تهران- ایرنا- رئیس اسبق فدراسیون فوتبال ایران گفت: مسئولان فدراسیون فوتبال می توانند به صورت قانونی به كار خود ادامه دهند و نیازی به دور زدن قانون نیست.

امیر عابدینی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اینكه باشگاه پرسپولیس یك ارگان كاملا دولتی است، گفت: سال 1380 باشگاه پرسپولیس از بخش خصوصی گرفته و به دولت منتقل شد و امتیاز آن به سازمان تربیت بدنی وقت واگذار شد. سه سال پیش هم دولت قصد داشت 100 درصد سهام پرسپولیس را به بخش خصوصی واگذار كند كه این اتفاق رخ نداد.
مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس اظهار داشت: از طرفی پول باشگاه مستقیما به حساب آنها نمی‌آید و ابتدا به حساب خزانه دولت می رود و سپس به حساب آنها واریز می‌شود. همه این مسائل به صورت شفاف نشان می‌دهد كه باشگاه پرسپولیس یك باشگاه كاملا دولتی است.
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا حمیدرضا گرشاسبی مدیرعامل باشگاه پرسپولیس با توجه به این موضوع باید باشگاه پرسپولیس را ترك كند یا خیر، تصریح كرد: به صورت كاملا قانونی می‌شود این مشكل را حل كرد. ورزش در قانون زیر مجموعه فرهنگ است و می‌توان یك مصوبه از سوی دولت تصویب و ورزش را از این قانون مستثنی بداند.
رئیس اسبق فدراسیون فوتبال در مورد اینكه آیا این قانون شامل حال فدراسیون فوتبال هم می‌شود یا خیر، خاطر نشان كرد: فیفا، كنفدراسیون فوتبال آسیا و فدراسیون فوتبال ما دولتی نیستند اما مدیران فدراسیون ما دولتی هستند.
وی ادامه داد: این به آن معنا است كه مدیران فوتبال ما از قوانین دولتی در زمانی كه منفعت داشته باشد اطاعت و به طور مثال طبق آن بودجه خود را تامین می كنند.
عابدینی گفت: نكته جالب این است كه اساسنامه فدراسیون به صورت مشترك باید در هیات دولت مصوب و سپس برای تایید نهایی به فیفا ارسال شود. با توجه به این موضوع می توان فدراسیون فوتبال را یك ارگان دولتی در نظر گرفت.
وی اضافه كرد: مدیران به جای دور زدن قانون بروند راه حل های آن را برای برطرف كردن مشكلات پیدا كنند. قانون اساسی به روشنی اعلام می كند ورزش زیر مجموعه فرهنگ است و آنها می توانند با استناد این مساله سر كار های خود بمانند.
عابدینی در مورد اینكه اگر قانون بازنشستگی شامل حال فدراسیون فوتبال شود آیا فیفا آن را دخالت دولت در این رشته خواهد دانست؟ گفت: خیلی از قوانین برای عامه مردم اجرا می شود و فدراسیون فوتبال نمی‌تواند بگوید كه قوانین عام را اجرایی نمی‌كند.
وی اضافه كرد: دوستان مدعی ورود فیفا به موضوع كنار گذاشتن مدیران بازنشسته هستند و آن را بزرگ جلوه می دهند اما چرا مسئولان فدراسیون جهانی فوتبال یكبار به موضوع دولتی بودن باشگاه های ما كه از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است ورود نكردند.
عابدینی اضافه كرد: طبق قوانین بین المللی دولت حق نظارت و تحقیق در ورزش را دارد. چرا زمانی كه ماجرای كمیسیون اصل 90 مجلس به ورزش ورود و تمام ورزش ما را زیر رو كرد، آقایان نگفتند كه این دخالت است؟
وی افزود: اگر ورود مجلس در ماجرای كمیسیون اصل 90 دخالت به حساب نمی آید پس نمی توان ورود نمایندگان به مساله بازنشستگی مسئولان فدراسیون فوتبال را هم دخالت دانست.
رئیس پیشین كمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال در مورد بازی‌های دوستانه تیم ملی و هزینه بالای برگزاری آن گفت: در مورد انتخاب حریفان تداركاتی باید این اختیار را به سرمربی تیم ملی داد و احتمالا گروهی هم پشت این موضع هستند كه همه جوانب را بررسی می‌كنند.
وی افزود: سوال اصلی كه باعث برخی انتقادات می شود این است كه آیا باشگاه های ما از حریفانی كه مقابل تیم ملی بازی كردند مانند ترینیداد و توباگو ضعیف تر هستند؟
عابدینی اضافه كرد: نكته بسیار مهم در خصوص تیم ملی، كاهش اقبال عمومی نسبت به آن است. مدیران بروند و بررسی كنند تا متوجه ناراحتی مردم از تیم ملی شوند. تیم ملی را همه ایرانی ها دوست دارند اما وقتی این تیم متعلق به یك فرد می‌شود، مردم با آن بیگانه خواهند شد.
رییس اسبق فدراسیون فوتبال گفت: مگر می‌شود تمام كارشناسان و نخبگان فوتبال به خاطر رفتارهای سرمربی گله مند باشند؟
وی در خصوص عدم نظارت در تصمیمات فدراسیون فوتبال گفت: تنها جایی كه می‌تواند به این موضوع رسیدگی كند مجمع فدراسیون است اما برنامه را به نحوی تدوین می كنند كه فرصت اعتراض به مجمع داده نمی‌شود.
ورزشی**ع.ك**9118**