كوالالامپور- ايرنا- دولت محافظه كار استراليا اعلام كرد اين كشور پيمان جهاني سازمان ملل در مورد مهاجران را كه پيش از اين توسط آمريكا و برخي كشورهاي اروپايي رد شده است، مانند انها قبول ندارد و مفاد آن را اجرا نمي كند.

به گزارش روز چهارشنبه ايرنا اين درحالي است كه صدها نفر از مهاجران غيرقانوني در بازداشتگاههاي مانوس و نائورو در اقيانوس آرام منتظر تعيين تكليف وضعيت خود هستند.
اسكات موريسون نخست وزير با شركت در يك كنفرانس خبري به همراه وزير كشور و وزيرامورخارجه استراليا تاكيد كرد كانبرا اين پيمان سازمان ملل را قبول ندارد و خود را متعهد به اجراي آن نمي داند.
وي درباره دلايل اين اقدام دولتش گفت: پذيرش اين پيمان خطر ورود غيرقانوني به استراليا را توسط پناهجويان و همچنين فعاليت قاچاق انسان به اين منطقه را افزايش خواهد داد.
موريسون معمار سياست هاي سختگيرانه استراليا عليه مهاجران قانوني از سال 2013 تاكنون است و تمام پناهجويان استراليا در خارج از مرزهاي اين كشور در دو اردوگاه دور افتاده در جزاير اقيانوس آرام سالهاست كه در بازداشتگاه به سر مي برند.
موريسون حتي اعلام كرد كه درصدد است آمار مهاجران قانوني به اين كشور را از 190 هزار نفر در سال به 160 هزار نفر كاهش دهد.
پيمان جهاني سازمان ملل متحد درباره مهاجرت قرار است ماه آينده ميلادي در مراكش به تاييد نهايي برسد.
اكثر اعضاي سازمان ملل متحد به غير از آمريكا و چند كشور ديگر پيشتر بر ايجاد اين پيمان جهاني به صورت غير الزام‌آور تاكيد كرده بودند.
سند پيمان جهاني سازمان ملل متحد در مورد مهاجرت قرار است طي روزهاي دهم و يازدهم دسامبر(20 و 21 آذر ماه ) در مراكش مورد تصويب نهايي قرار گيرد. در اين سند بر اصولي مانند دفاع از حقوق بشر، رعايت حقوق كودكان، احترام به حاكميت ملي كشورها مورد تاكيد قرار گرفته است.
سازمان ملل متحد آمار مهاجران در سراسر جهان را افزون بر 250 ميليون نفر برآورد كرده كه اين ميزان 3.4 درصد از جمعيت كل جهان را تشكيل مي‌دهد.
پيشتر آمريكا ، لهستان، چك، بلغارستان و اتريش مخالفت خود را با اين پيمان اعلام كردند.
آمريكا اكنون با كاروان بزرگ مهاجران درپشت مرزهاي جنوبي خود روبه روست.
دونالدترامپ رئيس جمهوري آمريكا پيش از انتخابات ميان دوره اي كنگره كه در ششم نوامبر (15 آبان ماه) برگزار شد، كاروان بزرگ مهاجران را نوعي «تهاجم» خوانده و آن را محكوم كرده بود.
طبق گزارش ايرنا، بخشي از كاروان بزرگ مهاجران كه از حدود يك ماه پيش حركت خود را به سوي مرزهاي آمريكا آغاز كرده است، اكنون در نزديكي مرز كاليفرنيا با محدوديت ها و ممنوعيت هاي فراواني مواجه شده اندكه مي تواند منجر به يك بحران انساني شود.
رئيس جمهوري آمريكا از هفته ها پيش نيز دستور اعزام نيروهاي نظامي به مرز را صادر كرده و از سوي ديگر مردم برخي از شهرهاي مرزي مكزيك به حضور پناهجويان معترض شده و با آنان درگير شده اند.
اين مهاجران تعهد دولت مكزيك براي توقف حركت مهاجران غيرقانوني به سمت مرز آمريكا را دچار چالش كرده اند و واشنگتن رهبران سه كشور هندوراس، گواتمالا و مكزيك را براي توقف حركت اين كاروانها تحت فشار قرار داده است.
شبد **1599*9122