كاشان - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اصفهان گفت: حضور گردشگران در آران و بيدگل به ويژه كوير مرنجاب، فرصتي است كه در صورت مديريت درست، مي تواند به اشتغال جوانان و پيشرفت اين شهرستان كويري منجر شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا، فريدون اللهياري شامگاه سه شنبه در جلسه كارگروه توسعه مرنجاب در فرمانداري آران و بيدگل بيان كرد: عزم جدي بين مديران و مردم اين شهرستان براي رونق گردشگري وجود دارد كه مي تواند در توسعه همه جانبه اين شهرستان موثر باشد.
وي افزود: اقدام هايي براي ساماندهي كوير مرنجاب در جريان است كه به صورت ويژه با 2 رويكرد سرمايه گذاري و مديريت شرايط كنوني تا 2 ماه آينده نهايي خواهد شد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اصفهان يادآور شد: كوير مرنجاب در گذشته بدون تمهيد زيرساخت ها و برنامه ريزي به عنوان منطقه نمونه گردشگري تعريف شده و با تبليغات گسترده، ميزبان حضور هزاران گردشگر بوده كه به يك شرايط بحراني تبديل شده است.
وي اضافه كرد: ساماندهي كوير مرنجاب تنها با ورود ميراث فرهنگي امكان پذير نيست؛ بايد همه دستگاه ها پاي كار آمده و زيرساخت ها را فراهم كنند تا ميراث فرهنگي بتواند با نظارت بيشتر به جذب بيشتر گردشگران و سرمايه گذاران كمك كند.
فرماندار آران و بيدگل نيز با اشاره به ضرورت راه‌اندازي كريدور گردشگري در شهرستان آران و بيدگل گفت: تعريف و تبيين اين مهم به مثابه نقشه راه گردشگري است و بايد هر چه زودتر عملياتي شود.
اسماعيل بايبوردي عنوان كرد: گردشگري نوعي سرمايه گذاري و گردشگر فرصتي است كه مي تواند درآمد و اشتغال پايدار را تامين كند و در اين راستا بايد زيرساخت هاي گردشگري از نقطه ورودي شهرستان تا انتهاي حوزه استحفاظي آران و بيدگل در كوير تمهيد شود.
وي با اشاره به اولويت ساماندهي مرنجاب افزود: مدير اجرايي از سوي فرمانداري براي منطقه مرنجاب تا 2 هفته آينده معرفي خواهد شد تا با استفاده از ظرفيت همه دستگاه ها، اين منطقه گردشگري را ساماندهي كند.
فرماندار آران و بيدگل تصريح كرد: فراهم كردن زيرساخت اينترنت، ايجاد كيوسك هاي تلفن و فانوس هاي جهت نما در منطقه كويري مرنجاب ضروري است كه البته نصب آنتن هاي تلفن همراه از ماه گذشته با حضور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، آغاز شد و اميد مي رود بزودي مردم شاهد بهره برداري از آن باشند.
وي همچنين ايجاد مجتمعي تجاري- گردشگري در آران و بيدگل را ضروري دانست و تاكيد كرد: راه اندازي مجموعه هاي تجاري با امكانات سالن هاي غذاخوري، فضاهاي تفريحي، مغازه هاي فروش محصولات محلي، صنايع دستي و نمايشگاه فرش مي تواند به رونق بيشتر اقتصاد جامعه محلي و افزايش زمان ماندگاري گردشگران در اين شهرستان كمك كند.
شهردار آران و بيدگل نيز در اين جلسه گفت: مشكلات كنوني مرنجاب ناشي از نبود تصدي امور در دست متوليان است و اين مجموعه بارها درخواست مديريت اين منطقه گردشگري كرد.
محمد رمضاني عنوان كرد: شهرداري آران و بيدگل به دنبال دريافت مجوز شركت سرمايه گذاري در حوزه گردشگري است كه تا يك ماه آينده دريافت مي شود و به كمك رونق اين حوزه در شهرستان مي آيد.
به گزارش ايرنا، منطقه نمونه گردشگري مرنجاب در شمال شهرستان آران و بيدگل جزو بكرترين و زيباترين كويرهاي كشور است كه از شمال به درياچه نمك، از غرب به كوير مسيله، درياچه حوض سلطان و حوض مره و از شرق به پارك ملي كوير منتهي مي شود.
مرنجاب با برخورداري از ظرفيت فعاليت هايي مانند كويرنوردي، آفرود، موتورسواري، سافاري، شترسواري و اسكي روي شن و ماسه، سالانه ميزبان دهها هزار نفر گردشگر داخلي و خارجي است.
7472/8123