تهران - ایرنا - معاون امنیتی و انتظامی وزارت كشور بر همكاری اطلاعاتی ایران و تركیه تاكید كرد و گفت: باید اقدامات عملی را در زمینه مبارزه با قاچاق و تروریسم افزایش دهیم تا شبكه های قاچاق را نابود كنیم.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت كشور، حسین ذوالفقاری روز دوشنبه با «محترم اینچه» قائم مقام وزارت كشور تركیه كه به تهران سفر كرده است، دیدار و گفت‌وگو كرد.
ذوالفقاری در این دیدار گفت: ایران و تركیه در زمینه مبارزه با تروریسم توفیق های خوبی داشتند. دو كشور به خوبی مقابل تهدیدات امنیتی عمل كرده اند و پیشرفت های منطقه ای خوبی حاصل شده است كه اگر این روند ادامه یابد، ثبات و آرامش بیشتری در منطقه ایجاد خواهد شد.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت كشور ضمن تاكید بر افزایش هماهنگی ها و همكاری های مرزی دو كشور افزود: علت اصلی موفقیت های ایران و تركیه در مناطق مرزی، اداره درونی و خواست قطعی دو كشور در این زمینه است.
ذوالفقاری تاكید كرد: ما به دنبال این هستیم كه امنیت و آسایش برای دو كشور و ثبات در منطقه ایجاد شود و این خواست مقام های دو كشور است.
وی ضمن قدردانی از موضع گیری دولت تركیه در مواجهه با اقدامات یكجانبه علیه ایران گفت: به گفته خود آمریكایی ها، جرم ایران این است كه به حرف آمریكا گوش نداده است. آمریكا علیه كشورهای منطقه در تلاش است و در هر دوره ای كشوری را علیه كشور دیگری می شوراند و حتی به متحدان خود هم رحم نمی كند و پس از دریافت های سرویس های لازم آنها را نیز نابود می كند.
ذوالفقاری تصریح كرد: كشورهای دنیا كنار هم و متحد نیستند به همین دلیل آمریكا در جهان یكه تازی می كند. ایجاد اختلاف، تحریم و فشار اقتصادی، درگیری و جنگ میان كشورها نیز برای حفظ منافع آمریكا است.
وی با بیان اینكه دولت آمریكا این بار آشكارا از نیات و اهداف خود می گوید، اظهار كرد: از این رو همكاری های دو كشور ایران و تركیه بسیار مهم است.
ذوالفقاری تاكید كرد: نیاز به مكانیزم جدی برای كنترل مرزها داریم كه این موضوع می تواند در كارگروه مشترك دو كشور حل و فصل شود.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت كشور با اشاره به هزینه های سنگین مبارزه با قاچاق مواد مخدر تاكید كرد: در شرق كشور با انواع گروه های تروریستی، مهاجرت گسترده غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر مواجه هستیم با این حال تمام تلاش خود برای مقابله با این مسائل داریم اما اروپا در این زمینه هیچ كمكی به ما نكرده است.
وی ادامه داد: باید همكاری های اطلاعاتی بیشتری داشته باشیم و اقدامات عملی را در زمینه مبارزه با قاچاق و تروریسم افزایش دهیم تا شبكه های قاچاق را نابود كنیم و برای مقابله با اقدامات تروریستی نیازمند ساز و كار عملی هستیم.
محترم اینچه قائم مقام وزیر كشور تركیه نیز با اشاره به این كه روابط دوستانه دو كشور در مسیر مطلوبی حركت می كند، گفت: شاهد تحولات مثبت هستیم كه به نفع دو كشور خواهد بود.
وی ضمن مثبت ارزیابی كردن سفر وزیر كشور ایران و فرمانده نیروهای مرزبانی به تركیه گفت: دوستان دو كشور در منطقه از این سطح روابط ایران و تركیه استقبال می كنند اما دشمنان دو كشور از این سطح روابط ناراحت هستند.
وی با تاكید بر این كه روابط دو كشور خصوصا در مباحث امنیتی پیشرفت خوبی داشته است، افزود: در حوزه اقتصادی و تجاری كارهای زیادی می توان انجام داد اما امنیت مساله مهمی است كه اگر نباشد تجارت و اقتصاد هم دچار مشكل می شود.
اینچه خاطرنشان كرد: در برخی از حوزه ها خصوصا مبارزه با مواد مخدر و همكاری های نیروهای انتظامی دو كشور نیاز به روابط نزدیك تر دارند. البته همكاری ها در این زمینه ها خوب است اما باید بیشتر شود.
وی با اشاره به حضور تروریست ها در منطقه گفت: دو كشور نیاز به همكاری و عملیات مشترك در این حوزه دارند.
اینچه تاكید كرد: پس از ورود نیروهای آمریكایی به افغانستان فعالیت تروریست ها، قاچاق مواد مخدر و مهاجرت غیرقانونی افزایش چشم گیری داشته است.
وی با اشاره به هدف گیری ایران و تركیه از سوی برخی طرف های فرامنطقه ای افزود: اگر تدابیر جدی اتخاذ نكنیم با مشكلات زیادی روبه رو خواهیم شد.
قائم مقام وزیر كشور تركیه درباره تداوم همكاری های دو جانبه برای كنترل مرزهای مشترك، گشت زنی همزمان، اقدامات موثر درباره مبارزه با قاچاق، عملیات مشترك علیه پایگاه های تروریستی و ایجاد كانال های ارتباطی میان نیروهای مرزی اعلام آمادگی كرد.
سیام**1751**1535