تبريز - ايرنا - سرپرست استانداري آذربايجان شرقي گفت: ميزان مراجعه مردم به كتابخانه ها و تعداد امانت كتاب ها به عنوان نماد توسعه يافتگي است.

به گزارش ايرنا، جواد رحمتي روز دوشنبه در آيين بزرگداشت روز كتاب، كتابخواني و كتابدار در كتابخانه مركزي تبريز ادامه داد: هر چقدر از كتاب دوري كنيم سرعت توسعه و رشد كاهش مي يابد و بر ميزان عقب ماندگي اضافه مي شود.
وي خاطرنشان كرد: با وجود تغييرات در شكل و ماهيت كتاب، اين محصول فرهنگي همچنان تقدس و جايگاه خود را در بين اهل علم حفظ كرده است.
وي با بيان اينكه هيچ چيز مانند ورق زدن كتاب لذت مطالعه به انسان نمي دهد، اظهار داشت: با خواندن كتاب از افكار ديگر جوامع و نوآوري هاي جديد علوم مختلف آشنا مي شويم.
رحمتي گفت: كتاب وسيله اي براي تعامل بين جوامع، انسان ها و فرهنگ هاي مختلف است.
سرپرست استانداري آذربايجان شرقي با بيان اينكه كتاب ها در ايران با شمارگان خيلي پاييني منتشر مي شود، يادآوري كرد: بايد دست اندركاران و اهالي فن براي افزايش تيراژ ( شمارگان) كتاب ها راهكار ارايه دهند.
وي با تاكيد بر ترويج فرهنگ كتاب خواني در جامعه، گفت: خيران كتابخانه ساز كار ارزشمندي در اين راستا انجام مي دهند و بايد زمينه هاي لازم براي بهبود وضعيت فعلي كتابخواني در جامعه را فراهم كرد.
مديركل روابط عمومي و امور بين الملل نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور نيز در اين آيين گفت: سال گذشته بيش از 77 هزار برنامه فرهنگي در كتابخانه هاي عمومي كشور اجرا شده است.
هادي ناصري طاهري افزود: اجراي اين برنامه ها كاركرد كتابخانه ها را از صرف محل امانت دادن و امانت گرفتن خارج ساخته و آن ها را به پايگاه هاي فرهنگي اجتماعي مردم تبديل كرده است.
وي با تاكيد بر تداوم فعاليت ها براي رسيدن به وضعيت ايده آل اظهار داشت: براي تقويت كاركرد اطلاع رساني در جامعه، كتابداران نقش مهمي دارند و با معرفي منابع و موضوعات دقيق مورد نياز كاربر، آن ها را در دستيابي به اطلاعات مورد نيازشان كمك كنند.
مديركل كتابخانه هاي عمومي آذربايجان شرقي نيز در اين آيين با بيان اينكه امسال يك صد و چهاردهمين كتابخانه نهادي در اين استان به بهره برداري رسيد، گفت: در سال 1357 تعداد كتابخانه هاي استان آذربايجان شرقي زماني كه استان اردبيل نيز از آن جدا نشده بود، 27 باب بود.
شهرام خدايي افزود: با وجود رشد و توسعه تعداد كتابخانه هاي عمومي استان هنوز به وضعيت ايده آلي در حوزه كتابداري و كتابخانه ها نرسيده ايم و براي تحقق سياست هاي نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور بايد همه تلاش كنيم.
وي گفت: بايد كتاب خواني را از خود و خانواده شروع كنيم و آن را به جامعه بسط و گسترش دهيم تا در سال 1404 به تعداد كتاب خوان ها، منابع و كتاب و آمار امانت ايده آل در حوزه كتاب برسيم.
در اين آئين استاد علم ارتباطات و دانش شناسي و عضو هيات علمي دانشگاه فردوسي مشهد به 5 ويژگي و مهارت هاي اطلاعاتي كتابداران اشاره كرد و گفت: اين ويژگي ها شامل دانستن نياز يا خواسته، شناخت منابع، تمايض گذاري، نظم دادن و استفاده خردمندانه از اطلاعات است.
مهري پريرخ افزود: كتابداران بايد در كنار داشتن اين ويژگي ها همواره اصول اخلاقي را نيز در نظر گرفته و مراجعه كنندگان را راهنمايي كنند.
در اين آئين از جمعي از كتابداران، فعالان حوزه كتاب و كتابخواني و رسانه هاي فعال در اين حوزه تجليل شد.
8023/3071