احمد فربد روز سه شنبه در حاشيه برگزاري كارگاه آموزشي تكنيك هاي استحصال زهر زنبور عسل در شيروان به خبرنگار ايرنا اظهار داشت: هر چند برخي روستائيان با خواص زهر زنبور عسل آشنا هستند اما بايد با شيوه هاي علمي و تجاري سازي از فراورده هاي آن استفاده كرد.
وي گفت: خشكسالي هاي متوالي موجب كاهش توليد عسل در اين شهرستان شده است و به همين علت كارگاه آموزشي با حضور اساتيد رشته پرورش زنبور عسل در اين شهرستان تشكيل شد.
وي گفت: شهرستان شيروان داراي 12 هزار و 400 كلني زنبور عسل است كه به طور ميانگين در هر كندو 7 كيلو گرم عسل توليد مي شود و اين ميزان توليد در چند ساله اخير كاهش داشته است.
فربد از مهم ترين فوايد پرورش زنبور عسل را گرده افشاني در مراتع، باغ ها و گياهان زراعي عنوان كرد و افزود: كمك به افزايش كمي و كيفي محصولات كشاورزي و حفظ محيط زيست در اين اقدام مدنظر است.
مسئول تعاوني زنبورداران شيروان گفت: علاوه بر عسل محصولاتي نظير موم، بره موم، گرده گل، ژل رويال و زهر زنبور عسل از فراوردههاي زنبور عسل با ارزش افزوده بالا است كه در صنايع دارويي، بهداشتي و غذايي كاربرد زيادي دارند.
فربد افزود: مي توان با ترويج مصرف، جمع آوري و مصرف توليدات زنبور عسل در سطح جامعه كمك زيادي به سلامت جامعه، افزايش توليد محصولات كشاورزي و افزايش درآمد زنبورداران و اشتغالزايي داشت.
در اين كارگاه آموزشي يك روزه 230 نفر پرورش دهندگان زنبورعسل و كارشناسان اين رشته از سراسر كشور شركت كرده بودند.
استان خراسان شمالي به لحاظ شرايط مناسب آب و هوايي و وجود مراتع غني پوشيده از گياهان دارويي در سال 94 از نظر ميزان توليد عسل رتبه سيزدهم و از نظر ميانگين توليد به ازاي هر كلني (بهره وري) رتبه پنجم كشوري را كسب كرد.
وجود اقليم متفاوت در گستره 2 ميليون هكتاري خراسان شمالي شرايط را براي پرورش زنبور عسل فراهم كرده است به طوري كه رشته هاي كوه هاي آلاداغ، سالوك و شاه جهان از بهترين مناطق براي توليد عسل در استان محسوب مي شوند.
7186/ 6042
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۴
بجنورد- ايرنا- مسئول تعاوني زنبورداران شيروان گفت: توليد صرف عسل براي زنبورداران مقرون به صرفه نيست و به همين علت بايد اين قشر از جامعه، تجاري سازي زهر زنبور عسل را در اولويت كاري خود قرار دهند.