مشهد- ایرنا- نایب رئیس كمیته بین ‌المللی صلیب سرخ گفت: آموزش پیشگیری از خطرات مین برای اتباع افغانستان در ایران تاكنون با موفقیت اجرا شده است.

گیلس كاربونیئر روز سه شنبه در دیدار با مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی در مشهد افزود: با توجه به سابقه جنگ در افغانستان و وجود خطرات مین، این آموزشها در ایران به اتباع آن كشور افغان موجب می شود تا بتوانند در بازگشت به كشورشان از آسیب در این زمینه محافظت شوند.
وی ادامه داد: بهره ‌گیری دو هزار و 400 نفر اتباع افغانستان از آموزشهای مقابله با خطرات مین در مركز دوغارون هلال احمر واقع در مرز شرقی خراسان رضوی قابل توجه است.
نایب رئیس كمیته بین ‌المللی صلیب سرخ عملكرد جمعیت هلال احمر خراسان رضوی را خوب و موثر توصیف و بیان كرد: اعتبار كلانشهر مشهد ویژه و بین ‌المللی محسوب می شود و می توان این شهر را واجد ظرفیتهای بشردوستانه دانست.
وی گفت: در كنار پروژه آموزشهای آگاهی از خطرات مین به اتباع افغانستان، ارائه خدمات بهداشت اولیه و آموزشهای لازم برای اتباع آن كشور ساكن در منطقه گلشهر مشهد نیز شایسته قدردانی است. موضوع توانبخشی فیزیكی قربانیان مین و معلولان ناشی از انفجارهای جنگی نیز بسیار مهم است.
او از همكاری موثر ایران در حمایت از اتباع مهاجر افغانستان قدردانی و بیان كرد: فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی خوبی در افغانستان در حال انجام است و پروژه‌های كوچك فراوانی در آن كشور برای كمك به معلولان‌ داریم تا بتوانند روی پای خود بایستند كه همراهی ایران در این زمینه سازنده و موثر است.
كاربونیئر همچنین به دیدارش با دبیركل جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران اشاره و بیان كرد: بسیار تحت تاثیر فعالیتهای هلال احمر ایران قرار گرفته ام.
رئیس نمایندگی كمیته بین ‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر در ایران نیز در این دیدار گفت: سعی بر این است كه با حضور كارشناسان كشورهای مختلف آموخته ‌های خود را در زمینه اقدامات بشردوستانه در مناطق نیازمند به اشتراك بگذاریم.
مارك آخرمن افزود: جمعیت هلال احمر در هر كشوری نخستین همكار ما محسوب می شود. هرچند كه لازم است با برخی مراجع دیگر كشورها مانند وزارت امور خارجه نیز در تعامل باشیم.
وی به دیدار با دبیركل جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران اشاره و بیان كرد: با وجود محدودیتهایی كه وجود دارد سعی می‌ كنیم هر كجا نیاز به خدمات بشردوستانه و كمك به مردم باشد از ظرفیتهای كشورهای توانمندی مانند ایران بهره جوییم.
رئیس نمایندگی كمیته بین ‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر در ایران با ابراز رضایت از همكاری با هلال احمر خراسان رضوی، این استان و به خصوص مشهد را داری ظرفیتی فراملی و جهانی دانست.
مدیرعامل هلال احمر خراسان رضوی هم در دیدار با نایب رئیس كمیته بین‌المللی صلیب سرخ به حضور 31 میلیون زائر سالانه در مشهد و ازدحام زائران رضوی در ایام نوروز و تابستان و دهه آخر صفر اشاره و بیان كرد: نگران تعداد زیاد زائران نیستیم بلكه به آن افتخار می ‌كنیم.
دكتر سیدمجتبی احمدی افزود: در دهه آخر صفر امسال افزون بر سه میلیون زائر به مشهد ‌آمدند كه از این تعداد حدود 400 هزار زائر پیاده به این شهر مشرف شدند.
وی گنجایش زایرپذیری در مكه، منا و عرفات را در ایام حج تمتع حدود سه میلیون نفر اعلام و بیان كرد: در مدت 15 روز نوروز نیز گاهی تا حدود شش میلیون زائر به مشهد می ‌آیند و هیچ مشكل و نقصانی نیست زیرا خدمت به زائران و مجاوران حضرت رضا(ع) باعث افتخار همگان است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی نیز در ادامه همچنین گفت: تاب‌آوری عمومی مردم در افغانستان با توجه به فقدان ثبات لازم در حاكمیت آن كشور همچنان پایین به نظر می‌رسد بنابراین خواستار تداوم حمایتها از مردم آسیب‌ دیده و رنجور افغانستان هستیم.
وی به سفر اخیر رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به افغانستان و برخی توافقات اشاره و بیان كرد: اجرای پروژه آگاهی از خطرات مین در تایباد و مرز دوغارون برای اتباع افغانستان زمینه تعامل و همكاری خوبی را با آن كشور فراهم آورده و تاكنون ثمرات بسیاری داشته است.
احمدی همچنین به مشاركت جمعیت هلال احمر 16 استان ایران در 'طرح همسفران خورشید' برای خدمت به زائران پیاده در سال جاری اشاره و بیان كرد: در این چارچوب هزار و 200 نفر از داوطلبان، امدادگران و جوانان هلال احمر در ایام سالگرد شهادت امام رضا(ع) در جاده های منتهی به مشهد در خدمت زائران بودند.
وی در ادامه همچنین گفت: حضور فعال كمیته بین ‌المللی صلیب سرخ در كشورهای مختلف دنیا و در صحنه های مخاصمات، امیدبخش مردم است و در این منطقه و با توجه به شرایط می‌ بایست تقویت شود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی به تشكیل مدیریت بحران در اماكن متبركه آستان قدس رضوی نیز اشاره و ظرفیت امدادرسانی در حوادث احتمالی در حرم رضوی را ارزشمند توصیف كرد.
خراسان رضوی تنها استان در كشور است كه آموزشها پیشگیری از خطرات مین را به اتباع خارجی ارائه می دهد. این آموزشها در گذرگاه مرزی دوغارون شهرستان تایباد به افرادی كه قصد خروج از ایران به افغانستان را دارند داده می شود. ارائه این آموزشها از سال 1382 آغاز شده است.
7496/1858