اما به دنبال تئوریهای اولیه از شركتهای مختلف بودیم تا در هزینهها صرفهجویی شود، با این وجود ما با اتكا به نیروهای داخلی خود توانستیم به سمت شكلگیری پنجره واحد برویم كه امری بینظیر بود.
رئیس سابق مركز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاكید كرد: در بخش IT باتوجه به حمایت وزیر محترم در استانها توانستیم یك جهش بزرگ را داشته باشیم، امسال هم ایشان قول دادند در بخش تخصیص بودجه نگاه ویژهای را به آی تی داشته باشند.
موسویان خاطرنشان كرد: تقریبا همه امور در حال تغییر و بحث انقلاب صنعتی چهارم در دنیا مطرح است، پس بدون نادیده گرفتن بخش رسانههای دیجیتال نمیتوانیم به كار خود ادامه دهیم، در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز همیشه بحث محتوا مطرح است و نمیتوان آمیختگی آن با فضای دیجیتال را كنار گذاشت.
همچنین رئیس جدید مركز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال در ادامه این مراسم با اشاره به اهداف خود در این مركز، گفت: به دنبال تحول در مركز هستم زیرا مركزی كه در كانون تحولات است باید در فضاهای مختلف خود را بازسازی كند، فضای مجازی مقیاسها را در حركتهای تمدنی تغییر داده است و این نگاه به فضای مجازی میتواند برنامه تحول مركز باشد.
محمد رضا بهمنی اظهار داشت: اگر از این دریچه نگاه كنیم كه فضای مجازی اتفاقات جهانی را تغییر داده است ماهم باید به سمت تحول برویم بدون پیشینهای كه این مركز طی كرده نمیتوانیم مرحله تحول را پیدا كنیم، این مركز بازیگر مهم در فضای مجازی و عنصر كلیدی در تحولات درونی وزارتحانه است.
رئیس جدید مركز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال یادآور شد: این مركز برخوردار از شبكههای فراگیر در فعالان فضای مجازی است، این سرمایه خوبی است كه میتوان از آن برای تحول استفاده كرد. امروز ضرورت اصلاح تصویر جمهوری اسلامی ایران در دنیا یك وظیفه است كه باید از این فضا كه سرعت آن بیش از همه فضاها است استفاده كنیم.
وی در پایان گفت: ظرفیتها و ویژگیهای فضای مجازی، نقش آفرینی حاكمیتی در امر فرهنگ و در فضای مجازی سه ضلع مثلث در مركز رسانههای دیجیتال است، در این فضا اقتصاد فرهنگ با موضوع كالاهای فرهنگی نیز مطرح میباشد، همچنین تغییر اساسی در فضای ارتباطی كه فضای مجازی ایجاد كرده و پیوست فرهنگی فضای مجازی نیز در اولویت است و باید مولفههای فرهنگ را در این بخش نشان دهیم.
در پایان این مراسم سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهدای لوح تقدیر از خدمات سید مرتضی موسویان رئیس سابق مركز قدردانی و حكم محمد رضا بهمنی رئیس جدید مركز را به وی ابلاغ كرد.
در این مراسم جمعی از معاونین و مدیران این مركز از جمله محمد صادق افراسیابی معاون فرهنگ سازی و كسب و كارهای دیجیتال این مركز، شیركوند و... نیز حضور داشتند.
فراهنگ**1355** 1055
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۴
تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مركز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال را پیشران و مركزی فرابخشی دانست كه باید زمینه ارتقای هوشمندسازی مجموعه وزارتخانه در فضای مجازی برای رسیدن به مطلوبهای دولت الكترونیك را فراهم كند.