اراك - ایرنا - رئیس اداره مرتع اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مركزی گفت: كشت نهال آگروپایرون النگاتوم (علف گندمی بلند) برای نخستین بار در مراتع این استان آغاز شد.

«قربانعلی فتحی» روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اولین بار است كه كشت 300 هزار نهال گیاه آگروپایرون النگاتوم (علف گندمی بلند) در كشور و استان مركزی به صورت نهال برای این اداره كل تعهد شده و تا كنون سه هزار نهال این گیاه در پارك آبخیز گردو كشت شده است.
وی ادامه داد: بر اساس پیش بینی های انجام شده 50 هزار نهال گیاه آگروپایرون النگاتوم (علف گندمی بلند) در پارك آبخیز دره گردو، 100 هزار نهال با مشاركت مجریان طرح های مرتعداری در منطقه هفتاد قله اراك و بقیه در مراتع فقیر و ضعیف شهرستان های ساوه و زرندیه كشت می شود.
رئیس اداره مرتع اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مركزی خاطر نشان كرد: كشت گیاه آگروپایرون النگاتوم در مراتع استان و كشور تاكنون به صورت بذر انجام می شد كه برای افزایش ضریب موفقیت در استقرار این گیاه در مراتع كشت آن به صورت نهال برای نخستین بار در كشور و استان انجام می شود.
فتحی گفت: گیاه آگروپایرون النگاتوم به دلیل برخورداری از تاج پوششی و ریشه عمیق نقش مهمی در حفاظت از آب و خاك، كاهش فرسایش مراتع به همراه دارد.
وی یادآور شد: 587 میلیارد ریال اعتبار امسال برای اصلاح و احیای مراتع كشور اختصاص یافته كه 50 میلیارد ریال این اعتبارات به استان مركزی اختصاص یافته است.
رئیس اداره مرتع اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مركزی گفت: 2 میلیارد و 800 میلیون ریال از اعتبارات اصلاح و احیای مراتع استان با هدف افزایش پوشش گیاهی و تولید علوفه در این مناطق به كشت گیاه آگروپایرون النگاتوم (علف گندمی بلند) در استان اختصاص یافته است.
فتحی گفت: عملیات كپه كاری و مدیریت روان آب ها در 2 هزار و 797 هكتار از اراضی مرتعی استان مركزی در سال جاری برای این اداره كل تعهد شده كه تاكنون این طرح در یكهزار و 700 هكتار اجرایی شده است.
وی افزود: 20 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات اصلاح و احیای مراتع استان مركزی با هدف بهبود پوشش گیاهی، افزایش تولید علوفه، ظرفیت دام، كنترل روان آب، كاهش فرسایش، رسوب خاك و تقویت آب های زیر زمینی به اجرای طرح های كپه كاری و مدیریت روان آب ها در مراتع استان اختصاص یافته است.
رئیس اداره مرتع اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مركزی اجرای عملیات بیومكانیكی را از دیگر برنامه های منابع طبیعی استان در سال جاری عنوان كرد و گفت: اجرای 150 هكتار بانكت بندی در سال جاری در اراضی مرتعی این استان تعهد شده كه تا كنون 110 هكتار معادل 74 درصد آن محقق شده است.
فتحی، علوفه كاری در 500 هكتار از اراضی دیم زارها كم بازده را از دیگر برنامه های اداره كل منابع طبیعی استان مركزی در راستای كاهش فرسایش خاك، كنترل سیلاب و افزایش تولید علوفه عنوان كرد و گفت: با اجرای این طرح از هر هكتار از دیمزارهای تحت پوشش این طرح در استان 700 كیلوگرم علوفه برداشت شود.
استان مركزی با 29 هزار و 530 كیلومتر مربع وسعت، حدود یك و 82 صدم درصد از مساحت كشور را به خود اختصاص داده كه 70 درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشكیل می دهد.
1955/6013/