مشهد- ايرنا- فرماندار شهرستان تربت حيدريه گفت: عرضه زعفران در بورس كالا و خريد توافقي آن دست واسطه ها را كوتاه كرد و به سود كشاورزان انجاميد.

علي رستمي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: با توجه به اينكه كشاورزان مي توانند زعفران خود را به كمك قراردادهاي آتي بورس كالا، قبل از برداشت، پيش فروش كنند ديگر نيازي نيست محصول خود را در قبال چك يا دريافت سفته به قيمت ارزان به واسطه ها بفروشند.
وي اظهار داشت: با اجراي طرح خريد توافقي زعفران به كمك بورس كالاي ايران طي سال گذشته تجربه خوبي به دست آمد و با حمايتي كه صورت گرفت، در مسير واقعي شدن قيمت زعفران قدم برداشته شد.
وي گفت: اين تجربه باعث شد صادركنندگان و توليدكنندگان وارد بورس شده و حتي براي فروش محصول خود قبل از زمان برداشت، در معاملات زعفران در بورس نيز فعال شوند.
فرماندار تربت حيدريه افزود: شفافيت معاملات، استاندارد و كيفيت مطلوب محصول، قيمت واقعي و بستر امن براي مبادله از جمله مزاياي بورس كالا است كه اين موارد از خواسته هاي قديمي فعالان بازار زعفران به شمار مي رود.
وي اظهار داشت: در اولين سال تجربه عرضه زعفران در بورس كالا، اين بازار به شفافيت در عملكرد مورد انتظار خريداران و كيفيت محصول بسيار كمك كرد.
وي گفت: ورود زعفران به بورس موجب شد امسال زعفران با قيمت بيشتري نسبت به سال گذشته فروخته شود.
رستمي افزود: اميدواريم با فرهنگ سازي و آموزش مكانيسم هاي معاملاتي بورس و برگزاري همايش هاي حوزه زعفران براي كشاورزان، بهره برداران و عمده مالكان حوزه زعفران، به تدريج فعالان بازار زعفران براي خريد و فروش وارد بورس شده و به صورت مستقيم به معامله در اين بازار شفاف بپردازند.
وي با بيان اينكه به كمك بورس شرايط بازار و قيمت ها به ثبات لازم رسيده و معاملات گواهي سپرده كالايي و قراردادهاي آتي در بورس در جريان است، اظهار داشت: خريد توافقي دولت و نهادهاي وابسته متناسب با شرايط بازار و به كمك بورس قابل اجراست.
سطح زير كشت زعفران در خراسان رضوي 86 هزار هكتار است كه پيش بيني مي شود امسال حدود 300 تن محصول از اين سطح برداشت شود.
فعاليت در حوزه توليد زعفران براي 131 هزار نفر در خراسان رضوي به صورت مستقيم اشتغال ايجاد كرده است.
بيش از 90 درصد زعفران توليدي ايران محصول مزارع استانهاي خراسان رضوي و خراسان جنوبي است.
7496 / 6053